Punavihreä mielipidevaino kiihtyy

Historia kertoo, että demokraattisen eli kansanvaltaisen yhteiskunnan rappeutuminen on lähes aina alkanut sananvapauden rajoittamisesta. Esimerkiksi 1930-luvulla natsit polttivat kirjoja. Väärien mielipiteiden vuoksi ne joutuivat roviolle. Siitä oli yllättävän lyhyt matka ihmisrovioille. Kommunismin historia on sitäkin julmempi. Erilaisia esimerkkejä löytyy valitettavan paljon.

Sananvapauden rajoittamiseen on oltu hanakoita niin äärivasemmalla kuin äärioikeallakin. Moni on yllättäen tässä ajassa huomannut, että itseään suvaitsevina pitävät henkilöt ovat käytännössä usein hyvin suvaitsemattomia. Se näkyy maailmalla juuri nyt oman käden oikeutena, suoranaisena vandalismina.

Suomessa maailmalta tutut ilmiöt näkyvät viiveellä. Hietaniemen mellakka ja vaatimus Mannerheimin patsaan poistamisesta ovat oireita siitä mihin kehitys on meilläkin johtamassa.

Sananvapaus on kehittynyt Suomessakin kielteiseen suuntaan. Media on yhä keskittyneempää ja toimittajakunta poliittisesti yhä yksipuolisempaa. Siksi sanomisenvapaus on useimmiten vain samanmielisillä, siis punavihreillä.

Ja jos jollakulla on ainoasta oikeasta totuudesta poikkeavia näkemyksiä, he joutuvat nopeasti punavihreän kenttäoikeuden eteen. Siellä syytettyä ei kuunnella. Tuomio luetaan ja toimeenpannaan nopeasti.

Kenttärovasti Pekka Särkiön tapaus olkoon esimerkkinä. Blogissaan hän pakinanomaisesti irrotteli tavalla, joka ei noudattanut punavihreän mukasuvaitsevaiston näkemyksiä. Välittömästi punavihreät hyökkäsivät Särkiön kimppuun tavalla, joka on paljon puhuttua maalittamista. Helsingin Sanomien toimittaja Tommi H. Nieminen oli tulenjohtajana. Hän kysyi, että miten kauan Särkiö on vielä virassaan. Se oli merkki muille hyökätä Särkiön kimppuun.

En ole samaa mieltä kuin Särkiö. Silti niin nyt kuin jatkossakin tulen puolustamaan jokaisen oikeutta ilmaista oma mielipide. Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan tärkein kivijalka yksittäisille kansalaisille ja koko yhteiskunnalle.

24 thoughts on “Punavihreä mielipidevaino kiihtyy

 • 23.6.2020 at 11:21
  Permalink

  Luulin perussuomalaisten kannattavan sanan vapautta viimeiseen saakka. Hankamäen Totuus kiihottaa (kirjan nimi sattui paikalleen) perussuomalaisetkin kiihtyivät vastustamaan sananvapautta. Puheenjohtaja ei sanaa sensrurointi käyttänyt, mutta sanonta ”laaduntarkkailu ei toiminut” tarkoitti juuri sensurointia ja sananvapauden rajoittamista. Muukin johto näyttää asettuneen kirjan julkaisemista vastaan. Veikkaan, että tämä toiminta romahduttaa persujen kannatuksen seuravassa gallupissa. Ei suinkaan se, että persuihin liittyvä Suomen perusta oli kirjaa kustantamassa.

  Toivottavasti Hankamäen kirja saa aikaan muutoksen median vastatoimista riippumatta. Kirja kuvaa erinomaisen hyvin nykyistä menoa. Totuus tulisi saada kansan tietoisuuteen ja eduskuntaan tulisi valita todellista älymystöä ei tavallisia totuudesta kiihtyviä pulliaisia. Jospa eduskunnassa olisi edes parikymmentä älykästä (IQ > 130). Tämän tason älyllisiä on Suomessakin on vielä 100000.

  Reply
  • 28.6.2020 at 09:52
   Permalink

   Arvaapa miten rasittavaa on maailmanmenon seuraaminen meikäläiselle!

   Reply
 • 23.6.2020 at 13:59
  Permalink

  Sananvapaus on kaventunut, valitettavasti…
  Nyt näyttää siltä, että tämä typeryys jatkuu ainakin alkaneen vuosikymmenen ja jonkinlaiseen totalitarismiin päädymme. Ensivuosikymmenellä seuraakin ”krapula” ja yhtään sananvapauden rajoittelijaa ei enään löydä vaikka kuinka etsisi, ainoastaan virkaansa tehneitä henkilöitä jotka olosuhteiden pakosta joutuivat suorittamaan tehtäväänsä. Tilanne onkin sitten kurjempi aivan eritavalla ja moninkertaisesti.

  Historian väärällepuolelle kun ei pidä lipsahtaa, kuten vihersosialistit ovat nyt tehneet…
  Tästä alkaneesta vuosikymmenestä toipuminen saattaa ottaa jopa 30 vuotta, tuho tullee olemaan sen mukaista ja kokonaan emme koskaan toivu, kuten emme ole toipuneet sisällissodastakaan…

  Reply
 • 23.6.2020 at 15:38
  Permalink

  Sananvapaus on valtaa pitävien määritelmä siitä kuinka paljon demokraattista ja monipuolista keskustelua maassa sallitaan. Suomessa oli hyvä sananvapaus vielä 1990-luvulla koska valtaa pitävät sietivät kritiikkiä paremmin. Asiallista kritiikkiä on todeta että nykyistä linjausta parempi olisi kitkeä pois vain henkeen ja terveyteen liittyvät uhkaukset somessa.

  Reply
 • 23.6.2020 at 18:38
  Permalink

  Näkyy myös FB:ssä. Ei pääse enää kirjoittelemaan FB-kommentoinnin kautta mielipiteitä. Profiilit poistetaan välittömästi.

  Reply
 • 23.6.2020 at 19:07
  Permalink

  Ensin nämä ”sankarit” kirjoittelevat blogejaan resevästi tykitellen viratta tai virassaan tavalla, jonka tänä päivänä jo lapsikin ymmärtää aiheuttavan punavihreissä sekopäissä primitiivi reaktion. Kun sitten tämä ”ihme” tulee älämöksi. Sen jälkeen pyydellään anteekso omaa olemassaoloa aina äidin lapsuuden ajan käpylehmiä myöten.

  Jonka jälkeen kipitetään vikisten kuin koira häntä jalkojen välissä koirankoppiin häpeämään.

  Jos on kerran jotain mieltä, sen takana on seistävä kuin vuoren järkäle! Ja ainakin yhtä tärkeää on ajatella ensin mitä aikoo sanoa tai kirjoittaa ja onko asianomaisesta seisomaan sanojensa takana näinä punavihreän inkvisition aikoina. Jonka loi itse perkele nimeltä Tarja Halonen, puna5simmista punaisin punikki-akka!!!

  Kenttärovasti voisi palauttaa mieliinsä sen, mitä olisi tapahtunut jos suomalaiset sotilaat olisivat olisivat olleet pelkureita ja vailla miehistä patriarkkaalista selkärankaa kesällä v. 1944 Neuvostoliiton suurhyökkäyksen vallitessa olosuhteissa, jossa rautaa oli ilmassa niin paljon0 että ”lusikka seisoi”!

  Mitä on vihreiden paskamyrsky sen rinnalla? Ei mitään! eikä se ole edes MIEHEN paskaa, vaan soijapoikien löysää pörinää, jolla ei ole väliä kummastako päästä sitä tulee.

  Jo sodat palvellet Suomen hevoset ovat tehneet mon5nkertaiset sankarityöt tämän maan puolesta kuin yksikään äitinsä rintasokeria lutkuttava patsaankaatelijat.

  ”’On niitä, jotka tekevät suurtekoja ja taas niitä jotka kulkevat perässä arvostelevat!!!”

  (kaatelevat suurmiesten muistomerkkejä suorittamistaan palveluksista isänmaalle!!!)

  Reply
 • 24.6.2020 at 02:42
  Permalink

  mulla on vitussa juutalais vapaamuurari kiviä ja tekee pahaa pettää maatani! Koko vitun armeija on yhtä samaa saatanan paskaa!! halosen aikana isänmaalliset poistettiin nykyään korkein johto pelkkää saastaa!!

  Reply
 • 24.6.2020 at 08:09
  Permalink

  Kommunismin aivosyöpä on pahempi sairaus kuin korona. Jokainen sukupolvi kärsii siitä alkaen itsenäisyytemme synnystä, jatkuen sotiimme siitä 70-luvun taistolaisuuteen ja taas täytyy aatevirusta levittää.. tämä kuolemantauti on sellainen vitsaus että siihen täytyisi löytää rokote, jolla ihmiskunta tehtäisiin immuuniksi ko aivopierutaudille.

  Reply
 • 24.6.2020 at 12:01
  Permalink

  Reijo perusjunttina kannattaa siis pornoa ja kommunistisen kirjallisuuden helppoa saatavuutta. Mainitut kirjaroviot olivat vain symbolinen ele opiskelijaporukoiden taholta. Siis ihmisten yksityiskokoelmiin ei kajottu eikä edes kaikkia julkisesti saatavilla olevia painoksia poltettu. Lähinnä yliopistojen kirjastoista poimittiin niitä jne. Kyse ei siis ollut NSDAP:n johdon masinoimasta toiminnasta.
  https://archive.is/WZCMa

  Reply
 • 24.6.2020 at 12:16
  Permalink

  Rajoituksia päivittäin, ainakin suosituksia, riisipaketit saa uuden kuvan mikäli asiat etenee suvakkien toivomalla tavalla, samoin eskimo jäätelö kokee nimen muutoksen, en ihmettele vaikka tuulenpesä hallitus kieltää myös tumman värin käytön, tilalle vihreää ja punaista, myös pukeutumisessa yhdistelmä sininen ja musta koetaan pöyristyttävänä. Tunkeutujien tekemiin rikoksiin suhtaudutaan mediassa silkkikäsinein, samoin kustannuksista, ahtaaksi alkaa käymään kantaväkeen kuuluvan elämä kotimaassaan..voi..voi.

  Reply
  • 24.6.2020 at 14:29
   Permalink

   Ite kyllä luulen että tuon riisin osalta myynti lähtee nousuun kun kannessa ei enää seiso mutapää oksettamassa ihmisiä.
   Muutenkin mitä helvettiä tuo teki riisipaketin kannessa, riisi kun tulee aasiassa ja siellä ei ole töissä yhtään paketin kuvassa olevaa helnkilöä.

   Reply
  • 25.6.2020 at 13:23
   Permalink

   Laitetaan riisipakettiin kansalaisoikeustaistelija Malcom X:n kuva ja takakanteen muutamia hänen juutalaisia kritisoivista sitaateistaan. Mies pääsi hengestään v. 1965, kun lausui liikaa totuuksia. Kesympi versio eli Martin Luther King oli hänkin USA:n syvähallinnolle liikaa. Kristitty MLK ei vihannut tarpeeksi valkoisia saadakseen aikaan levottomuuksia ja rotusotaa USA:ssa. Nyt sekin asia on korjattu, kun BLM riehuu, jakaa kansaa ja pohjustaa bolshevistien vallankumousta.

   Suomessa ei vielä ketään ammuta, mutta kai sekin aika koittaa.

   Reply
 • 24.6.2020 at 15:58
  Permalink

  Punavihreä sensurointi on päässyt niskan päälle Kokoomuksen tuella. Kokoomus on enemmän vasemmalla kuin Li.

  Reply
 • 24.6.2020 at 22:52
  Permalink

  suomessa ei ole sananvapautta saati demokratiaa ollut vuosiin. muutama vuosi sitten kaikessa hiljaisuudessa suomen valtio muutti oikeusjärjestelemän siten että se on vain kaksi portainen. demokratia vaatii kolme portaisen oikeusjärjestelmän. nykyisessä on vaikeata saada hovista valitus lupaa tai se ylipäätään pidättää ko tuomiot. suomi ei siis ole ollut demokraattinen valtio vuosiin.

  demokratia lisäksi vaatii valituskoneiston. joo, sellainen kyllä on olemassa mutta sen käytöstä kostaa oikeuslaitos sekä muu virallinen instanssi.

  Reply
 • 25.6.2020 at 15:46
  Permalink

  ”Kenttärovasti Pekka Särkiön tapaus olkoon esimerkkinä.”

  Toden totta:

  ”KENTTÄPIISPA SÄRKIÖN TOTUUSPUHE TODISTI, ETTÄ ELÄMÄNTAPASODOMIA ON HYVÄKSYTTÄVÄÄ MUTTA PERINTEISET ARVOT EIVÄT

  Takavuosikymmeninä maailmalla ylivaltaan pyrkineen totalitaristisen kommunismin luultiin ainakin länsimaissa kukistuneen viimeistään vuonna 1991 jolloin Neuvostoliitto hajosi. Toisin kuitenkin kävi, sillä 2000-luvulla puna-aate sulautui markkinatalouteen ja muuntui virulentiksi ”suvaitsevaiseksi humanismiksi”. Tällä 2000-luvun universaalikommunismilla on toki juurensa Antonio Gramscin hegemoniateoriassa, Frankfurtin koulukunnassa ja kulttuurimarxilaisuudessa, mutta arvaamaton coctail-syntyi vasta tällä vuosikymmenellä, kun uusmarxilainen identiteettipolitiikka valtasi markkinatalouden ”kulttuurisisällön”.

  Kuten valheellisilla ideologioilla aina, myös 2000-luvun identiteettipolitiikka on kaikkea muuta kuin suvaitsevaista, vaikka juuri sitä se suureen ääneen julistaakin. Vasemmistoliberaalin kulttuuriradikalismin menestys ei perustu sen erinomaisuuteen ideologioiden vapailla markkinoilla, vaan noiden markkinoiden tukahduttamiselle heti kun se on saanut jollakin yhteiskuntasektorilla hegemonisen aseman. Heidän ideologisen sodankäynnin keskeinen strateginen ase on repressiivinen toleranssi, joka tarkoittaa

  tiivistettynä ajatusmallia, jonka mukaan (uus)marxilaisille ideaaleille vastakkaisia ideoita ja käsityksiä ei tule suvaita ja niitä esittävät ihmiset tulee kompromettoida – ja toisaalta länsimaiselle kulttuurille ja yhteiskunnalle vihamieliset ja tuhoisat ideat tulee nostaa päivänvaloon ja niistä tehdä hyväksyttäviä, ideaalisia ja suvaittavia.

  Tällaiselta ajatukselta ei voinut välttyä Ylen eilisestä uutisesta Kenttäpiispa Särkiön blogiteksti herätti kohun – arkkipiispa ja Puolustusvoimat ottivat etäisyyttä, Särkiö pyysi anteeksi. Uutisjutun mukaan ”puolustusvoimien kenttäpiispan Pekka Särkiön sunnuntaina julkaisema blogiteksti on herättänyt runsaasti huomiota ja kohun”. Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä tietääkseen ketkä suvaitsevaiset fundamentalistit olivat taas pienessä piirissä lynkkaamassa vääräuskoista konservatiivia. Totta kai arvoiltaan punavihertävä Yle uutiset tarttui syöttiin; hyötyyhän se ideologisesti tällaisesta oikeanlaisesta maalittamisesta…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/06/kenttapiispa-sarkion-totuuspuhe-todisti.html

  Reply
 • 25.6.2020 at 15:58
  Permalink

  Millaista on varsinkin kahden johtavan joukkoharhautusmediamme Ylen ja Bryssselin Pravdan toimittajakunta?

  ”Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin”,
  https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

  Tampereen Puna-yliopiston kommunistiprofessori Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa vasta 2009 joten hännen aikoinaan Moskovasta asti ammentamaansa kommunismin myrkkyä nauttineista toimittajista nuorimmat ovat vasta kolmikymppisiä tai vähän päälle. Kommunisti Nordenstrengin tuottamaa aineistoa on edelleenkin käytössä Tampereen Punayliopiston opetusohjelmassa.

  Reply
  • 25.6.2020 at 17:13
   Permalink

   Em. Viljakaisen artikkelissa todetaan mm. ”Osmo A.Wiio Helsingin yliopistossa vei eteenpäin länsimaisen, porvarillisen ja liberaalin viestinnän mallia.”

   Wiio jäi eläkkeelle melkein tasan 30 vuotta sitten ja hänen edustamansa liberalismi ei vielä ollut sitä osittain Frankfurt-kommunismiin sekoittunutta RAPPIO-liberalismia, jota esim. kameleonttimaisen muodonmuutoksen tehnyt, ylikansallisia tahoja kumartavan maanpetturi-klikin johtama KANSATON-ISÄMAATON Nyky-kokoomus edustaa:

   Juha Ahvion kuvauksesta näkyy NYKY-kokoomuksen ”arvot”:

   ””Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten. ” – http://oikeamedia.com/o1-69712

   Nyky-kokoomuksen edustamassa RAPPIO-liberalismissa on vahvasti samoja aineksia, kuten LGBT-perversiot ja suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoaminen vapaalla afrikkalais- ja lähi-itäläis-invaasiolla, jotka ovat silmiinpistävinä varsinkin johtavia joukkoharhautus-medioitamme Yleä ja Brysselin Pravdaa dominoivien kulttuurimarxististen viherkommunistitoimittajien propagandassa.

   Kulttuurimarxisteiksi metamorfoituneiden viher- ja muiden kommunistien perustoimintaohjeet:
   ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

   Reply
 • 6.11.2020 at 08:08
  Permalink

  Yrjöperskeles kiteyttää sitä mistä korkokenkä puristaa:

  ”Entäs se ilmastonmuutos? Hän oli lopulta tajunnut että Suomi oli koko ajan ollut yksi maailman parhaiten ympäristöasioitaan hoitava maa. Luonnonvarojen moninkertainen nettotuottaja. Ja hänen taistelunsa oli tuhoamassa sen Suomen talouden ja elinkeinoelämän kokonaan. Siirtäen sen tuotannon jonnekin muualle, jossa hänen taistelustaan ei piitattu paskaakaan. Hänen taistelunsa oli koko ajan ollut vain poistamisen ja lopettamisen taistelua. Poistetaan tuo. Lopetetaan tuo. Poistetaan tuo. Lopetetaan tuo. Saadaan siitä hyvä ja tiedostava mieli. Mutta jossain vaiheessa hän oli huomannut että poistamis- ja lopettamisorgioissa ei tarjottu mitään tilalle. Ei mitään, millä ihmiset eläisivät.

  Entäs se naisten asema ja feminismi? Ehkä se feminismi, jonka puolesta hän oli taistellut kiteytyi hänelle erään hänen puoluetoverittarensa, ministerin, palopuheessa jonka hän oli katsellut viimeisessä puoluekokouksessa. Puhe oli tyypillistä varsin hysteeristä puoluekokousjargonia mutta puhujan fanaattinen katse ja lähes kirkuva ääni kertoi sen todellisen viestin:

  – Me ollaan vallassa nyt! Koska me ollaan naisia! Me voidaan tehdä mitä me lystätään! Koska me ollaan naisia! Eikä kukaan uskalla arvostella meitä! Tehtiin me mitä typeryyksiä tahansa! Koska me ollaan naisia! Eikä kukaan Järjestelmässä uskalla ottaa riskiä että hänet tuomittaisiin naisvihaajaksi. Tää on kirjaimellisesti vittu-yhtä-juhlaa!

  Yksi jo selvästi eläkkeelle haluava ja oman taistelunsa luovuttanut miespuolinen demaripoliitikko oli sanonut punasilmäisistä aamuista kärsivälle nuoremmalle naispoliitikolle kuunneltuaan tuon puheen:

  – Tiedätkös… me ollaan päästetty hirviö irti… sillä hirviöllä on hame päällä… eikä me pystytä sitä enää hallitsemaan…

  Niin. Hän oli taistellut. Ja kun hän kaatoi jälleen lisää viiniä hän palasi siihen vastenmieliseen oivallukseen minkä hän oli vähän aikaa sitten saanut. Vastenmieliseen mutta toteen. Ei hän tosiasiassa ollut koskaan taistellut. Ei milloinkaan. Hän oli vain halunnut tuntevansa että hän taisteli. Ja senkin nimenomaan kevyesti ja vaivatta. Ilman todellista taistelun vaivaa ja vaaraa. Hän, ja koko hänen vihervasemmistolainen viiteryhmänsä. Hän alkoi ymmärtää miksi heitä sanottiin leikkipartisaaneiksi.

  Sillä hän – ja he – olivat ottaneet ”taistelunsa” kohteeksi turvalliset ja riskittömät asiat joissa ei itse asiassa ollut mitään korjattavaa mutta joita voitaisiin ”taistelun” nimissä muokata toisenlaisiksi. Aivan sama mikä oli lopputulos sillä sehän oli heidän ”taistelunsa” aikaansaama lopputulos. Suuri voitto. Heidän jalanjälkensä historiaan. Ehkä he ”taistelussaan” vielä ymmärsivät että tällainen roolileikki onnistuisi vain Suomen kaltaisessa maassa jossa ihmiset olivat liian kilttejä ja liian laiskoja estääkseen tuon hysteerisen lauman roolileikin. Ennen kuin oli liian myöhäistä.”

  Reply
 • 8.11.2020 at 03:22
  Permalink

  Vaino on vasta alkamassa. Rockefeller-säätiön vuodettu protokolla kertoo miten askel askeleelta käytetään Covid-pandemiaa siihen että ihmiset saadaan kotiarestiin niin että alueiden talous tuhotaan. Protokollan alkumetreillä kerrotaan miten tullaan kehittämään korona-HIV- virushybridi jonka avulla, valtamedian sakean propagandan tukemana, saadaan maailman talous kaadettua. … Kun lockdown-vaihe 2 aloitetaan myöhään vuonna 2020, syytetään ”protestoijia” siitä että tämä toinen aalto ”on vakavampi kuin ensimmäinen”. Sitten aiheutetaan että ruokaa ei enää ole saatavilla, ja ruokaa saadaan vain jos on ruoan saamiseen lupa. Kuuntele koko Rockefeller-säätiön ja muiden globalistien fantastinen suunnitelma, josta suuri osa on jo toteutunut aivan kuten oli silloin kirjoitettu:

  https://d.tube/#!/v/beththeqwarrior369/QmQ247STWFcRRpwgdQniCoN3WjB3EkDf8aXKKEBG27S1qh

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.