Öljyn hinta alimmillaan 20 vuoteen – Bensa halvimmillaan 1,18€ litralta

Öljyn hinta on jatkanut laskuaan. Öljyn hinta on tällä hetkellä ennätyksellisen alhaalla sillä raakaöljy ole ollut näin halpaa kahteen vuosikymmeneen.

Barreli raakaöljyä maksaa tällä hetkellä 15 Yhdysvaltain dollaria kun se esimerkiksi loppuvuodesta 2018 maksoi yli 80 dollaria. Öljyn hintaa on usein pidetty eräänlaisena mittarina maailman taloustilanteesta mutta tällä hetkellä yleisen taloustilanteen lisäksi muitakin selittäviä tekijöitä on. Esimerkiksi polttoaineiden kysyntä on globaalin koronavirustilanteen vuoksi romahtanut.

Yllättäen öljyn hinnan lasku on näkynyt Suomessakin jopa bensamittareilla saakka ja esimerkiksi Alavudella 95E10 maksaa tällä hetkellä 1,18€ litralta.

Lähde: The Guardian, polttoaine.net, neste

5 thoughts on “Öljyn hinta alimmillaan 20 vuoteen – Bensa halvimmillaan 1,18€ litralta

 • 20.4.2020 at 12:09
  Permalink

  tässä joku vuosi sitten , barellin hinta oli yli 100$ niin kaikki ”tietävät” kirkuivat kurkku pitkän …ei ikimaailmassa öljy enää alle satosen. tässä sen nyt näkee, ei sellaita kuin ei ikinä ole olemassakaan, sama 1973 öljykriisin aikana muistan kun povattiin taas että korkeintaan 20v, ja öljy on loppu. tänä päivänä öljyä vaan löytyy lisää , sekä kulutus ”normiaikana” ihan erllainen kuin vuonna 73…..jospa nämä expertit nyt vaan olisivat hiljaa….ihan samanlaista sceidaa kuin nämä hihulit jotka ovat povanneet jo monta maailmanloppua..samaan kastiin kuulu nämä ”expertit”

  Reply
 • 20.4.2020 at 12:41
  Permalink

  Kyllä ministeri Harakka nostaa polttoaineveroja niin paljon että vaikka Nesteen jalostamot saisivat raakaöljyä ilmaiseksi niin kuluttajahinta nousee niin paljon että numerot eivät mahdu näyttötauluun.

  Reply
 • 20.4.2020 at 14:01
  Permalink

  Geopoliittista isojen poikien tappelua. USA:n kalliisti hyödynnettävää liuskeöljytuotantoa voidaan kuitenkin suojella valtavalla velanotolla. Maksumieheksi saadaan kätevästi Kiina. Miksi? Koska Kiina pääsee pandemian ohella tekemiensä rikosten, todellisten ja kuviteltujen, ihan sama, ansiosta mitätöimään rangaistukseksi massiivisia USA:n velkaomistuksiaan.

  Reply
 • 20.4.2020 at 21:12
  Permalink

  Tämä ohittaa ”koiraan poikimisen”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.