Nykysuomen suuri koronaviruskysely – Seitsemän kysymystä arjesta foliohattuun

Koronavirus iski maailmaan ilmeisen yllättäen ja virus on niittänyt tätä artikkelia kirjoitettaessa lähes 50 000 ihmisen hengen. Tartunnan saaneita on yli 900 000 ja niissä tapauksissa, joissa on joko parannuttu tai kuoltu, 20% on kuollut. Suomessa tapauksia on 1446, kuolleita 17 ja monipuoliset poikkeuslait ja rajoittamistoimet ovat käytössä. Koulut ovat kiinni, Uusimaa on eristetty muusta Suomesta ja ravintolatkin on suljettu… Kansalaisten tuntoja ei kaikesta huolimatta juuri ole kyselty, joten Nykysuomi tarttui toimeen…

Nykysuomen suuri koronaviruskysely pitää sisällään seitsemän kysymystä eri alueilta. Neljä ensimmäistä on suoria kysymyksiä ja kolmessa jälkimmäisessä voit valita muutamasta vaihtoehdosta mieleisesi lopun kesken jääneeseen lauseeseen. Kiitos ajastasi!

Onko koronavirus vaikuttanut arkiseen toimintaasi?

 • On, negatiivisesti (45%, 132 Votes)
 • Ei ole. (39%, 113 Votes)
 • On, positiivisesti. (16%, 48 Votes)

Total Voters: 293

Loading ... Loading ...

Onko sinut lomautettu tai irtisanottu koronavirustilanteen vuoksi?

 • Ei ole. (91%, 266 Votes)
 • On, lomautettu. (7%, 19 Votes)
 • On, irtisanottu. (2%, 6 Votes)

Total Voters: 291

Loading ... Loading ...

Pelkäätkö oman tai läheisesi terveyden puolesta koronavirustilanteen vuoksi?

 • Kyllä. (57%, 167 Votes)
 • En. (43%, 126 Votes)

Total Voters: 293

Loading ... Loading ...

Pidätkö Covid-19 virusta merkittävänä uhkana ihmiskunnalle?

 • En. (63%, 184 Votes)
 • Kyllä. (37%, 106 Votes)

Total Voters: 290

Loading ... Loading ...

Hallituksen toimet koronaviruksen torjumiseksi ovat mielestäni:

 • Riittämättömiä. (60%, 175 Votes)
 • Ylimitoitettuja. (25%, 73 Votes)
 • Hyvin suhteutettuja. (14%, 42 Votes)

Total Voters: 290

Loading ... Loading ...

Uskon, että Covid-19 on:

 • Luonnollisesti syntynyt virus. (41%, 118 Votes)
 • Laboratoriossa kehitetty, tahallaan vapautettu virus. (40%, 114 Votes)
 • Laboratoriossa kehitetty, vahingossa karkuun päässyt virus. (19%, 56 Votes)

Total Voters: 288

Loading ... Loading ...

Uskon, että koronavirukseen kuolleiden määrä tulee maailmanlaajuisesti nousemaan:

 • Satoihintuhansiin. (50%, 147 Votes)
 • Miljooniin. (30%, 88 Votes)
 • Kymmeniintuhansiin. (19%, 55 Votes)
 • Miljardeihin. (1%, 3 Votes)

Total Voters: 293

Loading ... Loading ...

Muistathan, että voit halutessasi eritellä mielipiteitäsi tarkemmin kommenttiosiossa tai sosiaalisen median kanavillamme!

 

 

36 thoughts on “Nykysuomen suuri koronaviruskysely – Seitsemän kysymystä arjesta foliohattuun

 • 2.4.2020 at 09:18
  Permalink

  Kyllä se valtamediankin (MTV-uutiset) mukaan vaikuttaa geneettisesti valikoivalta. Jostain syystä suurin kuolleisuus osuu muinaisen silkkitien varrelle. Silkkitien pääväylä kulki juuri Han-Kiinasta Persian kautta Pohjois-Italiaan ja sieltä aina Espaan saakka. Toisaalta se ei ole levinnyt valtoimenaan Aasiassa, joten puhtaasti mongolidisen geeniperimän viruskaan kyseessä ei ole.

  Reply
 • 2.4.2020 at 10:00
  Permalink

  ”Laboratoriossa kehitetty, tahallaan vapautettu virus. (43%, 38 Votes)”
  Voi, jiisus.. Kinukkien sairaista periteistä levinnyt virus, ko maassa poppaukot käyttää uhanalaisten eläinten osia seremonioissaan, kaikki pitää syödä mikä eteen tulee.
  Hullut väittää että on vartavasten kehitetty virus, voiko noin hulluja olla edes olemamassa.

  Reply
  • 2.4.2020 at 10:57
   Permalink

   Kyllä voi. Ja niitä on paljon. Ja näissä piireissä puolestaan ihmetellään, kuinka ihmiset voivat yhä olla niin pimennossa, etteivät havaitse mitään outoa olevan maailmassa tekeillään. Eivätkö ihmiset osaa enää tehdä kysymyksiä? Onko tämä paras mahdollinen maailma? Jos ei ole, niin miksi?

   Kysymyksiä esittäviä ja niihin vastauksia hakevia ihmisiä syytetään salaliittoteoreetikoiksi. Niinpä. Mutta ne, jotka eivät koskaan kyseenalaista mitään, kärsivät täysin käänteisestä ahdasmielisestä asenteesta, jossa kielletään kaikki normaaliksi miellettevän ulkopuolinen. Asioita ja ilmiötä normittaviksi auktoriteeteiksi ovat nyt tekeytyneet poliitikot ja valtamedia valikoituine asiantuntijoineen ja ne syöttävät em. ”normoille” mitä tahansa satuja. Näiden narratiivien avulla kaikki kansojen oma valta ja varallisuus voidaan ohjata harvalukuisen eliitin käsiin — niiden, joiden asiamiehinä nuo em. sadunkertojat toimivat.

   Reply
  • 2.4.2020 at 11:10
   Permalink

   Kinukeilla on myös sairas perinne tutkijoiden huolimattomasta virusten käsittelystä. On ilmeisen perätöntä ajatella kyseessä olevan tahallisesti levitykseen kehitetty virus, mutta rokoteteollisuudelta vahingossa karannut virus ei ole mitenkään epätodennäköinen. Todennäkönen tapahtumien kulku vaikuttaisi olevan joko hiljattain Wuhanissa laboratoriosta karannut tai jo kauan aiemmin laboratoriosta luontoon karannut ja Wuhanin markkinoille päätynyt virus.

   Vaikea saoa kumpi on todennäköisempää, että tämä SARS2 olisi karannut vahingossa Laboratoriosta, vai että olisi puhtaasti luonnon tuotoksena esiin pupsahtanut. Kumpikin on lähtökohtaisesti mahdollista. Viruksen sormenjäljet antavat viitteitä kumpaankin suuntaan, joka voi viitata esim keskeneräiseen manipuloituun ja tutkimuksen alkuvaiheessa karanneeseen virukseen, tai kauemmin sitten karanneeseen luonnossa jo degeneroituneeseen manipuloituun virukseen. Joka tapauksessa ihmisen tartuntapintaa ohjaavat HIV-1 virukselta lainatut sekvenssit ovat niin tarkasti leikattuja, että se viittaa todennäköisemmin ihmisen muokkaamiseen kuin luonnolliseen recombinaatioon.

   Reply
  • 2.4.2020 at 13:35
   Permalink

   Kyllä niin hulluja on. Sitten on niitä vielä hullumpia, jotka uskovat kaiken, mitä valtamedia syytää. Siinä kyllä olet oikeassa, että kinukkien tapa syödä kaikkea käärmeistä rottiin ja teurastaa ne torilla on sairas. Varmasti siellä leviävät kaikki taudit.

   Reply
   • 2.4.2020 at 13:57
    Permalink

    ”uskoa valtamediaa” nyt kuule meni huti.
    Minä en ole aivokuollut jota valtamedia taluttaa.
    Minä olen ihminen joka etsii tietoja pitkin maapalloa nojaamatta mihinkään yhteen tai kahteen valtamedian paskajulkaisuihin.
    Jos ikinä olisit käynyt kiinassa ja nähnyt miten siellä eläimiä käsitellään niin et ihmettelis yhtään viruksin syntyperää.
    Kun ei ole ainut virus joka kinukeilta on saasteissa syntynyt, sars, lintuinnfluenssa, sikalenssu noin äkkiä mainittuna.

    Reply
    • 2.4.2020 at 14:26
     Permalink

     Ei eläinten raaka tai epähygieninen kohtelu kuitenkaan takaa sitä, että tämä virus olisi syntynyt luonnollista tietä vai voitko toisin todistaa. Noinkin avarakatseisena ihmisenä voit kuitenkin nimitellä ihmisiä hulluksi. Taisi tuo valtamediauskovaisuus kalahtaa kuitenkin maaliin.

     Reply
     • 6.4.2020 at 20:58
      Permalink

      Eli sitten voin kirjoittaa että olet suvakki, se on ihan ok. jos sinä selität että olen joku valtamedian orja.
      Tv:täkin olen katellut viimeksi 30 vuotta sitten, vatamdian sivuja kattelin viimeksi ehkä joku 7 vuotta sitten sen jälkeen en ole katellut niitä kertaakaan.
      Toivon tosissaan että tutustut ihan omakohtaisesti covid-19 virukseen kesällä, joskohan se saisi hiukan valoitusta pääkoppaasi.

 • 2.4.2020 at 10:40
  Permalink

  En usko, että COVID-19 on virus. Uskon, että COVID-19 on sairaus, jota aiheuttaa SARS-CoV-2 viruksen tartunta. Näin uskoo kanssani suuri joukko viroologeja kautta maailman.

  Reply
 • 2.4.2020 at 10:45
  Permalink

  COVID-19, lyhenne = Corona virus disease 2019.
  Ensimmäinen kerta maailmassa kuin epidemiaa, saatika pandemiaa nimitetään laajalti mediassa erikseen taudille keksityllä nimityksellä. Ensimmäisen SARS viruksen yhteydessä puhuttiin ihan kyllä SARS virus epidemiasta. Jos nyt puhuttaisiin jostakin Virusepidemiasta pitäisi puhua SARS2 virusepidemiasta, koska COVID-19 ei ole minkään maailman virus, vaan nimitys taudille ja siis oirekuvalle joka esiintyy SARS2 viruksen tartunnan johdosta.

  Reply
 • 2.4.2020 at 12:20
  Permalink

  Hallitus on täysin munaton tämän viruksen edessä. Pääsiäisen jälkeen mämmi osuu tuulettimeen, kun tartunnat kasvavat eksponentiaalisesti ja tehohoitopaikat loppuvat. Nyt kannattaa ostaa kuukauden ruuat ja tulla vasta kesällä ulos bunkkerista.

  Reply
 • 2.4.2020 at 13:17
  Permalink

  En ole mikään Venäjä vihaaja mutta kukaan ei näytä yrittävän laittaa oikeaan kontekstiin Venäjän ja Saudi Arabian veristä öljysotaa joka on meneillään samaan aikaan kun bioase korona on laittamassa länsimaat polvilleen. Kiina pystyy uhraamaan vaikka 10 tai 100 miljoonaa kiinalaista jos lopputuloksena on se että se pääsee niskan päälle ja samaan aikaan Venäjällä todettu erittäin pieni määrä tartuntoja.

  Tämä asetelma vaikuttaa lähes täysimittaiselta sodalta erona vain se että tässä aseina käytetään bioaseita ja taloudellista asetta. Italia ja Espanja ovat avainasemassa EU:n hajoamisen kannalta sen jälkeen kun Britannia lähti EUsta. Jos vain Saksa ja Ranska jää jäljelle suurista on EUn peli pelattu. NATO maihin korona on iskenyt voimakkaimmin. Muistetaan myös Turkista johdettu matuinvaasio jonka Kreikka onnistui torjumaan. Heti tämän jälkeen päästettiin korona helvetti irti.

  Reply
 • 2.4.2020 at 13:33
  Permalink

  Otetaan nyt esimerkiksi sellainen vuosia jatkunut tilanne että joka vuosi maailmassa kuolee nälkään 1.5 miljoonaa ihmistä. Siis pelkästään nälkään !! Ja joka ilta 10 miljoonaa ihmistä menee nukkumaan nälkäisenä eikä tiedä mitä seuraavana päivänä söisi.

  Puhumattakaan tuberkuloosista, hinkuyskästä ja kausi-influenssoista jotka tappavat vuodessa aina 650 000:een ihmiseen asti.

  Reply
 • 2.4.2020 at 13:35
  Permalink

  Koronan leviäminen maailmaan on vasta alkuvaiheessa, jos rokotetta ei kehitetä pian niin suurin osa tulee sairastumaan kunnes tulee riittävä laumasuoja.

  Reply
  • 2.4.2020 at 14:00
   Permalink

   Mikä laumasuoja, jauhat samaa paskaa kun ruotsin hallitus ja mitä suomen pilluhallituskin jauhoi tovin.
   Mitään laumasuojaa kun ei covid-19 virukselle synny, taudista parantuneet sairastuu uudestaan ko virukseen erittäin helposti.

   Reply
   • 2.4.2020 at 14:24
    Permalink

    Jep. Laumasuoja kokeiluun haluavat muuttakoon ruotsiin..

    Reply
   • 2.4.2020 at 14:35
    Permalink

    Onko sinulla ennakkotietoa asiasta. Epidemiahan on vasta alussa.

    Reply
    • 2.4.2020 at 18:02
     Permalink

     Etippä kuule muiden maiden kokeiluita asiasta ja tiedemiehinen todisteita siitä että ko laumasuoja on täyttä valetta.
     Maailmalla kun on todisteita että koronasta parantuneet on sairastuneet uudestaan samaan.
     Mene ite hankkimaan covid-19 tartunta ja kokeileppa selvitä siitä.

     Reply
   • 5.4.2020 at 08:17
    Permalink

    Hopeavesi auttaa parhaiten, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

    Reply
   • 5.4.2020 at 19:19
    Permalink

    Covid-19 virukseen ei edes ole rokotetta mitä ottaa eikä tuskin tulekkaan.
    C-vitamiini on parasta aloittaa, elihedelmillä saa parhaan vastustuskyvyn, sillä voi toivoa että ei virusta saa ainakaan kovin helposti.
    Jos virus tulee nin silloin on ihan sama ottaakaako vitamiineja vai ei, virus välittää paskat siitä.

    Reply
 • 2.4.2020 at 13:48
  Permalink

  Kiinan ja Venäjän kanssa pitää olla tarkkana tässä tilanteessa. Koko länsi on tällä hetkellä lähes polvillaan. Venäjä on jo marssinut NATO maa Italiaan sisälle. Ja valloittanut Rooman?

  Uudessa maailmanjärjestyksessä Yhdysvallat jää taka-alalle. Kommunisti suurvallat vyörytetään eteen. Venäjän trikoloori voi vielä vaihtua sirpiksi ja vasaraksi. Suuri ja mahtava hymniä ei koskaan jätetty pois.

  Reply
  • 5.4.2020 at 19:20
   Permalink

   Entä usa joka varastaa suojaimia jotka menisi niitä kipesti tarvitseviin maihin.
   Usa on yksi helvetin terroristimaa noin tehdessään.

   Reply
 • 2.4.2020 at 17:26
  Permalink

  Maailman vallasväki odotti sopivan ärhäkkää virusta ja sitten mylly pyörimään. Omaisuus vaihtaa taas omistajaa parempiin taskuihin.
  Katsokaapa vain kuinka hallituksen värväämä Holmströmin porukka ehdottelee mitäkin yksityistämistä, jotta Suomi saadaan koronan jälkeiseen nousuun.
  Se minkä virheen hallitus teki, niin oli ylimitoitetut torjuntatoimet. Ajoissa aloitettu seulominen rajoilla Tartuntatautilain nojalla olisi rajoittanut koronan leviämistä tehokkaasti.
  THL:n a STM:n yli kymmenen vuotta Kokoomus-mädätetty virkamiehistö ajoi maan sulkuun ja talouden nurin.

  Reply
 • 2.4.2020 at 19:09
  Permalink

  Kun puhuu, pitää tietää mistä puhuu. Enemmistö ei tiedä. Eivät virologitkaan.

  Luulin hetken, että virusten kuvaaminen onnistuu VAIN elektronimikroskoopilla, kuolleesta näytteestä, pysäytyskuvana ja tämä on perussyy koko touhun epämääräisyydelle. Olin väärässä.

  Opetussuunnitelman mukainen opus kertoo ”valon aallonpituus asettaa teoreettisen rajan mikroskoopin erottelukyvylle”. Tämä ei ole totta. On APINAMALLIN FYSIIKKAA. Olisihan tuo pitänyt arvata. Miksipä fysiikan kirja olisi totta, kun kaikki muukin on valhetta?

  Virusten toimintaa VOI KUVATA OPTISESTI, ELÄVÄSSÄ KUDOKSESSA. On voinut jo 100 vuotta.

  Vuonna 1920 Royal Raymond Rife keksi, miten Fraunhoferin diffraktion asettama resoluutiorajoite ohitetaan. Oma optinen osaaminen on apinatasolla, mutta valonsäteen käänteisen kulun aksiomaa hyödyntäen, hän sai diffraktiokuviosta uudelleenrakennettua alkuperäisen kuvan. Tjsp. Viisaammat saa selittää [1]. Toinen suuri oivallus oli hyödyntää kohteen resonanssitaajuuksia (valo) värittömän viruksen itsevalaisuun. Myrkyllisiä väriaineita ei enää tarvinnut. Hän oppi myös RÄJÄYTTÄMÄÄN VIRUKSIA sähkömagneettisella säteilyllä [2]. Vuoden 1933 mikroskooppimallilla (universal microscope) hän pystyi 31000-kertaiseen suurennokseen [3]. Tuommoisilla koneilla virus muuttuu NÄKYVÄKSI millimetriluokan esineeksi. Kun NÄKEE EIKÄ ARVAA (kuten nykytiede), johtopäätökset ovat kovin erilaisia [2]:

  VIRUS ON SAIRAUDEN SEURAUS. EI SYY.

  Yksi mikroskooppi löytyy osoitteesta: The Science Museum (South Kensington, London SW7 2DD, UK), inventory number 1990-667. Veikkaisin kyllä, että muitakin on, ehkä vähän parempia jo… jossakin, jonkun käytössä. Ovat vain unohtaneet kertoa apinalaumalle. Mutta mitäpä ihmisapinat semmoisilla. Leikkikööt elektronitykeillään. Uskokoot virussatunsa. Myrkyttäkööt itsensä rokotteilla.

  [1] http://rifeenergymedicine.com/AppAH.html
  [2] https://rifedigital.com/the-original-rife-microscope/
  [3] https://www.rife.de/brief_history.html

  Reply
 • 2.4.2020 at 19:40
  Permalink

  Marinin hallitus voitaisiin asettaa nyt jo vastuuseen siitä että tartuntojen annettiin levitä saapuvien lentomatkustajien kautta koko Suomeen.

  Poikkeustilasta on siirryttävä takaisin normaalitilaan kiireesti. Poikkeustilan pitkittyessä kohtuuttomasti on edessä se tilanne että jossain
  vaiheessa on pakko murtautua ulos tästä saarrosta ja umpikujasta koska muuten me tuhoudumme.

  Reply
  • 2.4.2020 at 19:50
   Permalink

   Muuta ruotsiin jos haluat imeä virusta urakalla, siellä voi vielä ainakin juosta ihan vapaasti.

   Reply
 • 2.4.2020 at 20:01
  Permalink

  Viimeisen 2 viikon aikana 10 miljoonaa amerikkalaista ilmoittautunut työttömäksi.

  Suomen vienti pysähtyy. Kotimaan kysyntä jo hyytynyt. Koko yksityistä sektoria uhkaa romahdus ja koko kansantalouden syöksykierre jyrkkenee.

  Reply
 • 2.4.2020 at 20:13
  Permalink

  Kuolleet ihmiset maailmanlaajuisesti 1.4.2020

  Korona 44,247
  Kausi flunssa 122,184
  Malaria 246,515
  Itsemurha 269,508
  Liikenne 339,264
  HIV/AIDS 422,471
  Alkoholi 628,583
  Tupakka 1,256,365
  Syöpä 2,064,082
  Abortti 10,682,660

  Reply
 • 3.4.2020 at 03:30
  Permalink

  Koronaviruksen käynnistämä globaali talouskriisi on haavoittanut Suomessa valtaosaa kaikista pk-yrittäjistä, sillä myyntilukemat ovat hetkessä romahtaneet. Kuivunut kassavirta ei kuitenkaan ole yrittäjien ainut vihollinen. Erityisen henkisen terrorin kohteeksi ovat joutuneet ne, jotka ovat velkaa ulkomaalaisille vuokraisännille ja rahanlainaajille. Samalla kun suomalaiset ovat osoittaneet toisilleen solidaarisuutta vaikeina aikoina, globalistinen rahaeliitti on aloittanut täyden hyökkäyksen yrittäjiä vastaan.

  https://www.vastarinta.com/vuokrahelvetti-juutalaisomisteinen-sponda-kurittaa-suomalaisyrittajia/

  Reply
 • 3.4.2020 at 06:24
  Permalink

  Paljonko niitä kuoleman kielissä olevia vanhuksia on aiemmin kuollut vilustumistauteihin /vuosi?

  Ei niistä kaaosmedia meuhkannut taannoin.
  Nyt kaaoksen kauppiaat ovat keksineet, että mahtavalla mediarummutuksella kauhua kyetään levittämään ennen näkemättömän tehokkaasti.

  Tämäkin epidemia laantuu kohta. Kuolleita ei sittenkään tule olemaan kovin paljon verrattuna aiempiin influenssa-aaltoihin.

  Talouden romahdus mahdollistaa poliitikkojen kaipaaman superinflaation synnyttämisen. Kansan pankkitilisäästöt ryövätään. Halpatyövoimalle avataan rajat, sillä kantaväestö ei halpatyöhön suostu.

  Toivottavasti kansa oppii pesemään kätensä ja välttelemään kättelyä.
  Tuskin se enempää oppii.
  Äänestävät edelleen bolsevikkejä.

  Reply
  • 3.4.2020 at 10:38
   Permalink

   Puhtaana soppajonoon. Ja muistakaa turvaväli.

   Reply
  • 3.4.2020 at 17:04
   Permalink

   Siinäpä ennustat viruksen liikkeitä mitä ihmiskunta ei ole ikinä kohdannut,toiseksi, virus lähtee todelliseen vauhtiin kesän tultua, katotaampa sitten mitä mieltä olet.
   Tuollaisen ihmisen kun sinä pitäisi todella sairastua covid-19 virukseen sillä teillä ei ole hajuakaan sen voimasta.
   Parasta olisi jos kaltaisesi jousi selittämään tuota paskaa ihmisille jotka ovat menettäneet lapsensa virukselle.
   Varmaan on ylpeä ole.

   Reply
  • 3.4.2020 at 21:36
   Permalink

   Tiedoksi sinulle, covid-19 ei ole mikään lenssu.
   Koko virus on tällä maapallolla täysin uusi.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.