EU:n koronatodistusta koskeva asetus päättyy

EU:n koronatodistusta koskeva asetus päättyy 30.6.2023. Jatkossa koronatodistus ei enää ole EU-maiden yhteinen. Koronatodistuksen saa edelleen OmaKannasta, jos sellaisen tarvitsee.

Tällä hetkellä koronatodistusta ei pääsääntöisesti tarvita matkustamisessa. Tietyissä kohteissa koronatodistusta voidaan kuitenkin edellyttää. Matkustajan on itse selvitettävä, millaisia koronarajoituksia ja koronaan liittyviä vaatimuksia kohdemaassa on. Suomi ei vaadi koronatodistuksia.

EU:n digitaalisen koronatodistuksen myötä rakennettiin digitaalinen verkosto, jonka avulla pystyttiin tuottamaan ja tarkistamaan koronatodistuksia kaikkiaan 80 maassa, mukaan lukien verkostoon liittyneet EU:n ulkopuoliset maat. EU:n koronatodistushankkeen yhteydessä muodostunutta verkostoa hyödynnetään myös jatkossa. EU ja WHO ovat aloittaneet digitaalisen yhteistyön varautuakseen mm. tuleviin pandemioihin.

EU suosittelee koronatodistusten digitaalisen varmennejärjestelmän siirtämistä WHO:n hallinnoimaksi. Suomi liittyy WHO:n varmennejärjestelmään ja osallistuu järjestelmäsiirron pilottivaiheeseen. Pilotissa testataan EU:n varmennejärjestelmän yhteensopivuutta tulevan WHO:n ylläpitämän järjestelmän kanssa. Pilotointi ei vaikuta OmaKanta-palvelun koronatodistuksen käyttöön.

Ei uusia rajoituksia

Kansalaisen arkeen varmennejärjestelmän siirto tai pilottivaihe eivät vaikuta millään tavoin. Kyse on teknisestä muutoksesta, josta katsotaan ennen kaikkea olevan hyötyä tulevaisuudessa muissakin käyttötarkoituksissa kuin koronatodistuksissa. Lisäksi pilottivaiheeseen osallistuminen mahdollistaa sen, että koronatodistuksen saa mahdollisesti jatkossakin OmaKannasta.

Varmennejärjestelmän siirto ei vaikuta myöskään kansalaisten terveystietoihin, kuten rokotus- tai laboratoriotietoihin. Kansalaisten terveystiedot pysyvät OmaKannassa.

Varmennejärjestelmän siirto tai pilottivaihe eivät tuo uusia koronarajoituksia eikä niillä varauduta minkäänlaisiin uusiin rajoituksiin.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

2 thoughts on “EU:n koronatodistusta koskeva asetus päättyy

 • 21.6.2023 at 22:44
  Permalink

  Suositellaan WHOlle siirrettäväksi… Ulko- ja puolustuspolitiikka siirrettiin NATOlle ja talouspolitiikkaa ovat hallinneet juutalaisten keskuspankit jo ennen kuin ensimmäinen markka edes painettiin.

  Reply
 • 22.6.2023 at 05:37
  Permalink

  Valta WHO:lle todellisuudessa maanpetoksella annettiin jo 2010 – 2011 ”perustuslakimuutoksella”. Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9 / 2010 : Poikkeusoloja koskevaa lakia tulee muuttaa niin, että poikkeusolot sotatilan lisäksi voidaan julistaa kansainvälisen elimen ilmoittaman pandemian seurauksena. Nyt siis tämä maanpetos aiotaan sementoida antamalla täydellinen ”terveydenhuollon” valta Suomelle täysin ohi Suomen päättävien elinten. Sosiaali-ja terveysmisteriö / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos asetelmaa ollaan taas muuttamassa niin, että rattiin istuu taas ”pahoinvointilaitos” tilailemaan ”rokotteita” kiihtyvään tahtiin .

  On huomionarvoista, että siirto nimenomaan tehtiin THL:n rokoteyritysten kytkösten ja rahoituksen seurauksena . ( jääviysongelmat).

  Eilen YLE 20.30 uutisoi, että Suomessa kehitetään rokotejärjestelmää, jossa rokotteet säilyvät huoneenlämmössä nykyisen kylmäsäilytyksen sijaan.

  Erityisesti mRna ”rokote” vaatii kovaa pakkasta.

  Ennen pidemmälle menemistä ja uusien ”rokotteiden” ottamista lue Terveyskirjasto Duodecim: ”Sikainfluenssa pandemia 2009-2010 ja rokotuksia seurannut narkolepsia.”

  ”Narkolepsiaan syyllisenä pidetään yksilöllistä perinnöllistä alttiutta, sekä rokotteen sellaista rakennetta, jota ei ole yhdessäkään aiemmassa rokotteessa.”

  Oikein ”perustuslakikin” piti muokata estämään tämän terveysterrorin tutkinta: PL 118 § 3 momentti: Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tuo toinen maanpetos tarvittiin WHO – vallan sementoimiseksi toisella maanpetoksella !

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.