Iiris Suomela: Minä en tahdo vauvoille osakesäästötiliä tai palloa äitiyspakkaukseen

1,5 miljardia pois sosiaaliturvasta; 1,5 miljardia sosiaali- ja terveydenhuollosta – tuleva oikeistohallitus ajaa köyhät ja heikoimmassa asemassa olevat hyvin ahtaalle. Myös luonnonsuojelusta, koulutuksesta ja kehitysyhteistyöstä leikataan. Maahanmuuttoa vaikeutetaan ja ilmastotoimia vesitetään.

Ehkä vaikeinta on ymmärtää lastensuojeluun ja kaikista köyhimpiin perheisiin osuvia leikkauksia. Näemmä lapset kelpaavat konservatiivien juhlapuheisiin, mutta todellisuus on aivan toinen. Vauvoille tulee osakesäästötili ja äitiyspakkaukseen pallo, mutta työttömyysturvan lapsikorotusta leikataan.
Perheen köyhyys ei ikinä ole lapsen vika ja jokainen lapsi ansaitsee hyvän alun elämälle. Siksi tämä päätös syventää lasten köyhyyttä on täysin käsittämätön ja lapsivastainen.

Samalla yhä useampi synnyttäjä joutuu jatkossa jännittämään, että onko sairaalassa ja neuvolassa tarpeeksi ammattilaisia, jotta uusi elämä voi alkaa turvallisesti. Hallituksen ohjelma on valitettavasti märkä rätti lasten, perheiden ja perheellistymistä pohtivien kasvoille.
Minä en tahdo vauvoille osakesäästötiliä tai palloa äitiyspakkaukseen. Tahdon turvallisen ja hyvän lapsuuden jokaiselle lapselle. Tahdon päästä eroon lapsiköyhyydestä sekä sosiaali- ja terveyspalveluita ja päiväkoteja riivaavasta henkilöstöpulasta.

Tätä henkilöstöpulaa hallitus pahentaa entisestään leikkaamalla pienituloisten asumistuesta, jota ilman monilla ei ole varaa asua kaupungissa lähellä omaa työpaikkaa ruokakaupassa, lastensuojelussa, sairaalassa tai päiväkodissa. Useat näistä ihmisistä tekevät vuorotyötä, jolloin tarve asua lähellä työpaikkaa on suuri.

Jotkut meistä voivat muuttaa maalle ja tehdä etätöitä. Sen sijaan jos me ajamme hoitajat, tarjoilijat ja kaupan kassat ulos kaupungeista, kaupungit lakkaavat pyörimästä. Jo nyt etenkin Helsinki kärsii rajusta työvoimapulasta, kun väki muuttaa pois rahapulan takia.

Työvoimapula on valtava ongelma myös yrityksille. Kyseessä on suurin este yritysten kasvulle, mikä on puolestaan välttämätöntä Suomen talouden kehitykselle. Siksi on hämmästyttävää, että tämä hallitus syventää työvoimapulaa entisestään heikentämällä työntekijöiden asemaa ja mahdollisuutta muuttaa Suomeen työn perässä. Myös koulutusleikkaukset pahentavat osaajapulaa.

Jos tavoitteena oli parantaa Suomen talouden tilaa, tämä ei kyllä ole oikea ratkaisu. Ennemmin kannattaisi panostaa lapsiin, nuoriin ja koulutukseen – ei leikata. Todella toivon, että näistä leikkauksista luovutaan.

Lähde: Iiris Suomela Facebook

4 thoughts on “Iiris Suomela: Minä en tahdo vauvoille osakesäästötiliä tai palloa äitiyspakkaukseen

  • 20.6.2023 at 12:09
    Permalink

    Niinno toi kehitysyhteistyöstä ja ilmastopelleilystä leikkaaminen on vaan ihan positiivinen asia. Kehitysavun vois kanssa lopettaa kokonaan

    Reply
  • 20.6.2023 at 12:21
    Permalink

    Byrokratia, sen luojat ja valvojat pois veronmaksajien rahoituksesta. Jos kuntaan palkataan virkailija, joka seuraa kuntalaisen kompostointia, onko siinä mielekkyyttä. Kunta lähetti kyselyn, miten omakotitalossa on kompostointi järjestetty ja vastauksen jälkeen suoritetaan tarkastus. Välittömästi roskiin meni kyseinen kirje. Tämä vain pieni esimerkki totalitaarisesta byrokratiasta.

    Reply
  • 20.6.2023 at 13:03
    Permalink

    Iiriksen osaaminen ei tainnut tehdä vaikutusta edes omiin kannattajiin, tai niihin mitä joskus on ehkä ollut.
    Iiris haluaa suomalaisten työntekijöiden ja firmojen kustantavan koko maailmalle rikkaan elämän vauvasta vaariin.Minä haluan lapsilisät, sopeutumisrahat ym pois Iiriksen kaltaisilta pissiksiltä joilta ei ole ikinä mitään puuttunut.

    Reply
  • 20.6.2023 at 23:24
    Permalink

    Harmillista, että tuo mokoma oppinut kirjoittamaan ilman aivoja. Kun Suomen vuoro on olla ”Venäjää heikentämässä”. Tuokin letukka keikailee julkisuudessa kun siat (oikeat) pistelevät suihinsa kaatuneiden suomi-tsuhnien puoliksi mädänneitä raatoja ”kunniattomien kenttien” rikki revityssä maastossa. Elämme aikoja, jotka kaikkinaisessa vastenmielisyydessään ja etenkin TYHMYYDESSÄÄN liki vievät sen terveen elämänhalun ja -ilon. Jota sentään ennen on voinut edes joskus hitusen tuntea, olkootkin tämä rupisen kuoren omistava maailma ollut silkkaa pahuutta ja rikollista julmuutta sekä murhaa täynnä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.