Kauneutta luonnosta: miten Suomessa luonto on osa hyvinvointia

Suomen luonnon kauneus on vertaansa vailla, ja se houkuttelee paitsi kotimaan asukkaita myös matkailijoita ympäri maailmaa. Rauhoittavat metsät, kimaltavat järvet ja komeat maisemat ovat kaikki osa Suomen upeaa luontokokemusta. Luonnon keskellä oleminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta ja kauneudesta.

Suomen upeista maisemista ja vahvasta yhteydestä luontoon voi ammentaa paljon voimaa ja inspiraatiota. Tässä artikkelissa kerromme lisää luonnon ja kauneuden yhteydestä: miten luonnossa oleskelu ja tietoinen läsnäolo vaikuttavat positiivisesti mielen hyvinvointiin, joka puolestaan heijastuu ulkoiseen kauneuteen.

Luonnollinen kauneus ja hyvinvointi ovat olennainen osa suomalaista elämäntapaa, ja ne ansaitsevat huomiotamme kukoistaakseen. Seuraavaksi kuulet, miten luonto on osana kauneudenhoitoa ja hyvinvointia Suomessa.

Luonnosta inspiroitunutta kosmetiikkaa

Kun puhumme kauneudesta, ei voida ohittaa kosmetiikkatuotteiden roolia. Muun muassa Notino verkkokauppa tarjoaa valikoimassaan luonnonkosmetiikkaa ja muita luonnollisia kauneudenhoitotuotteita. Eräs tunnettu suomalainen meikkibrändi, jonka voi löytää Notinon valikoimasta, on Lumene.

Lumene on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta ja luonnollisesta elämäntavasta, ja se heijastaa tätä konseptia tuotteissaan. Lumenen tuotteet sisältävät esimerkiksi pohjoisen marjojen ja yrttien tehoaineita, jotka tunnetaan ravinteikkuudestaan ja ihoa hoitavista ominaisuuksistaan.

Lisäksi luonnolliset tuoksut voivat vaikuttaa suuresti mielentilaamme. Ne voivat vahvistaa oloamme tai piristää mieltämme. Victoria’s Secret -merkin herkulliset tuoksut ovat inspiroituneet luonnosta löydettävistä materiaaleista, ja ne voivat tuoda mieleemme miellyttäviä muistoja ja kuvia luonnon kauneudesta. Esimerkiksi kookos- ja ananastuoksut vievät mielikuvituksen rannalle ja palmupuiden alle etelän lomakohteisiin, jotka ovat monien suomalaisten haaveilemia matkakohteita.

Luonnosta inspiroitunut kosmetiikka on kasvava trendi kauneudenhoitoalalla, ja se houkuttelee yhä enemmän kuluttajia, jotka arvostavat luontoa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Tällaiset tuotteet ovat loistava valinta niille, jotka haluavat yhdistää kauneudenhoidon luonnonmukaisuuteen ja ekologisuuteen sekä tukea vastuullisia ja kestäviä tuotemerkkejä.

Mindfulnessia luonnon keskellä

Luonnossa liikkumisen lisäksi tietoinen läsnäolo on tärkeä osa kauneuden ja hyvinvoinnin yhtälöä. Tietoinen läsnäolo, jota kutsutaan myös mindfulnessiksi, on harjoitus, joka auttaa meitä olemaan täysin läsnä hetkessä ja tiedostamaan ympärillämme tapahtuvat asiat. Se auttaa meitä irrottautumaan huolenaiheista ja menneisyyden taakoista sekä suuntaamaan huomiomme tähän hetkeen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mindfulness-harjoitukset voivat vähentää stressiä, lisätä keskittymiskykyä ja tukea henkistä hyvinvointia. Luonnossa oleilu voi alentaa stressitasoja, parantaa mielialaa ja auttaa rentoutumaan. Luonnossa liikkuminen voi myös parantaa unen laatua ja auttaa vähentämään ahdistusta ja masennusta.

On mielenkiintoista huomata, miten luonnossa vietetty aika ja mindfulness täydentävät toisiaan. Luonnon kauneus ja rauha voivat luoda ihanteelliset puitteet mindfulness-harjoitusten tekemiselle. Kun yhdistämme nämä kaksi elementtiä, voimme saavuttaa syvemmän yhteyden itsemme ja ympäröivän maailman kanssa.

Onko mielen hyvinvoinnilla vaikutusta fyysiseen kauneuteen?

Mielen hyvinvointi vaikuttaa merkittävästi myös fyysiseen kauneuteen. Kun mieli voi hyvin, se heijastuu ulospäin kauneutena. Stressin vähentyessä iho voi näyttää heleämmältä ja nuorekkaammalta. Myös hiusten ja kynsien kunto voi parantua, kun mieli on tasapainossa. Lisäksi positiivinen mieliala voi heijastua koko olemukseemme ja antaa meille viehättävän sädehtivän ilmeen.

Luonto ja mindfulness ovat siis voimakkaita liittolaisia kauneuden ja hyvinvoinnin tiellä. On tärkeää ottaa aikaa luonnossa liikkumiseen ja mindfulness-harjoitusten tekemiseen osana päivittäistä rutiinia. Voimme myös hyödyntää luonnon tuomia kauneudenhoitotuotteita, kuten luonnonmarjoista valmistettuja kasvonaamioita tai luonnonöljyjä ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen.

Kaiken kaikkiaan Suomi tarjoaa upeita mahdollisuuksia yhdistää kauneus ja hyvinvointi luontoon ja tietoiseen läsnäoloon. Luonto on aina ollut tärkeä osa suomalaista identiteettiä, ja sen kauneus voi toimia inspiraationa oman kauneuden ja hyvinvoinnin etsimisessä. Olipa kyseessä sitten luonnonkosmetiikka, mindfulness-harjoitukset tai luonnon helmassa kävely, kauneus ja hyvinvointi voivat löytyä lähempää kuin uskommekaan.

 

One thought on “Kauneutta luonnosta: miten Suomessa luonto on osa hyvinvointia

  • 12.8.2023 at 10:16
    Permalink

    Kaunis oli maa ja kirkkaus Keuruun ja Kuulankaveen,.. Mutta se aika on mennyt, jolloin kansalset voivat käytää järvensä vettä talouvetenä. Suot on kaiveltu ja metsät päätöshakattu. Vesistöt ovat muuttuneet ruskeavetisiksi kuravesisksi. (Eivät onneksi kaikki!)
    Suomi on kyllä touko kesä heinäkuun aikana erikoinen lämmin valoisa maa, millaista ei missään muualla mapallolla ole. Suuri vahinko, että maa on poliittisin päätöksin pilattu miltei kokonaan ja, kun tulokset huomattiin, kansalaisia itseään alkoivat polittiset päättäjät syytellä. Eläminen ja maan viljeleminen Suomessa on pilannut ympäristöä ja sitä tulee valvoa ja rajoittaa kansalaisille kalliiksi tulevin päätöksn. Paskalaki, jätelaki, ilmastolaki, kiihottamislaki, maalittamislaki ja mitä vileä lienee tulossakaan. Kansalaiset! Valitkaa johtoon älykkäämpää väkeä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.