Suomen koronavirustilanne – Jopa Irak testannut enemmän

Suomen koronavirustilanteesta on kantautunut mitä erilaisimpia viestejä. Ravintolat aukesivat hiljattain ja koululaiset palautettiin kouluihin kahdeksi viimeiseksi viikoksi ennen kesälomaa. Tartuntoja ehti tapahtumaan kouluissakin ja hiljattain tartuntojen määrä onkin lähtenyt jälleen kasvuun.

Toisaalta hallituksen tai oikeammin virkamiesten koronavirustoimia on kiitelty ja toisaalta pidetty räikeän ylimitoitettuina, mutta koska tartuntojen todellista määrää ei tiedetä, ei voida olla varmoja keinojenkaan lopullisesta tehokkuudesta. Käytännössä toimettomana tilanteessa oleskelleessa Ruotsissa tilanne on heikompi, mutta Suomessa pahin näyttäisi toistaiseksi olevan ohitettu, joten erinäisten rajoitustoimien voidaan katsoa purreen.

Eräs yksityiskohta kuitenkin pistää tilastoista silmään, nimittäin tehtyjen koronavirustestien määrä. Jopa kaikkea muuta kuin sivistyksen ja edistyksen kehtona pidetty Irak on nimittäin testannut enemmän kuin Suomi. Kun Suomessa on testattu noin 185 000 henkilöä, Irakissa luku on lähes 240 000, Bahrainissa 323 000, Jordaniassa 193 000 jne… Ylipäätään lähi-Idässä ja jopa joissain osissa Afrikkaa testimäärissä ollaan Suomea edellä.

Suomessa on havaittu yhteensä 6885 koronavirustartuntaa. Koronaviruskuolemiksi merkittyjä tapauksia on 318, parantuneita 5500 ja kuolleisuusaste niissä tapauksissa joissa on joko kuoltu tai parannuttu on noin 5%.

Lähde: World-O-Meters

Aiheeseen liittyvää:

3 thoughts on “Suomen koronavirustilanne – Jopa Irak testannut enemmän

 • 2.6.2020 at 20:50
  Permalink

  Irakissa Saddam Hussein on kaadettu!
  Suomea sen sijaan hallitsee kansanmurha hallitus. On nääs tarkoitus saada ”joggereita” tilalle!!!

  Reply
  • 2.6.2020 at 23:38
   Permalink

   Ovat oikein vihreät, demarit ja vassarit koettaneet kannustaa Suomen joggerit hölkkälenkeille, mutta tiataa olla liian paapottua porukkaa, että moinen frankfurtilainen vallankumous olisi tarpeeksi innostavaa.

   Reply
 • 7.6.2020 at 15:31
  Permalink

  Irak on testannut ja jäljittänyt kontaktit ja eristänyt.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.