Limiittilainaa niin arkeen kuin juhlaankin

Vaikka perheeseen kuuluisi kaksi täysiaikaista työtä tekevää aikuista, joskus raha voi olla hiukan tiukassa. Tai ehkäpä suuren merkkipäivän juhla saattaa häämöttää, mutta juhlahumua hälventää tieto kaikista sen mukana saapuvista menoista. Tai sitten edessä voi olla suurempi hankinta kuten asunto tai auto, johon kuluu tunnetusti enemmän rahaa.

Näistä ja monista muista syistä monet suomalaiset ottavat lainaa. Se on hyvin yleinen osa monien meidän elämäämme, sillä harvemmat meistä ovat esimerkiksi siinä tilanteessa, että voimme yllättäen ostaa uuden auton ilman minkäänlaisen lainanottamista. Tästä syystä lainoja on myös lukemattomasti erilaisia. On niin pikalainaa, limiittilainaa, kuin monia muitakin vaihtoehtoja, joiden väliltä valita. Onko kuitenkin keinoja, joilla voit välttää lainan hankintaa kauemmin? Tai miten tiedät mikä laina sopii sinulle, saatikka sitten miten voit saada mahdollisimman pienen koron?

 

Kun budjetointi ei enää riitä

Internet on pullollaan vinkkejä säästämiseen suomalaisessa arjessa. Yksi yleisimmistä keinoista on ehdottomasti budjetointi eli kulujen ja tulojen suunnitteleminen etukäteen. Sitä voidaan käyttää hyödyksi pakollisissa viikoittaisissa ostoksissa, kuten hankintojen listaamisessa ennen ruokakauppaan menemistä. Tällä tavalla voit välttyä pienempien turhien asioiden ostamiselta, jotka yhdessä saattavat kerätä pitkänkin pennin.

 

Monet kuitenkin ovat kokeilleet budjetointia eri muodoissa. Sen takia monet meistä tietävät, että silloin tällöin budjetointi ei yksinkertaisesti tunnu riittävän. Sitä paitsi budjetointi ei ota ikinä huomioon yllättäviä menoja, kuten vaikka laskuja, jotka ovat jääneet unohtumaan tai muita maksuja, joita et osannut ottaa huomioon etukäteen.

 

Mikä on limiittilaina?

Kuten sanoimme, lainoja on todella monia erilaisia. Siksi silloin tällöin saattaa olla jopa haastavaa pysyä kärryillä siitä, mitä mikäkin lainan nimitys tarkoittaa, miten ne toimivat ja miten ne tulee maksaa takaisin.

 

Limiittilaina on varsin yksinkertainen loppujen lopuksi. Se on hyvin samankaltainen kuin luottokortti. Kun haet lainaa, sinulle myönnetään limiitti, mikä tarkoittaa koko maksimi lainan määrää. Voit sitten itse päättää, milloin ja minkä kokoisissa osissa haluat lainan. Voit joko ottaa koko lainan kerralla tai pilkkoa sen osiin esimerkiksi seuraavan kuuden kuukauden ajaksi. Tällä tavalla voit esimerkiksi helpottaa enemmän rahaa vieviä kuukausia, ja maksaa sen takaisin kuukausina, kun tiedät menojen vähentyvän.

 

Miten valitsen minulle parhaimman vaihtoehdon?

Aivan kuten erilaisia lainatyyppejä on monenlaisia, myös tietenkin eri lainatyypeistä on monia erilaisia vaihtoehtoja. Voit onneksi kuitenkin vertailla varsin helposti eri lainantarjoajien vaihtoehtoja verkossa. Sinun tulee yksinkertaisesti tietää joitakin käsitteitä, ja minkälaisen lainan haluat sekä tarvitset, ja voit löytää juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

 

Nämä lainanvertailu palvelut yleensä merkitsevät selkeästi lainankoron, laina-ajan ja lainasumman. Lainasumma luonnollisesti tarkoittaa sitä, kuinka paljon minimissään ja maksimissaan voit hakea lainanantajalta. Laina-aika tarkoittaa sitä, kuinka monta kuukautta sinulla on aikaa maksaa lainaa takaisin, ja lainan korko tarkoittaa tietenkin kyseisen lainan koron haitaria.

 

Sinun kannattaa olla realistinen siitä, kuinka paljon tarvitset, sillä tietenkin laina tulee maksaa aina takaisin. Sitten voit sitä lähtökohtana lainan valitsemisessa.

 

Lainojen yhdistely voi olla loistava ratkaisu säästämiseen

Jos sinulle on kerääntynyt monia pieniä lainoja, joilla on suuret korot, on olemassa keino, jolla voit pienentää korkoja. Tätä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi, ja se kirjaimellisesti tarkoittaa sitä, että yhdistät monta pientä lainaa yhdeksi lainaksi. Toisin sanoen myös niiden kaikkien korko yhdistyy yhdeksi koroksi.

 

Kuitenkin suuremmissa lainoissa on verrattavissa pienempi korko kuin pienissä lainoissa. Toisin sanoen, kun yhdistät lainat suuremmaksi lainaksi, mitä oletettavammin niiden yhteiskorko pienentyy. Tällä tavalla voit tehdä lainojen takaisin maksusta mukavamman lompakollesi.


VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.