Persianlahdella tapahtuu jälleen – Iranin sotalaiva joutui ”omien ampumaksi”

Iranin sotalaiva ”Konarak” joutui virallisten tietojen mukaan ”omien tulituksen kohteeksi” Persianlahdella. 19 sotilaan kerrotaan kuolleen ja 15 loukkaantuneen välikohtauksessa.

Tapauksen syyksi Iranin viralliset lähteet kertovat riittämättömät varotoimet harjoituksen yhteydessä. Konarakin kerrotaan hinanneen harjoitusmaalin Hormuzinsalmeen, joka on poikkeuksellisen kapea ”mutka” Persianlahdella ja jonka kautta tulee kolmasosa maailman merellä tuotetusta öljystä. Laiva ei virallisen totuuden mukaan noudattanut riittäviä turvaetäisyyksiä harjoitusmaaliin ja joutui siksi omien tulituksen kohteeksi.

Kohina alkoi ”vahingoksi” tituleeratun ohjusiskun jälkeen, sillä Yhdysvallat ja Iran ovat olleet tukkanuottasilla jo vuosien ajan ja ensimmäinen oletus monilla olikin se, että kyseessä olisi ollut sotatoimi Irania vastaan. Tästä ei kuitenkaan toistaiseksi ole minkäänlaista näyttöä.

Maailman medioissa on spekuloitu myöskin mahdollisesta ”false flag” iskusta. ”False flag” tarkoittaa tapahtumaa, jossa jokin asiaan sinänsä kuulumaton osapuoli lavastetaan syylliseksi. Kuuluisimpia ”false flag”-salaliittoteorioita lienee 9/11 terrori-iskut vuonna 2001, jonka jäljiltä Yhdysvallat aloittivat lopulta sodan Irakia vastaan.

Lähde: AFP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.