Keväällä New Yorkiin

Kevät on erinomainen ajankohta tutustua New Yorkiin, sillä se on kaunista aikaa vuodesta eikä vilkkain lomakausi ole ehtinyt vielä alkaa. Kukkivat kukat ja puut luovat idyllisen tunnelman, ja lämmin sää kannustaa ihmisiä ulkoilemaan ja nauttimaan kaikesta, mitä kaupungilla on tarjota. Central Parkissa järjestettävistä piknikeistä kattoterassijuhliin on tarjolla runsaasti upeita aktiviteetteja taatusti kaikille.

Kaupungissa on tarjolla niin monia erilaisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, että toisinaan voi olla jopa vaikea päättää, mitä tehdä. Olipa etsinnässä sitten romanttinen kahdenkeskinen kaupunkiloma tai jännittävä seikkailu ystävien kanssa, keväinen New York tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Majoittuminen

Matka New Yorkiin juuri keväällä voi siis olla ihana kokemus, sillä talven jälkeen heräävä kaupunki tarjoaa valtavasti tekemistä ja tutkittavaa. Ja kuten mainittua, keväällä kaupungin upeat puistot, puutarhat ja ulkoilmanähtävyydet heräävät kauniisti eloon. Sääkin on yleensä miellyttävä.

Kun etsit majoitusta New Yorkissa, tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin. Manhattanin hotellit tarjoavat ylellisyyttä ja mukavuutta monin eri tavoin, kuten esimerkiksi ympärivuorokautisia concierge-palveluita sekä hotelleissa sijaitsevia hyviä ja kehuttuja ravintoloita. Vaihtoehtoisesti Airbnb:t tai hostellit tarjoavat edullisempia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat säästää rahaa muuhun. Budjettitietoinen matkailija voi saada aikaan suuriakin säästöjä ja kokea kuitenkin samalla paikallista charmia, jos valitsee hotellin jostakin New Yorkin ulkokaupunginosasta.

Brooklyn onkin suosittu valinta, sillä se sijaitsee lähellä Manhattania ja tarjoaa vilkkaan kulttuurin, monipuoliset ruokailumahdollisuudet ja runsaasti aktiviteetteja. Esimerkiksi Ace Hotel Brooklyn sijaitsee kilometrin päässä Barclays Centeristä. Tämän neljän tähden hotellin palvelutarjontaan lukeutuvat muun muassa oma kuntosali, baari sekä tietenkin ravintola. Queens tarjoaa myös erinomaisia vaihtoehtoja majoittumiseen, ja hotelleja löytyy suosittujen nähtävyyksien, kuten Flushing Meadows Parkin ja baseballstadion Citi Fieldin läheltä.

New Yorkin monipuoliset tapahtumat

Eläväinen New York tunnetaan erilaisista tapahtumista. Aina musiikkifestivaaleista ulkotiloissa järjestettäviin taidenäyttelyihin – jokaiselle matkailijalle löytyy varmasti omansa. Varaa liput teatteri-iltaan Broadwaylla, lähde kävelylle kauniiseen Central Parkiin tai ota suunta kohti kaupungin ikonisimpia nähtävyyksiä!

Memorial Day -viikonloppuna toukokuussa kannattaa matkata Governors Islandille, sillä silloin luvassa on musiikkia, ruokaa ja taidetta. Koko perheelle riittää myös hauskanpitoa Big Apple Circus -tapahtumassa tai kävelyllä kuuluisalla Brooklyn Bridge -sillalla! Piknikistä voi nauttia auringon paisteessa vaikkapa Prospect Parkissa. Kierros New Yorkin kasvitieteellisissä puutarhoissa, joita löytyy useampi, on myös mukava tapa viettää kevätpäivää.

Jos taas kaipaa vieläkin enemmän ulkoilmaelämää, kannattaa vierailla Bryant Parkissa tai mennä katsomaan klassikkoelokuvaa ulkoilmanäytökseen. Cocktailien ystäviä hemmotellaan 13. toukokuuta, kun kaupungissa järjestetään Margarita Rumble. Silloin paikalliset ravintolat mittelevät parhaan margaritan tekijän tittelistä – osallistujilla on valta päättää voittaja. Samoihin aikoihin Japan Day valloittaa Central Parkin. Ohjelmassa on paikallista musiikkia, maistuvia herkkuja ja paljon muuta ohjelmaa.

Kahvilatarjontaa maailman ääristä

Kahvinystäville New York City tarjoaa ainutlaatuisia kahvilakokemuksia. Korkeatasoisista italialaisista kahviloista aina paikallisiin suosittuihin ketjuihin, Iso Omena tarjoaa jokaiselle jotakin. New Yorkissa kahvia nautitaankin isoja määriä kerrallaan ja kahvi kulkee mukana elämän rytmissä. Vierailijat voivat löytää myös erilaisia erikoiskahviloita, joiden tarjonnasta löytyy muutakin kuin perinteistä kahvia ja leivonnaisia.

Erikoiskahvilat tarjoavat asiakkaille vaihtoehtoisia tapoja nauttia aamukahvikupposensa. Esimerkiksi Coffee Project NY tarjoilee maukkaita erikoiskahveja, espressojuomia sekä teelatteja ja smoothieita. Kahvilistoilta voi löytää muitakin erilaisia ainutlaatuisia tarjouksia, kuten ”matchaccinon”, joka on matcha latte tuorejuustovaahdolla ja rosmariinisella merisuolalla.

Hemmotteluhetki spassa

New York on oiva matkakohde niin ulkomailta tuleville matkailijoille kuin USA:ssa muuallakin asuville. Alati sykkivässä kaupunkiympäristössä voi toki olla helppo myös väsähtää. New Yorkista löytyykin runsaasti esimerkiksi ylellisiä kylpylöitä, jotka voivat tarjota kaivattua hengähdystaukoa kaupunkielämän hälinästä. Monet New Yorkin suosituimmista kylpylöistä sijaitsevat Manhattanilla ja Brooklynissa, ja ne tarjoavat palveluita hieronnoista ja kasvohoidoista vartalokääreisiin ja saunahoitoihin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.