Ministeri Henriksson lupaa hallitukselta helpotuksia talousahdinkoon joutuneille

Oikeusministeriön mukaan se valmistelee useita hallituksen esityksiä, joilla pyritään helpottamaan koronavirusepidemian takia taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden tilannetta. Erityistä huomiota esityksissä tullaan ministeriön tiedotteen mukaan kiinnittämään siihen, että tarpeettomat konkurssit vältetään ja kuluttajaluottojen korkoja kohtuullistetaan.

Työn alla on mm. hallituksen esitys, jolla puolitetaan pikavippien enimmäiskorko nykyisestä 20 prosentista 10 prosenttiin.

– Suomalaiset ovat nyt uuden edessä oman taloudenpitonsa kanssa, ja moni joutuu pakon edessä kääntymään luotottajien puoleen pärjätäkseen arjessa. Haluamme helpottaa ihmisten elämää poikkeusoloissa varmistamalla, että kuluttajaluottojen korot ovat nyt kohtuullisemmat. Lisäksi luottojen aggressiivista markkinointia on syytä suitsia tässä tilanteessa, toteaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Myös ulosottovelallisen asemaan on tulossa helpotusta. Valmisteilla on hallituksen esitys, jolla varmistetaan, että ulosottolakia sovelletaan nykyistä joustavammin.

– Haluamme varmistaa, että velkojien kynnys ottaa joustot käyttöön on mahdollisimman alhaalla. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia tai maksuaikojen myöhentämisiä, ministeri sanoo tiedotteessa ja jatkaa…

– On hienoa, että moni julkisyhteisön velkoja on jo nyt ottanut huomioon muuttuneen tilanteen ja toimii vastuullisesti. Kannustan kaikkia julkisyhteisöjä tekemään maksusopimuksia uusista saatavista, jotta niitä ei ryhdyttäisi perimään ulosoton kautta. On erittäin tärkeää, ettei kriisistä aiheudu turhia nopeita konkursseja.

Pienten ja keskisuurten yritysten aseman helpottamiseksi oikeusministeriössä on myös käynnistetty pikaisella aikataululla perintälain tilapäinen muutos, jolla kuluttajasaatavien perintäkulujen enimmäismääriä sovellettaisiin myös yrityssaatavien perintään, kun velallisyritys on pk-yritys.

Lähde: Oikeusministeriö

3 thoughts on “Ministeri Henriksson lupaa hallitukselta helpotuksia talousahdinkoon joutuneille

 • 3.4.2020 at 13:26
  Permalink

  Mitenkä pikavippien korkokatto auttaa esim. vuokranmaksussa? Melkoisia aivopieruja meidän hallitukseltamme.

  Reply
 • 3.4.2020 at 13:50
  Permalink

  Me annetaan myös lupaus: hirttolava jossa on katto.

  Reply
 • 3.4.2020 at 15:01
  Permalink

  RKP:n Henriksson vihaa suomalaisia ja valehtelee minkä ehtii. Ihan kuten muutkin suomenruotsalaiset parempaan väkeen kuuluvat.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.