Puolustusministeriö: Suomi lähettää 94 miljoonalla eurolla Ukrainaan puolustustarvikeapua

Suomi lähettää Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti päätti asiasta 25.8.2023 valtioneuvoston esityksestä.

Tämä on 18. puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle. Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle noin 94 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien korvattava arvo on nyt noin 1,3 miljardia euroa.

– Suomen ja liittolaistemme tuki Ukrainalle pysyy horjumattomana. Euroopan ja Suomen tulevan turvallisuusjärjestyksen kannalta on ydinkysymys, että Venäjän aggressiiviset pyrkimykset kyetään patoamaan Ukrainassa, sanoo puolustusministeri Antti Häkkänen.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin.
Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

3 thoughts on “Puolustusministeriö: Suomi lähettää 94 miljoonalla eurolla Ukrainaan puolustustarvikeapua

  • 25.8.2023 at 17:34
    Permalink

    Kirjoitin muutama tunti sitten kommenti, mutta se ilmeisesti katosi bittiavaruuteen tai tuli sensuroiduksi.

    Tämä kirjoitusruutu ei tule aina esille. Pitää välillä ladata sivu monta kertaa uudestaan. Kokeillut eri selaimilla.

    Reply
  • 25.8.2023 at 21:05
    Permalink

    Ukrainassa ”sensuuri” on todella kovaa, sillä sen tuloksenaa saa vähintäinkin ”kasvojen kohotuksen” tai sitten menee henkiriepu olipa ”ryssän kätyri” vaikka vauvaiässä! Normin sotasensuurin ymmärtää, jota harrastettiin WWII:n aikana, mutta nyt 1990-luvulta saakka Persianlahden sodasta asti kyseessä on ollut lännessä silkka karkea valehteleminen, jonka esikuvat olevat Stalinin Neuvostoliitossa ja Maon Kiinassa! Kun Suomi nyt asemoituu sotilasliittoumaan. Merkitsee se selkeää totuuden murhaamista toisin kuin silloin kun olimme itsenäinen puolueeton maa emmekä olleet ”Tuomqareita” vaan ”Lääkäreitä” kuten ilmeinen paskasäkki todellinen viimeinen presidentti Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986) YK:ssa pitämässään puheessa totesi Suomen olevan suhteessa kaikkiin kansainvälisiin kriiseihin.

    Reply
  • 27.8.2023 at 12:00
    Permalink

    Suomen ’eliitti’: -Vastustamme totalitarismia rassissmia ja nassissmia!!!

    Suomen ’eliitti’: -Lähettäkäämme siis kansalaisiltamme otettuja rahoja miljardi nasseille, rasseille ja totalitaristisille mafioiden bulvaaneille jotta he voivat tapattaa omaa kansaa ja rikastuttaa ylikansallisia oligarkkeja.

    Makes total sense.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.