Kristillisdemokraatteja demonisoidaan kansanedustajien sananvapauden puolustamisesta

Kristillisdemokraatit äänestivät viime viikon perjantaina perussuomalaisen kansanedustajan syytesuojan puolesta. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen olisi halunnut kansanedustajan syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

”Ylen haastattelussa Toiviainen leimasi osan kansanedustajista rasistisen puheen kannattajiksi, kun he eivät äänestäneet hänen käsityksensä mukaisesti”, totesi kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen KD Lehden haastattelussa sunnuntaina Lohjan seudun KD:n kesäkahveilla.

Laukkanen otti kantaa myös valtakunnansyyttäjän puolueellisuuteen.

”Niin kauan kuin Toiviainen ei kiinnitä mitään huomiota siihen, miten tässä maassa jatkuvasti solvataan kristittyjä avoimesti ja esimerkiksi Raamattu heitetään Ylen TV-lähetyksessä lattialle, hän ei toimi yhdenvertaisesti eri ryhmien kohdalla, eikä siksi ansaitse luottamustani.”

Laukkanen kertoi, että hänen puolueensa ei äänestyksessä puolustanut perussuomalaisen kansanedustajan puhetta, vaan puolue ei halunnut kaventaa kansanedustajien laajaa puheoikeutta.

”Vaikka puheenvuoro ei ole mitenkään puolusteltavissa katsoimme, että oli ensisijaisesti kyse eduskunnan sisäisestä asiasta ja siksi myös asian selvittämisen piti tapahtua eduskunnan omien normaalien kurinpitomenettelyjen kautta. Tässä tapauksessa Mäenpää joutui puhemiehen puhutteluun”, kertoi Laukkanen.

Suomalainen keskustelukulttuuri vääristynyt

Tilaisuutta emännöinyt Lohjan seudun KD:n puheenjohtaja Merja Eräpolku totesi olevansa KD:n kansanedustajien tavoin huolissaan suomalaisen keskustelukulttuurin surkeasta tasosta sekä vihapuhekeskustelun kaksinaismoralismista ja kaksoisstandardeista.

Esimerkkinä hän kertoi syytesuojaäänestyksen jälkeisen somekeskustelun, jossa Sdp:n entinen kärkipoliitikko ja Ylen ex-toimitusjohtaja Mikael Jungner kommentoi KD:n äänestyskäyttäytymistä twiitissään siten, että hänestä se kuulostaa ”enemmän satanistien kuin kristittyjen touhulta”.

Twiitti on kerännyt yli 2200 tykkäystä. Jungner on myös uudelleentwiitannut samana päivänä Suomen poliisin julkaiseman twiitin, jossa toivottiin ”rasistien” pysäyttämistä ja viitattiin muun muassa poliitikkoihin.

Myöhemmin Jungner lisäsi vielä kierroksia ja pahoitteli satanisteiksi ilmoittautuneille kommentoijille sitä, että loukkasi näitä mukavia ihmisiä rinnastamalla heidät kristillisdemokraatteihin.

”Itse sain tämän twitter-keskustelun aikana erikoisia toivotuksia: vihreä espoolaisvaltuutettu toivotti ”Luciferin siunausta” ja toinen suvaitsevaisuutta edistävän ja vihapuhetta vastustavan Silakkaliikkeen edustaja toivotti ”onnea valitsemallanne tiellä persujen perseennuolijoina””, kertoo Eräpolku KD Lehdessä.

”Jos haluaa vastustaa rasismia ja vihapuhetta, olisi loogista itse pidättäytyä sellaisesta.”

Lähde: KD Lehti

Lue myös:

5 thoughts on “Kristillisdemokraatteja demonisoidaan kansanedustajien sananvapauden puolustamisesta

 • 1.7.2020 at 07:23
  Permalink

  Onko sekään hyvä, että eduskunta toimii laatimansa älyttömän lain mukaan, jossa tiedon välittäminen tuomitaan kiihotukseksi jotakin ryhmää vastaan. Tiedon, joka varoittaa ryhmän jäsenten Suomeen sopimattomasta kulttuurista tai peräti ryhmän jäsenten poikkeavasta rikollisuudesta.

  Reply
  • 1.7.2020 at 08:42
   Permalink

   En usko uskontoihin, mutta varoppas sanomasta komukaksi.
   Vaarallista alkaa yleistämään asioita joissa ei ole mitään järkeä.

   Reply
 • 1.7.2020 at 10:18
  Permalink

  Raamatussa puhutaan alusta loppuun asti kansoista (ethnos), ei kansojen sekoituksista. Nämä jungnerit eivät ole koskaan kykeneviä ymmärtämään Raamatun sanomaa kokonaisuutena, vaan poimivat jakeita sieltä täältä omaan rakkaus-piirakkaansa, johon tungetaan kaikki ainekset sekaisin ja kuvitellaan, että hyvä tulee. Järjen käyttöä ei ole kristityltä kielletty eikä valtiollisiin ja suuria ihmisjoukkoja käsittäviin asioihin ole syytä tunkea imelää rakkaus-aatetta. Yhden suuren enemmistöetnisyyden muodostama valtiorakenne on aina todettu vakaimmaksi. Muut johtavat kaaokseen.

  Reply
 • 1.7.2020 at 18:47
  Permalink

  Sanna Heikinheimo (feministi-kiintiöpoliisi-Stasi) ja Junger eivät tiedä Jeesuksesta yhträän mitään! Kuinka voisivatkaan kun kommunisteja eli saatanan ”lapsosia” ovat.

  Lyhyt oppimäärä.

  Jeesus. ”Kaikki, mikä on minun on myös Sinun.”

  Kommunisti: ”Kaikki, mikä on sinun on MINUN!”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.