Harjoittelijaksi EU:n delegaatioon kaudelle 2023–2025

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) ja komissio etsivät harjoittelijoita 140 delegaatioon ympäri maailmaa. Haku on avoinna ajalla 4.1.–31.1.2023.

Harjoitteluohjelma tarjoaa poliittisia, lehdistö- ja viestintätehtäviä (EUH) sekä kehitysyhteistyöhön, kauppaan ja talouteen liittyviä tehtäviä (komissio).

Jäsenvaltiot tekevät rekrytoinnin ensivaiheen, mukaan lukien haastattelut, jotka järjestetään helmi-maaliskuussa. EUH ja komissio tekevät lopulliset valinnat. Tieto valinnasta tulee kesäkuussa. Harjoittelijat aloittavat delegaatioissa syys-lokakuussa 2023. Suomi pyrkii saamaan 2+2 harjoittelijaa tulevalle kaudelle.

Kuka voi hakea harjoittelijaksi?

  • Suomen kansalainen
  • Korkeakoulututkinnon suorittanut
  • Erinomainen englannin ja/tai ranskan osaaja; muu kielitaito katsotaan eduksi
  • Delegaatiossa työskentelystä motivoitunut
  • Relevanttia työkokemusta, järjestö- tai muuta soveltuvaa kokemusta, esimerkiksi vapaaehtoistyötä tai julkaisutoimintaa omaava henkilö

Delegaatiot EU:n diplomatian ytimessä

Diplomatia EU:n ja unionin ulkopuolisten maiden välillä on tärkeä osa EU:n yhteistä ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa. Diplomatian ytimessä ovat EU:n noin 140 edustustoa, joita on sijoitettu ympäri maailmaa. Nämä delegaatiot edustavat unionin kansalaisia ja edistävät EU:n tavoitteita ja arvoja. Ne myös vastaavat kaikista politiikan osa-alueista EU:n ja asemamaan välisissä suhteissa.

Tämän lisäksi edustustojen tehtävänä on kasvattaa EU:n näkyvyyttä ja lisätä tietoutta Euroopan unionista. EU:lla on myös edustustoja kansainvälisissä organisaatioissa, kuten YK:ssa ja Maailman kauppajärjestössä.

Löysitkö etsimäsi tiedon?Vastaa ensimmäisenä!
Kiitos, kyllä!
Pääsin eteenpäin
Tarvitsen lisätietoa
Ei alkuunkaan

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.