Päätoimittelijan palsta: Kuinka kusessa tämän kansan täytyy olla?

Oli kyseessä sitten koronavirus, huumeongelma, maahanmuuton ongelmat tai vaikka pk-yritykset, hallituksemme – niin nykyinen kuin edellinenkin jättää itse ongelman sikseen ja sivuuttaa kansalaisten hädän. Erityisesti nykyinen hallitus, jos kyllä edeltäjänsäkin, silti mielellään esiintyvät kovin humaaneina ja ihmisistä välittävinä kööreinä. Tietenkin he esiintyvät, koska muuten saattaisi tulla ongelmia. Siis sellaisia, jotka koskettavat heitä itseään, eikä meitä tavallisia tallaajia…

On kovin helppoa olla hyväntekijä ja jakaa rahaa kelle tahansa jos on miljoona tilillä. On myöskin kovin helppoa kannattaa rajatonta maahanmuuttoa jos asuu Kauniaisissa, jossa maahanmuuton aiheuttamista ongelmista ei konkretian kautta tiedetä yhtään mitään. On myöskin todella helppoa sivuuttaa koronavirus, vähätellä sitä ja jättää itsestäänselviä asioita tekemättä, jos voi jättäytyä sairaslomalle, turvaan kaikesta ja kaikilta sekä piiloutua kaikesta vastuusta virkamiesten selän taakse. Vice versa, on hyvin hankalaa auttaa köyhää, jos on itsekin köyhä. On vaikea sulkea silmät maahanmuuton ongelmilta, jos asuu niissä paskalähiöissä mihin siirtolaiset tungetaan. On myöskin vaikea tuudittautua Sanna Marinin ”kaikki on ihan ihanasti”-söpötykseen, jos joutuu käymään töissä, olemaan samassa tilassa satojen, tuhansien tai jopa satojen tuhansien ihmisten kanssa päivittäin.

Meidän kansalaisten ongelmat ovat selkeästikin aivan liian etäisiä siihen, jotta herrat (tai tässä tapauksessa rouvat) ymmärtäisivät niiden aiheuttamat vaikeudet. Kuinka kusessa kansan olisi oltava, jotta se vitutuksen ja pahoinvoinnin määrä näkyisi ja kuuluisi sinne ministeriaitioon? Ilmeisesti todella, todella kusessa sillä esimerkiksi sosiaaliturvan osalta on huudeltu ikäviä soraääniä aina sieltä kaikkein korkeimmasta norsunluutornista, EU:sta aina tänne koto-Suomeen saakka. Ilmeisestikin meidän päälliköidemme norsunluutornien ikkunat sitten osoittavat eri suuntaan, kun ei kuulu sen enempää kansan itku kuin brysselin herrojenkaan mussutus. Toki voihan se olla, että EU:n ja itkut suomalaisten köyhien elintasosta on vain sisäpiirissä sovittua teatteria, eikä siihen ole tarkoituskaan reagoida…

Mitä me teemme hallituksella, joka ilmeisen kriisin aikana mantran omaisesti toistelee ”virkamiesten hoitavan hommat”? Eikö tällaisen tuloksen saisi aikaiseksi ilman ministereitäkin? Säästettäisiin muutama miljoona avustajista ja herrain palkoista, kun kaikki olisivat vain rivikansanedustajia ja virkamiehet sitten vuolisivat kasaan esitykset, joista eduskunta äänestäisi… Selkärangattomus, kyvyttömyys vastuunkantoon, tyhjät lupaukset ja absurdit hankkeet pohjattomine suden perseineen joihin rahaa työntää leimaavat punavihreää hallitustamme. Hallitus ei kykene kipeiden päätösten tekemiseen siitäkään huolimatta, että virkamiesten kädet tuntuvat olevan käsinukke-ministeriemme perseissä kyynärpäätä myöden.

Loppuun vielä huomio… Ensimmäinen ongema jonka hallituksemme koronaviruksessa näki, oli sen vaikutukset talouteen. Me olemme tälle hallitukselle karjaa, joka maksaa veroja. Emme mitään muuta. Me olemme numeroita, euroja ja tilastoja. Arvomme on ainoastaan instrumentaalinen. Muistan kuinka suuri itku syntyi siitä, kun eräs poliitikko alensi ihmisarvon nimenomaan instrumentaaliseksi. Ongelma ei tainnut olla siinä, että näin todella olisi asian laita, vaan siinä, että joku sanoi sen suoraan ja ääneen. Nyt, kun se näkyy politiikassa, siinä ei ole mitään väärää…

Petri Perta

Nykysuomi-nettilehden päätoimittelija

9 thoughts on “Päätoimittelijan palsta: Kuinka kusessa tämän kansan täytyy olla?

 • 14.3.2020 at 13:01
  Permalink

  Jokohan kansa vihdoinkin älyää millaisia elämää haittaavia saatanoita poliitikot ja virkamiehet ovat? Järjestelmä on täysin mätä. Ainoastaan raivostuneen kansan joukkovoima voi pelastaa Suomen ja suomalaiset. Virkamiehet ja poliitikot eivät ole tehneet ainoatakaan hyödyllistä tekoa sotien jälkeen. Eivätkä tee jatkossakaan.

  Reply
  • 14.3.2020 at 13:44
   Permalink

   ”Virkamiehet ja poliitikot eivät ole tehneet ainoatakaan hyödyllistä tekoa sotien jälkeen”

   Äläs nyt. Kyllä Kekkosen aikaan saakka tekivät enemmän hyviä tekoja kuin pahoja. Sen jälkeenhän on toki tasaista alamäkeä menty, mutta ei nyt pidä antaa kyynisyyden viedä mennessään, vaan sitä suuremmalla syyllä äänestämään persuja vastedes, niin kyllä se kelkka kääntyy, niinkuin on kääntynyt muuallakin (mm. ah niin mahdoton Brexit, Trump, ja hitaat mutta varmat kääntymiset Itävallassa, Tanskassa, ja Hollannissa).

   Reply
 • 14.3.2020 at 13:47
  Permalink

  ”Toki voihan se olla, että EU:n ja itkut suomalaisten köyhien elintasosta on vain sisäpiirissä sovittua teatteria, eikä siihen ole tarkoituskaan reagoida…”

  Tuo nyt olisi aika mahdoton teoria. Kenen intressi moinen olisi? Tuohan vain ja ainoastaan söisi mainetta, uskottavuutta, suosiota, ja ääniä kaikilta teatterin osapuolilta. Kyllä kyse on oikeasta EU:n öykkäröinnistä, suomalaisten herrasrouvien munattomuudesta, ja kansan hädästä.

  Reply
 • 14.3.2020 at 16:37
  Permalink

  Tässä pitää muistaa että kalpeanaamainen suomalainen on päättäjille vain veronmaksaja, numeroita, euroja ja tilastoja ja meillä on vain se instrumentaalinen arvomme

  MUTTA

  Turvapaikanhakija, pakolainen, kehitysmaamuslimi, elintasosiirtolainen, ”partalapsi”.. heillä on jakamaton ihmisarvo ja kaikki oikeudet ilman mitään velvollisuuksia ja kustannuksia.

  Tällainen on maan tila tällä hetkellä.

  Eipä rouva sisäministerikään olisi voinut paljon suoremmin ilmaista ajatustaan, että edes suomalaisten kansanterveys korona-viruksen kynsissä ei ole niin tärkeää kuin turvapaikanhakijoiden vapaa liikkuvuus maahamme. Rajoja siis EI VOI MISSÄÄN tilanteessa meillä sulkea koska ”kansainväliset sopimukset”, vaikka moni EU-maa näyttää pitkät moisille sopimuksille jatkuvasti (Tanska, Puola ja Tsekki juuri sulkivat rajansa koronan vuoksi eilen)

  Lammaskansa ansaitsee päättäjänsä valitettavasti.

  Reply
 • 14.3.2020 at 18:04
  Permalink

  Ja unohtui mainita, hyvä kirjoitus kaiken kaikkiaan, kiitos!

  Reply
 • 14.3.2020 at 18:05
  Permalink

  Suomi on ulkoistanut täysin päätöksentekonsa EU:lle, joka nyt on jo koko ”järjestöä” koskeva reaaliteetti jäsenvaltioille. Mutta Suomi suorastaan pelkää tehdä mitään itsenäisiä päätöksiä sellaisissakin asioissa, joissa se vielä voisi aivan hyvin tehdä ilman EU:n asettamaa estettä.

  Suomalalaisilla päättäjillä ei ole aivoja eikä munaa ottaa vastuuta itse tämän maan päätöksenteosta, vaan se tukeutuu lapsen tavalla ;Mutti-Merkeliin. Ja jos Merkel ei itse ota mitään selvää kantaa kuten oli viimeisessä EU-kokouksessa. Pääministeri Sanna Marin ei tiennyt mitä tehdä tai edes sitä mitä halusi.

  Suomalaiset valta-poliitikot ovat selkärangattomia globalistien palvelijoita ja maanpettureita, jotka eivät välitä Suomen vastaisista kohtaloista yhtään mitään vaan päinvastoin haluavat olla myötävaikuttamassa isänmaamme lopulliseen tuhoon aivan kuten Saksan liittokansleri Angela Merkel tekemässä saksalaiselle kansakunnalle ddr:lläisen kommunistisen ideologian mukaisesti vain sairaan itseinhon siivittämänä siitä mitä tapahtui 75-vuotta sitten.

  Reply
 • 14.3.2020 at 19:33
  Permalink

  Täyttä asiaa! Onhan tämä helvetin käsittämätöntä toimintaa valtion johdon taholta. Halla-aho toi aivan oikein esille, että vielä tässäkin tilanteessa syydetään yli miljardi rahaa ulos kehitysapuna vaikka omakin maa on hätää kärsimässä. Sitten vielä kerätään niitä viimeisiäkin ropoja lisää yhteisvastuukeräyksellä, josta menee 60% ulkomaanapuun. Nyt kun Italiassa on tuhansia ihmisiä, jotka tarvitsevat hengityskoneiden hoitoa niin mistä löytyy Suomessa ylimääräisiä hengityskoneita ja mistä löytyy enää rahaa niiden ostoon. Hoidon priorisointi lienee välttämättä edessä, mutta eihän meidän omilla kansalaisilla ole niin väliä vaikka osan karsisi luonto pois.

  Mutta ei se mitään, kohta saadaan esimakua vihreiden paratiisista kun talous sakkaa ja päästöt vähenee. Saas nähdä pääsevätkö valittamaan vielä krematorioidenkin lisääntyneistä savuista ja saasteista.

  Reply
 • 14.3.2020 at 22:41
  Permalink

  Persut ei suomea pelasta -jos pääsevät (siis suomen todelliset päättäjät päästävät) hallitukseen niin tekevät suomesta lopullisesti poliisivaltion. PS on samojen (((tahojen))) kontrolloima porukka kuin kaikki muutkin eduskuntapuolueet. Paljon puhetta ja paatosta mutta aikaansaannokset neljännesvuosisadan AIDON kansallismielisyyden tukahduttajana toimineelta ryhmältä puuttuu edelleen.

  Suomen ainut toivo on yli puoluerajojen tapahtuva yhdistyminen ja maailman sairaimman hallintomuodon -edustuksellisen demokratian (sic!)- täydellinen romuttaminen. Nykyisen läpimädän systeemin voimassa ollessa on lapsellista haaveilla minkäänlaisista valkoisen kantaväestön elinolojen parantumisesta -siitä huolehtii nukkehallinnon naruja vetelevät rappariveljet ja maamme rajojen ulkopuolelta käskyjä jakavat isänmaattomat (((globalistit)))

  Reply
 • 15.3.2020 at 00:24
  Permalink

  Aivan oikein, prioriteetit pitää olla kunnossa, jutta urpianen on huolissaan afrikan heinäsirkka ongelmasta, kyllä se on tärkeämpää hoitaa pois kiusaamasta aliravittuja afrikkan lasten mielestä sekä eu ryhmässä saa varmasti glooriaa, jos suomen korona tai köyhyys ongelmaa hoitaisi, ei tule ylistystä euroopan kerman tee kutsuilla, niin ja ei maailma/ilmasto pelastu hoitamalla suomen asioita parempaan kuosiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.