Millaiset ovat Suomen mitalimahdollisuudet Pekingin olympialaisissa?

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Pekingissä, Kiinassa. Ne ovat 4.2 – 20.2 eli viihdettä riittää yli kahden viikon ajan. Mukana on tietenkin myös suomalaista edustusta yhteensä 95 urheilijan verran, eli ainakin urheilijoiden määrän suhteen mahdollisuudet mitaleihin pitäisi olla oikein hyvät.

Suomi ei ole koskaan ollut ilman mitaleja olympialaisissa, eikä tällaista tilannetta tule tänäkään vuonna, kun Iivo Niskanen voitti pronssin.Suomesta nimittäin löytyy tällä hetkellä useita sellaisia urheilijoita, jotka ovat kovassa kunnossa ja joilla on oikeasti hyvä mahdollisuus tuoda mitali Suomeen.

Suomalaiset ottavat kansainväliset arvokisat aina todella henkilökohtaisesti ja tällaisia kisoja seurataan aina silmä kovana. Pelkästään itse suomalaisurheilijoiden seuraaminen on hyvin jännittävää, mutta osa tuo siihen vielä lisäjännitystä sillä, että pelaa netissä esimerkiksi suomalaisten voitosta. Urheiluvedonlyönti onkin oiva tapa viedä olympialaiset seuraavalle tasolle!

Kenen puolesta kannattaisi sitten lähteä lyömään vetoa? Ketkä voivat tuoda mitalin Suomeen? Onko Suomella edes mahdollisuuksia saada menestystä näissä arvokisoissa? Näihin kysymyksiin tuodaan vastauksia tässä artikkelissa!

Suomen aiempi menestyminen talviolympialaisissa

Toistaiseksi Suomi on ollut mukana kaikissa talviolympialaisissa tavalla tai toisella, ja mitalisijoituksia katsottaessa se sijoittuu 11. maaksi.

Menestyneimpiin suomalaisiin talviurheilijoihin lukeutuvat muun muassa:

  • Matti Nykänen (mäkihyppy)
  • Clas Thunberg (pikaluistelu)
  • Samppa Lajunen (yhdistetty)
  • Eero Mäntyranta (maastohiihto)
  • Veikko Hakulinen (maastohiihto)
  • Marja-Liisa Kirvesniemi (maastohiihto)

Eniten Suomi on pystynyt keräämään mitaleita Sarajevossa vuoden 1984 olympialaisissa, joissa etenkin Marja-LIisa Kirvesniemi nousi olympialaisten kuningattareksi urotekojensa ansiosta. Näistä kisoista Suomi sai 6 pronssia, 3 hopeaa sekä 4 kultaa.

Kaiken kaikkiaan talviolympiahistoriansa aikana Suomi on onnistunut saamaan 167 mitalia, joista 61 on pronssisia, 63 hopeisia ja 43 kultaisia.

Suomen mitalisaumat Pekingin Olympialaisissa

Vaikka kaikki 95 urheilijaa antavat varmasti kaikkensa, niin valitettava fakta on, etteivät kaikki heistä pysty välttämättä tuomaan mitalia Suomeen. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä voisi tulla laisinkaan! Suomella on oikeastaan jopa ihan hyvät saumat saada mitaleita kotiin tiettyjen urheilijoiden toimesta ja tiettyjen lajien parissa.

Tässä ovatkin Suomen mitalitoivot kiinassa:

Iivo Niskanen

Iivo Niskanen on tällä hetkellä yksi Suomen kovimmista urheilijoista ja hän on niittänyt viimeisten vuosien aikana runsaasti menestystä. Skiathlonissa Niskanen voitti pronssia. Iivo on erityisen vahva perinteisessä hiihdossa ja hänen odotetaankin tuovan joko kultainen tai hopeinen mitali 15 kilometrin perinteisen matkalta. Isoon rooliin nousevat kuitenkin suksivalinta sekä voitelu.

Leijonat

Venäjän ohella Suomi lukeutuu jääkiekossa voittajasuosikkeihin. Jukka Jakosella on käyyössä sellainen ryhmä, josta löytyy rutkasti kokemusta ja voitontahtoa. Joukkueen ydin on myös esiintynyt edukseen viime vuosina maajoukkuetehtävissä.

Mielenkiintoisia nimiä ovat myöskin esimerkiksi Sami Vatanen ja vuosien tauon jälkeen Leijoniin palaava Markus Granlund. Pelaamisessa esiin nousevat suomalaisten aseet eli maalivahtipeli sekä erikoistilanteet.

Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski on saanut itsestään yleensä eniten irti helmi-maaliskuussa. Pystyy hiihtämään rytmissä ja vaihtamaan etenemistapaa lennosta. Theresa Johaugin voittaminen on ainakin paperilla hyvin haastavaa. Toivottavasti hän voi toistaa mitalinsa neljän vuoden takaisissa olympialaisissa.

Naisten pariviesti

Krista Pärmäkosken johdolla naisten pariviestistä voisi ihan hyvin tulla mitali kotimaahan. Jos terveys- tai välinehuolia ei ole, niin Suomi, Norja, Ruotsi ja Venäjä ovat tässä erittäin kovilla. Erot ovat niin pieniä, että urheilijan päivän kunto on ratkaisevassa roolissa. Pärmäkosken kaverina voi toimia Johanna Matintalo tai Kerttu Niskanen.

Miesten pariviesti

Iivo Niskasen parina toimii Ristomatti Hakola, joka pystyisi huippukuntoisena yhdessä Niskasen kanssa tuomaan kullan Suomeen, mutta vastustajat ovat todella kovia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.