Interpol ei suostu pidättämään Donald Trumpia Iranin pyynnöstä

Iran syyttää USA:n presidenttiä ja 35 muuta henkilöä tammikuisesta Bagdadin drooni-iskusta, jossa Iranin kenraali Qassem Soleimani sai surmansa.

Iran on antanut pidätysmääräyksen Donald Trumpista ja kymmenistä muista henkilöistä, joiden se uskoo osallistuneen drooni-iskuun, ja pyytänyt apua Interpolilta.

Interpol on ilmoittanut, ettei se huomioi Iranin virka-apupyyntöä. Iranin pidätysmääräys tuo kuitenkin esiin jännitteet Iranin ja Yhdysvaltojen välillä sen jälkeen, kun Trump yksipuolisesti irrotti USA:n Iranin ydinsopimuksesta yhdessä muiden merkittävien maiden kanssa.

Iranin syyttäjä Ali Alqasimehr syyttää Trumpia ja 35 muuta henkilöä ”murhasta ja terrorismista”. Iran ei ole identifioinut muita pidätettäviä kuin Trumpin. Iran aikoo jatkaa Trumpin saattamista oikeuden eteen siinäkin tapauksessa, että Trumpia ei enää valittaisi jatkokaudelle.

Iran pyysi Interpolilta ”red notice” -menettelyä, joka on Interpolin korkeimman tason pidätysmääräys. Interpol julkaisi tiedotteen, jonka mukaan sen ohjeistus kieltää ”kaiken poliittiseen toimintaan liittyvän väliintulon”.

Iran kosti tammikuisen drooni-iskun suuntaamalla ballistisen ohjuksen amerikkalaisiin joukkoihin Irakissa.

Lähde: Huffpost

One thought on “Interpol ei suostu pidättämään Donald Trumpia Iranin pyynnöstä

  • 1.7.2020 at 13:27
    Permalink

    Demokraatit, Soros, Iran ja Kiina lyövät kättä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.