Kolmannen maailman ongelmia: Nepalin talous vaarassa ulkomaisten rahalähetysten ehtyessä

Koronakriisi vähentää siirtolaisten rahalähetyksiä kotimaihinsa. Nepalissa yli puolet kotitalouksista on riippuvaisia ulkomailta tehdyistä rahalähetyksistä ja rahalähetykset vastaavat yli neljäsosaa maan bruttokansantuotteesta.

Suomen Nepalin suurlähettiläs Pertti Anttinen näkee tilanteen huolestuttavana ja maahan lähetetäänkin satojen miljoonien eurojen luokkaan nousevia tukipaketteja ympäri maailman. Yksin EU on toistaiseksi antanut 75 miljoonan euron lahjoituksen Nepalin siirtotyöläisten lähettämien, koronavirustilanteen vuoksi ehtyneiden rahavirtojen paikkaamiseksi.

– Nepalin talous on yksi eniten rahalähetyksistä riippuvaisista talouksista maailmassa.  Rahalähetykset muodostivat noin 26 prosenttia maan bruttokansantuotteesta vuonna 2019 – eli noin 8,64 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. Maailmanpankki arvioi, että rahalähetykset voivat pudota tänä vuonna 14 prosenttia, eli määrällisesti noin 1,2 miljardia dollaria, Anttinen toteaa valtioneuvoston tiedotteessa ja jatkaa…

– Tarkkoja arvioita ulkomailla työskentelevien nepalilaisten määrästä ei ole. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön mukaan ulkomailla työskenteleviä nepalilaisia arvellaan olevan jo pelkästään Malesiassa, Qatarissa, Saudi-Arabiassa, Arabiemiirikunnissa ja Kuwaitissa yhteensä noin 1,5 miljoonaa. Suurin osa nepalilaisista siirtotyöläisistä, mahdollisesti noin 3–4 miljoonaa, työskentelee kuitenkin Intiassa. Koska maiden raja on avoin, tarkkoja lukumääriä ei voida esittää. Nyt uusien työntekijöiden värvääminen ulkomaille on pysähdyksissä ja monen ulkomailla työskentelevän nepalilaisen työsopimus on vaarassa.

Lähde: Valtioneuvoston verkkopalvelu

2 thoughts on “Kolmannen maailman ongelmia: Nepalin talous vaarassa ulkomaisten rahalähetysten ehtyessä

 • 5.5.2020 at 17:55
  Permalink

  Taas lisää rahan menoa suomalaisille veronmaksajille!

  Reply
 • 5.5.2020 at 23:40
  Permalink

  Mikään talous ei pohjaudu rahalle. Raha ei ole yhtään mitään. Talous pyörii ihmisillä ja raha välittää niiden välisiä palvelusuhteita, toimii talouden kielenä. Ei rahalla voi taloutta ryhjästä luoda, eikä raha voi sitä myöskään poistaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.