Puolustusvoimissa ensimmäinen korona-tartunta – Tilanne on Suomessakin pahempaan päin…

Puolustusvoimissa on todettu ensimmäinen varmistettu koronavirustartunta. Puolustusvoimien mukaan sairastunut on kantahenkilökuntaan kuuluva sotilas. Sairastunut on toistaiseksi karanteenissa kotonaan, ja kaikki neljä hänen kanssaan lähikontaktissa ollutta henkilöä on tavoitettu ja ovat etätöissä.

Pääesikunnan operatiivisen osaston 4. maaliskuuta antaman käskyn mukaisesti kaikkien epidemia-alueelta palanneiden henkilökunnan edustajien, varusmiesten, naisten vapaaehtoista palvelusta suorittavien sekä kertausharjoitukseen käskettyjen henkilöiden tulee pysyä poissa palvelus- tai työpaikalta 14 vuorokautta Suomeen palaamisen jälkeen.

Suomen korona-virus tilanne on ollut viime päivinä menossa pahempaan päin. Vain kahdessa päivässä Suomessa on todettu noin sata uutta tartuntaa ja tartunnan saaneita on tällä hetkellä 156 kappaletta. Määrä voi toki olla huomattavasti suurempikin, sillä Suomessa ei tiettävästi julkisen terveydenhuollon puolesta testata kuin tartunnan saaneiden kanssa kontaktissa olleet tai pahimmilta epidemia-alueilta, kuten pohjois-Italiasta tai Kiinasta palanneet.

Maailmanlaajuisesti tartunnan saaneita on noin 146 000 ja kuolleita noin 5440. Viruksen alkulähteillä Kiinassa tilanne on selkeästi rauhoittunut ja uusia tartuntoja on viimeisen vuorokauden aikana ilmaantunut vain 11 kappaletta. Sen sijaan esimerkiksi Euroopassa tartuntojen määrä on jopa hienoisesti räjähtänyt ja esimerkiksi Tanska ja Puola ovat ilmoittaneet sulkevansa rajansa, eli estävänsä maahantulon ulkomaalaisilta.

Ympäri Euroopan valtiot ovat määränneet kouluja ja valtion virastoja suljettaviksi sekä kieltäneet suuremmat yleisötapahtumat. Italiassa, jossa epidemia tiettävästi alkoi ensimmäisenä Euroopassa, uusia tartuntoja on viime päivinä tullut noin 2000 päivävauhtia ja tartunnan saaneita on tällä hetkellä noin 17 000.

Lähde: Worldometers, 2, CNBC

 

One thought on “Puolustusvoimissa ensimmäinen korona-tartunta – Tilanne on Suomessakin pahempaan päin…

  • 14.3.2020 at 17:56
    Permalink

    Jotenkin tuntuu siltä, että Suomessa kuvitellaan jopa globalistienkin mielestä, että Suomi on sittenkin ”impivaaralainen” lintukoto, jolla on jonkinlainen ihmeellinen varjellus ja ”rokotus” maailman pahuutta ja tauteja vastaan.

    Tämä ristiriita kuvastaa hyvin suomalaiskansallista luonnetta. Halutaan olla maailman keskipisteitä niin, että kaikki tietävät missä me olemme ja mitä me teemme.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.