Sisäministeriö asettaa koronan varjolla selvityshenkilön tutkimaan vähemmistöjen turvallisuutta Suomessa

Sisäministeriö asettaa selvityshenkilön tuottamaan politiikkasuosituksia, joilla voitaisiin estää koronaepidemian aiheuttamaa eriarvoisuuden ja turvattomuuden kasvua yhteiskunnassa. Selvityshenkilöksi on kutsuttu Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani, professori Juho Saari.

Työn ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus selvittää, kuinka sisäisen turvallisuuden näkökulmasta valmistaudutaan koronakriisin jälkeiseen aikaan ja vältetään eriarvoistumisen ja turvattomuuden mahdollinen kasvu. Toisessa osassa vahvistetaan ensimmäisen vaiheen analyysiä ja tuotetaan tietoa marginalisoitujen, eli vähemmistö-ryhmien, kuten maahanmuuttajien, homoseksuaalien, liikuntarajoitteisten sekä ”muunsukupuolisten” asemasta ja roolista sisäisen turvallisuuden selonteon valmistelun tueksi.

Ensimmäisen vaiheen politiikkasuositusten tulee valmistua 5.6. mennessä ja loppuraportin 30.11.2020 mennessä. Sisäisen turvallisuuden selvityshenkilö Juho Saari antaa lisäksi sisäministeriölle asiantuntijatukea raporttinsa toimeenpanoon ja tulkintaan liittyvissä kysymyksissä 31.12.2020 asti.

– Koronakriisi on koskettanut meitä kaikkia, mutta ei samalla tavoin. On kiinnitettävä erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin ja etsittävä keinoja, kuinka sisäministeriön hallinnonala voi osaltaan ehkäistä ja vähentää eriarvoistumista, turvattomuutta ja turvattomuuden tunteen kasvua, toteaa sisäministeri Maria Ohisalo.

Lähde: Sisäministeriö

6 thoughts on “Sisäministeriö asettaa koronan varjolla selvityshenkilön tutkimaan vähemmistöjen turvallisuutta Suomessa

 • 11.5.2020 at 11:34
  Permalink

  saablari pitäisitte ensin työkykyiset terveenä sekä duunissa. rahaa heitetään kaikennäköisiin ”tutkimuksiin” hullummaksi menee tom of finland. päivä päivältä…..eikö noita viher-puna -liberaaleja voisi jo heittää kehästä ulos…..normalisoida suomi takaisin…aivan älyvapaata meininkiä…….

  Reply
 • 11.5.2020 at 12:25
  Permalink

  Turvattomuutta ja turvattomuuden tunnetta voidaan vähentää, potkaisemalla maassamme laittomasti loisivat pakolaiset, erilaisten etuuksien ja korvausten toivossa maleksivat samaan koneeseen, myös vankilat tyhjennettävä moniosaajista, etenkin raiskaajat ja murhaajat passitettava viipymättä lähtömaihin.

  Reply
 • 11.5.2020 at 12:49
  Permalink

  Turhaakin turhempaa tutkimusta tilailee turhaakin turhempi ministeri.

  Reply
 • 11.5.2020 at 17:07
  Permalink

  Juoho Saari: ”Koronakriisin oloissa olennaista on huomata, että jo ennen kriisiä samat joustavimmissa ja hauraimmissa työmarkkina-asemissa olevat palkansaajat kärsivät kriisistä eniten. ”

  Voit Suomi parkaa!
  Kun on tuollainen mielipide, se viittaa hiukan yksinkertaiseen ajatusmaailmaan. On aivan selvää, että kronakriisistä kärsivät eniten siihen vakavasti sairastuneet, riskialttiin ja yli 70 kymppiset. Näitä ei uhkaa rahapula tai konkurssi vaan hengenmeno. No yliopistoihin on valittu tutkijakuntaa jo 30 vuotta poliittisin perustein, mikä on syrjäyttänyt valinnassa tieteelisen pätevyyden. Aivan valtava vahinko ajattelulle ja maan taloudelle.

  Reply
 • 12.5.2020 at 18:07
  Permalink

  Paljonko poliitikko maksaa työläisen rahoja tästä ”tiedon keruusta”.

  Reply
 • 12.5.2020 at 21:43
  Permalink

  Saadaan taas menemään aimo annos veronmaksajien rahoja turhiin 0-tutkimuksiin. Ja varmaan tutkijakin on sopivan tuttu eli kavereille lisää rahaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.