Keskustan Kärnä: ”Presidentin toimikausi kahteen vuoteen”

Keskustan monella pannulla ja monessa kinassa paistettu sekä myöskin kikkelikuvistaan tunnettu kansanedustaja Mikko Kärnä on esittänyt presidentin valtaoikeuksien tarkistamista sekä presidentin toimikauden rajoittamista kahteen vuoteen.

Syyksi Kärnä kertoo sen, ettei valloillaan olevassa käsityksessä ole ymmärretty presidentin valtaoikeuksia. Erityisesti Kärnä nostaa twiitissään esiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön koronakriisin aikana ottaman aktiivisen roolin, jossa Niinistö on patistellut saamattomaksikin kritisoitua hallitusta toimimaan kriisin tiimoilta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko kyseessä Keskusta-puolueessa yleinenkin kanta vai rajoittuuko näkemys vain Kärnään.

Lähde: Twitter

 

 

6 thoughts on “Keskustan Kärnä: ”Presidentin toimikausi kahteen vuoteen”

 • 20.4.2020 at 08:18
  Permalink

  kärnä olisi varmasti eri mieltä jos olis kokoomuslainen tai hän itse presidenttinä, ehdottaisi silloin varmasti elinikäiseksi pressan viran…

  Reply
  • 20.4.2020 at 08:21
   Permalink

   tarkoitin keskustan……

   Reply
 • 20.4.2020 at 12:29
  Permalink

  On erikoista olla samaa mieltä sekopää-Kärnän kansaa. Nyrkki-Niinistö joutaisi hyllylle minun puolestani vaikka heti. Häpeällisintä tässä korona-sekoilussa on kansallismielisten sortuminen globalistien vedätyksiin, joilla kansainväliseen velkarahajärjestelmään tahallisesti pumpatut kuplat puhkaistaan hallitulla tavalla ja varallisuutta siirretään savuverhon suojissa rikkaimman 1% käsiin. Aluksi tämä tapahtuu suorina bail-out tukina kaikkein isoimmille yhtiöille ja pankeille ja loppuvaiheessa, kun pienet yhtiöt ja ihmiset menettävät virupelossaan toimeentulonsa, niin isot pelurit voivat ostaa tai lunastaa niiden varallisuutta itselleen. Ilmiössä on paljon samaa kuin 1990-luvun lamassa Suomessa, paitsi että nyt se tapahtuu globaalissa megamittakaavassa. Ilmiö toistui myös vuosien 2007/8 finanssikriisissä, jonka pyörteissä varallisuutta siirtyi USA:ssa kansalaisilta Wall Streetin finanssipelureille.

  Reply
 • 20.4.2020 at 12:35
  Permalink

  Myös kansanedustajien kansanedustus-kaudet tulisi lyhentää max.kahteen kauteen. Vituttaa saatanasti nähdä samat Suomen upottaneet perkeleet vuosikymmenestä toiseen muka kansanedustajina tuhoamassa maatamme ammattimaisina kansanedustajina.

  Reply
 • 20.4.2020 at 21:08
  Permalink

  Miksei päivään? Toimikausia sen sijaan pitäisi olla vain yksi ja ainut. Mitä koronaan tulee. Presidentille oikeus erottaa kyvytön poliittinen hallitus ja nimetä virkamieshallitus kriisin ajaksi. Kun kriisi on ohi. Uudet eduskuntavaalit.

  Reply
 • 29.4.2020 at 06:00
  Permalink

  Ja jatkossa kun meille tulee kepuli tai sekoomus hallitus,niin sen toimikauden pituudeksi maksimissaan 2 viikkoa. Kyllähän se on nähty, mihin jamaan nämä 2 roskapuoluetta Suomen saa natsiunioni kiimoissaan, ja eliitin asioita ajavina, laskua maksetaan edelleen näistä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.