Ulkoministeriö: Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio on antanut 28. heinäkuuta toimeksiannon laatia suunnitelma Suomen osallistumisesta Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Toimeksianto liittyy hallitusohjelman toteuttamiseen. Sen mukaisesti hallitus valmistelee yhteistyössä elinkeinoelämän ja Team Finland -verkoston kanssa Suomelle kansallisen suunnitelman Ukrainan jälleenrakentamiseen osallistumisesta.

Ulkoministeriön itäosasto on päävastuussa suunnitelman laatimisesta ja koordinoinnista asianmukaisten valtionhallinnon ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

”Vahva tukemme Venäjän hyökkäyssodan kohteena olevalle Ukrainalle jatkuu. Samalla valmistaudumme jälleenrakentamaan itsenäistä ja demokraattista Ukrainaa, ja tässä eri toimijoiden välinen tiivis ja suunnitelmallinen yhteistyö on tärkeää”, toteaa ministeri Ville Tavio.

Jälleenrakentamissuunnitelman laadinnan ensivaiheessa ulkoministeriö tekee tiivistä yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtionvarainministeriön kanssa. Tarkoituksena on vahvistaa neuvontapalveluja suomalaisyrityksille ja elinkeinoelämälle sekä löytää rahoitusratkaisuja, jotka helpottavat yritysten osallistumista Ukrainan jälleenrakentamiseen. Toisessa vaiheessa on määrä laatia pidemmän aikavälin suunnitelma, johon sisältyisi muun muassa kehitysyhteistyömäärärahojen käytön tarkastelu.

Suomi on tukenut Ukrainaa yhteensä 1,7 miljardilla eurolla Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen eli helmikuusta 2022 lähtien. Tuki on kanavoitu kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun sekä siviili- ja puolustusmateriaalituen kautta.

Lähde: Ulkoministeriö

9 thoughts on “Ulkoministeriö: Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen

  • 28.7.2023 at 14:54
    Permalink

    ”valmistaudumme jälleenrakentamaan itsenäistä ja demokraattista Ukrainaa”

    Siellä itsenäisessä USA:n hallitsemassa demokraattisessa Ukrainassa on kielletty kaikkien oppositiopuolueiden toiminta.

    Suomessa on kaikki asiat rempallaan, mut hei jälleenrakennetaan tuosta noin vaan yks Ukraina.

    Reply
  • 28.7.2023 at 15:14
    Permalink

    Moskovaanko ne meinaa ne rahat lähettää?

    Reply
  • 28.7.2023 at 15:48
    Permalink

    Niin kenen rahoilla sen jälleenrakennuksen pitäisi tapahtua?

    Reply
  • 28.7.2023 at 17:01
    Permalink

    Rahaa pitää levitää kaikkialle EU:n lisäksi myös Ukrainan mafialle. Ylessä oli hyvä ohjelma Italian mafiasta. EU:n lupaamasta 750 miljarjista, josta Suomi maksaa 6-7 miljardia, menee Italiaan 220 miljardia. Mafia napannee siitä osansa.
    Suomea on pidetty rikkaana valtiona, mutta heikon hallinnon johdosta tämä kuvitelma on pian ohi. Orpo oli yksi höperö, jonka sisäministerin aikana maahan tuli 30000 pakolaista. Tästä toimesta Orpon pitäisi teettää tutkimus, mitä rahallista hyötyä siitä oli Suomelle ja mitä siihen on kulunut rahaa. Sitten joko päätää, että hän teki oikein tai että päätökset maksoivat Suomelle tutkimuksen osoittaman määrän. Tämän jälkeen virallisesti kertoa, mitä hallitus nyt suunnittelee. Todennäköisesti pitäisi ensin pyytää veronmaksajilta anteeksi päätöksistä johtuvia miljardikuluja. Näin toimii rehellinen kansalaisia kunnioittava poliitikko.

    Reply
  • 28.7.2023 at 21:11
    Permalink

    BLACKROCK omistaa ukraina vainaan 100% ja sen perusviaton kansa on joko murhautettu tai ne, jotka alussa pääsivät karkuun eivät palaa sinne ellei ”Euroopan hyvinvointialueella” MATUT raiskaa tai muuta ”rakenteellsta” ”kulttuurivaihtoa” tapahdu! Ukraina on ollut lännen mafiosojen rahanpesukone jonne capone ”ihmisystävät” ovat tsunamoineet rahaa nymfomaanin kyltymättömyydellä muistaen vastineensa mukaisesti myös antaa kuulua itsestään jok iksen oravanhahn vaihtaessa syndikaattia. Suomi vastaa yksin Ruotsin vähämielisten kanssa Ukrainan korjaamisesta samalla kun ensinm. vastaa myös Baltian sotilaallisesta puolustuksesta. E siis tarvitse ihmetellä, jos meillä punaniskoilla ”palvelut paranevat” tästä edespäin ja josta YLE saa aiheen riekkua ”rakenteellisesta rasismista”, jota EI edes yksikään tervejärkinen valkoinen mies ymmärrä sen merkitystä kuin ”väärinpäin”!!!

    Reply
  • 29.7.2023 at 06:00
    Permalink

    Eli saame rahoittaa toisen Israelin jälleenrakentamista ottamalla Israelin kansalaisilta lainaksi rahaa huimaa korkoa vastaan, maksakoon itse omat omat valloitussotansa.
    Minkäs sille voi kun Kipa-Sale on saatu lapsiseksikuvilla kyykkyyn niin eihän tämä lopu koskaan

    Reply
  • 29.7.2023 at 08:27
    Permalink

    Vaikutta että halintoomme on peiytynyt Juutalais Nazeja ukrainen tulevaa velka kaapausta varten.

    Reply
  • 29.7.2023 at 14:51
    Permalink

    tietysti veronmaksajien rahoilla, eli taas saatana keksitään rakentamaan jotakin ”demokratiaa” mitä ei ole ikinä ollut nasse ukrainassa, aina veronmaksajat saavat maksaa sionistien ja hullujen laskut, meillä suomella ei ole yhtään mitään asiaa mennä sinne, kysykää nyt saatana soikoon ensin kansalta, laittakaa veron ilmoitukseen sarake, ketä haluaa maksaa, maksakoon, aina pakotetaan hulluihin ideoihin koko arkadianmäki on sekaisin,olemme itse maksaneet ainoana valtiona kokomaailmassa sotavelkamme, miksi ihmeessä aina picku suomea rorkotetaan, mielivaltaista pk politiikkaa harrastetaan verorahoilla, omilta sotaveteraanelta loppui rahat jo helmikuussa, ei kuulemma ole rahaa, hullu ämmä s-marin antoi italialle 11 miljardia ilmatteks. maa joka ei edes tunnustanut meitä itsenäiseksi, näin kieroutunutta politiikkaa pyöritetään duunarin selkänahasta, tätä ei puniikki hs lehdistö uskalla kirjoittaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.