Teollisuuden liikevaihto väheni 13,5 % vuoden 2023 marraskuussa

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden (TOL BCD) työpäiväkorjattu liikevaihto väheni vuoden 2023 marraskuussa 13,5 % vuoden 2022 marraskuusta.

Keskeisiä poimintoja

  • Liikevaihto väheni marraskuussa eniten sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla.
  • Vientiliikevaihto ja kotimaan liikevaihto vähenivät marraskuussa kaikilla päätoimialoilla.
  • Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto väheni marraskuussa 1,1 % edellisestä kuukaudesta.

 

Liikevaihto väheni marraskuussa kaikilla päätoimialoilla

Liikevaihto väheni marraskuussa voimakkaimmin toimialoilla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto, 22,4 %, ja metsäteollisuus, 22,2 % vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden liikevaihto oli 11,3 % pienempi kuin vuotta aiemmin.

Vientiliikevaihto ja kotimaan liikevaihto vähenivät marraskuussa kaikilla päätoimialoilla

Vientiliikevaihto väheni marraskuussa kaikilla teollisuuden päätoimialoilla. Voimakkaimmin vähenivät metsäteollisuuden vientiliikevaihto, 25,5 %, ja tekstiiliteollisuuden vientiliikevaihto, 21,1 % vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden vientiliikevaihto väheni 11,7 %.

Kotimaan liikevaihto väheni kaikilla teollisuuden päätoimialoilla marraskuussa. Kotimaan liikevaihto väheni eniten kemianteollisuudessa, 19,1 %, ja metsäteollisuudessa, 16,3 % vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden kotimaan liikevaihto oli 10,5 % pienempi kuin vuotta aiemmin.

Liikevaihto väheni marraskuussa edellisestä kuukaudesta

Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto väheni vuoden 2023 marraskuussa 1,1 % lokakuuhun verrattuna. Lokakuussa liikevaihto kasvoi 0,2 % ja syyskuussa 0,6 % edeltävään kuukauteen verrattuna.

Pystypylväskuvio teollisuuden kausitasoitetun liikevaihdon muutoksesta edelliseen kuukauteen verrattuna marraskuussa 2023 ja edellisen 12 kuukauden ajalta. Kuvion sisältö kuvattu tekstissä.

Lähde Tilastokeskus

One thought on “Teollisuuden liikevaihto väheni 13,5 % vuoden 2023 marraskuussa

  • 15.1.2024 at 17:44
    Permalink

    Suosittelemani toimet ovat; Nostetaan veroja, vähennetään tuloja, ja katkaistaan suhteet kaikkiin mahdollisiin vientimaihin. Eiku, niinhän tehdään jo, mutta eikö vielä voisi puristaa lisää samaa?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.