Ilmastoaktivistiryhmä aktivoitui Ruotsissa – kohteena lennot

Ruotsalaisen Extenction Rebellion Sverige -ryhmän jäsenet yrittivät estää lentokoneen nousun tiistaina Landvetterin lentokentältä Göteborgissa. Kaksi miestä on pidätetty ilmailulain rikkomisesta.

SAS:n koneen piti lähteä klo 8.35, mutta lähtöaikataulu viivästyi klo 9.10:een saakka. Kone oli klo 9.32 kiitoradalla.

”Koneessa oli kaksi aktivistia, jotka kieltäytyivät istumasta paikoillaan – sen sijaan he kuvasivat tilannetta. Poliisi nousi koneeseen ja otti miehet kiinni. Miehet ovat 40 ja 65 -vuotiaita. Heitä epäillään nyt ilmailulain rikkomisesta”, kertoo poliisin tiedottaja Christer Fuxborg.

Samaan aikaan 10-15 ryhmän jäsentä osoitti mieltä lentoaseman tulohallissa.

Ruotsalaisella 17-vuotiaalla ilmastoaktivisti Greta Thunbergilla kerrotaan olevan yhteyksiä tähän äärivasemmistolaiseen ryhmään, ja ryhmän vetäjä on ilmoittanut olevansa valmis käyttämään kuolettavaa väkivaltaa kaataakseen hallituksia.

Maanantaina sama ryhmä esti lentokoneen nousun Skånen lentoasemalta liimaamalla naispuolisen jäsenen kädet kiinni koneen keulaan.

Katso ryhmän kuvaama videoklippi tiistaisesta Göteborgin tapauksesta:

Lähde: Samhällsnytt

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.