Koronavirus voi tarttua myös sukupuoliyhteydessä – Kiinalaistutkimus: ”Siemennesteestä löyty virusta 16 prosentilla sairastaneista miehistä”

Kiinassa, Shangqiun sairaalassa tehtyjen testausten perusteella koronavirus voi mahdollisesti tarttua myöskin sukupuoliteitse. Sars-CoV-2 virusta on löytynyt siemennesteestä 16 prosentilla taudin sairastaneista miehistä.

Testattu ryhmä oli hyvin pieni, 38 henkilöä mutta sen perusteella tiedetään tartunnan olevan mahdollinen myöskin sukupuoliteitse.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Medical Association- lehdessä ja sen mukaan tulevaisuudessa on asian tiimoilta syytä tehdä lisää tutkimusta. Tietoa pidetään luonnollisestikin tärkeänä myöskin taudin torjunnan kannalta: mitä laajemmin viruksen leviämiskeinot tunnetaan, sitä tehokkaammin tartuntoja voidaan ehkäistä.

Tutkijat pitivät merkittävänä sitä, että näytteet joista koronavirusta löydettiin, olivat nimenomaan toipuvilta potilailta. Lisääntymislääketieteen professori Sheena Lewis  Belfastin yliopistosta kehottaa The Guardian-lehden haastattelussa kuitenkin heittämään jäitä hattuun:

– Tutkimuksessa oli hyvin pieni otanta jonka löydökset olivat linjassa muiden tutkimusten kanssa, joissa virusta on siemennesteestä löydetty vähän tai ei ollenkaan, Lewis toteaa mutta muistuttaa kuitenkin, ettei esimerkiksi viruksen vaikutuksista miesten hedelmällisyyteen ole juurikaan tietoa.

Lähde: The Guardian

 

4 thoughts on “Koronavirus voi tarttua myös sukupuoliyhteydessä – Kiinalaistutkimus: ”Siemennesteestä löyty virusta 16 prosentilla sairastaneista miehistä”

 • 11.5.2020 at 15:18
  Permalink

  einsteinit! jos ollaan muna pillussa niin kyllä se tauti tarttuu,,, hohhoijjaa

  Reply
 • 11.5.2020 at 15:32
  Permalink

  Elikkäs tarttuu normaalissa hetero seksissä, jos mies laukeaa. Ei sukupuoliteitse pantuna ei tartu.

  Reply
  • 12.5.2020 at 00:19
   Permalink

   Väärin. Virus tarttuu kaikilta limakalvoilta.

   Reply
 • 12.5.2020 at 00:52
  Permalink

  Aasiasta kun kerrottiin, että miesten sukuhormoonituotannossa on havaittu poikkeamia oireettomilla tartunnan saaneilla ja kerrottiin huolesta, että SARS2 voisi aiheuttaa hedelmättömyyttä, niin sitä rauhoteltiin, että ei ole näyttöä viruksen kertymisestä kiveksiin,… no kuinkas kävikään nyt?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.