Valtion virkamiehille yli kolmen prosentin palkankorotus

Valtion työmarkkinalaitos on sopinut valtion henkilöstöä koskevan yleisen linjan mukaisen virka- ja työehtosopimuksen sopimuskaudelle 1.4.2020 – 28.2.2022 pääsopijajärjestöjen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Ammattiliitto Pro:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kanssa. Pääsopijajärjestöjen hallinnot ovat käsitelleet sopimuksen päättävissä elimissään ja hyväksyneet sen.

”Yleisen linjan mukainen palkkaratkaisu”

Sopimuksen yleisen linjan mukainen palkankorotusten kustannusvaikutus on 3,07 %.

Palkkaratkaisu koostuu kahdesta yleiskorotuserästä ja paikallisesti sovittavasta ns. virastoerästä. Ensimmäinen yleiskorotus, suuruudeltaan 1,10 %, maksetaan 1.8.2020. Toinen yleiskorotus, 0,97 %, kuitenkin vähintään 20,37 euroa, maksetaan 1.6.2021. Virastoeränä toteutetaan 1,00 % 1.5.2021 lukien.

75 000 henkilön palkankorotusten lisäksi kikyt poistuvat

Valtion sopimusratkaisussa sovittiin kilpailukykysopimukseen perustuneiden työajan pidentämisratkaisujen purkamisesta 1.10.2020 alkaen. Työaikojen pituudet palautuvat kilpailukykysopimusta edeltävälle tasolle. Sopimuksessa sovittiin myös työajan pidennyksen poistumista korvaavista järjestelyistä 1.1.2021 alkaen. Niiden avulla työnantajalla on mahdollisuus teettää henkilöstöllä keskimäärin 18 työtuntia kalenterivuodessa lisätyökorvausta vastaavalla korvauksella.

Valtio työllistää n. 75 000 henkilöä. Valtion virka- ja työehtosopimus on siis laaja sekä kallis kokonaisuus.

– Työrauhan säilyttäminen on meille työnantajana erityisesti näin poikkeuksellisina aikoina ratkaisevan tärkeä asia. Saimme myös sovittua monta työnantajalle merkityksellistä asiaa tekstimuutoksina laajaan sopimuskokonaisuuteen. Työajan kilpailukykysopimuksen pidennyksen sijaan saimme myös toimivan mallin työajan tilapäiseen pidentämiseen. Myös mahdollisuudet työajan tuloksellisempaan käyttöön paranivat, neuvottelujohtaja Sari Ojanen toteaa.

Lähde: Valtiovarainministeriö

4 thoughts on “Valtion virkamiehille yli kolmen prosentin palkankorotus

 • 3.4.2020 at 10:56
  Permalink

  Vissiin Manna Sarinin avustajatkin, nuo kultaiset 80,saivat siihen >7000e7kk tuon 3.07% palkankorotuksen joka tekee vaivaiset 217e/kk. Eli saman verran kun monelle jää kuukaudessa käteen verojen ja asumiskulujen jälkeen. Kyl maar ne ottaa nuokin korotukset vastaan vaikka ”pieniä ovat”.

  Reply
  • 3.4.2020 at 13:46
   Permalink

   Vain yksi korotus riittäisi loisiville virkamiehille jotka eivät häpeä nostaa omia palkkojaan kun maa on kirjaimellisesti tuhon partaalla.

   Korotus hirttolavalle.

   Häikäilemätön provokaatio kansakuntaa vastaan joka tällä hetkellä käy selviytymistaistelua.

   Te kaivatte verta nenästä.

   Ne teidän suojatyöpalkat maksetaan veroista ja velanotolla.

   Reply
 • 3.4.2020 at 14:49
  Permalink

  Tällei – palkkamalttia – mallia….

  Tovottavasti koko ”konkka-ronkka” joutuu (ei saa, vaan joutuu) lähtemään….

  Näin rakennetaan ”yhteisvastuuta”…

  Reply
 • 3.4.2020 at 22:13
  Permalink

  Tulevassa hyperinflaatiossa 3% ei riitä mihinkään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.