Tilastokeskuksen mukaan rajojen sulkeminen ei ainakaan maaliskuussa vähentänyt siirtolaisten määrää

Suomi sulki koronaviruksen vuoksi rajansa 19.3.2020 ja vaikka niiden avaamista on mm. ulkomaisen työvoiman saamiseksi väläytelty ja osittain toteutettukin, muiden siirtolaisten määrässä rajojen sulkeminen ei vielä maaliskuussa näkynyt.

Maaliskuun tilastoista käy ilmi, että maaliskuussa 2020 esimerkiksi kansainvälisen suojelun vuoksi oleskelulupaa Suomesta haki enemmän väkeä kuin kertaakaan sitten kesäkuun 2019. Hakemuksia oli noin 700kpl.

Kaikenkaikkiaan viimeisen puolen vuoden aikana on myönnetty 32 719 uutta oleskelulupaa. Kielteinen päätös annettiin noin 13 prosentille kaikista hakemuksista. Karkotus ja käännytyspäätöksiä annettiin samana aikana yhteensä 1925 kappaletta, eli loput jäävät rustailemaan uusia hakemuksia.

Eniten oleskelulupaa hakivat edelleenkin venäläiset, mutta Irakin kansalaiset ovat kirineet eroa kiinni ja viimeisen puolen vuoden lukujen perusteella venäläisiä hakemuksia tulee enää vain hieman enemmän.

Turvapaikkaa kansainvälisen suojelun perusteella hakevista siirtolaisista, ”pakolaisista” 2/3 on edelleenkin miehiä, suurimpana ikäryhmänä 18-34 vuotiaat. Lapsia hakemuksien joukossa on edelleenkin huomattavan vähän, vain noin 5%.

Lähde: Tilastokeskus

One thought on “Tilastokeskuksen mukaan rajojen sulkeminen ei ainakaan maaliskuussa vähentänyt siirtolaisten määrää

  • 11.5.2020 at 20:00
    Permalink

    Tietoturvan ja yksityisyyden kannalta someen kirjoittaminen on riski. Mitä vähemmän kertoo itsestään sitä parempi yksityisyyden suoja on. Omalla nimellä kirjoittamisen velvoite ehkä vähentäisi kirjoittelua josta jälkeenpäin kärsii. Vaikka onkin marginaalissa monet blogi-kirjoitukset heijastavat saman marginaalin ajatusmaailmaa. Kaikki tämä on omakohtaisesti koettua.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.