Kolumni: Ministerin tulee olla… Vai voiko se olla olemattakin?

Politiikka, tai enemmänkin sen viime aikaiset käänteet tulevat jo korvista ulos mutta kun ei sen ajattelemista oikein voi lopettaa. Politiikka koskettaa jokaisen ihmisen jokaista elämän aluetta ja vaikka ne herrat, tai nykyhallituksessa rouvat siellä marmoriportaiden yläpäässä tuntuvatkin niin etäisiltä, ettei heitä uskoisi samaksi ihmisapinalajiksi laisinkaan, edustavat he meistä jokaista, hyvin tai huonosti.

Kansanedustaja on ylevä tehtävä, siitä ei ole epäilystäkään. Sen sijaan siitä millaisilla motiiveilla jotkut kansanedustajat ovat tehtäväänsä pyrkineet ja päätyneet, saattaa ylevyys olla kaukana. Ministerit taas ovat aivan toinen asia. Ministerin tulee kuulemani mukaan olla luotettava ja taitavaksi koettu kansalainen. Toisaalta, nimitysvaiheessa tätä ei vielä tulisikaan arvioida.

Ministerin tulisi perinteisesti ajatella Suomen kansan parasta. Tämä käy tottakai järkeenkin sillä sanotaan mitä sanotaan, ministeri käyttää ylintä valtaa omalla hallinnonalallaan ja ministereiden esimies, ”capo di tutti capi” eli pääministeri taas käyttää valtaansa heihin ja ajoittain heidän ylitseenkin. Useammin kuin harvoin on asian laita kuitenkin niin, ettei sen enempää kansanedustajille kuin kansalaisillekaan oikein aukea, että millä tavoin ministereiden päätökset sitten ajaa Suomen kansan parasta. Aivan kaikesta viime vuosina nähdystä päätellen voitanee sanoa, ettei sillä ole mitään väliä.

Ministerin siinä missä kansanedustajankin tulisi olla myöskin rehelliseksi tunnettuja, luotettavia kansalaisia. Kuten edellinen pääministeri Antti Rinne sanoi, valehtelemalla voi päästä politiikassa pitkälle. Monet ovat päässeetkin ja saavat ”siellä pitkällä” vielä jatkaakin etenemistään. Ei se haittaa, vaikka jää valheesta kiinni tai mokaa työssään, ei ministerillä. Siirto toisiin tehtäviin riittää siihen, että asia voidaan lakaista maton alle ja siirtyä eteenpäin. Monet varmasti ovat leikkineet lapsekkaita leikkejä vaikkapa tuttavan häissä ja hauskaahan se on. Tuolileikki piristää ministeriäkin, eikä siinä loppujen lopuksi kukaan huomaa eroa, jos osaamaton tai valehteleva ministeri siirretään toiselle ministeripallille toisen valehtelijan tai toistaitoisen tilalle.

Niin… Ministerin tulee olla jos vaikka mitä. Mutta voi tuo näköjään Suomessa olla olemattakin. Mikä sitten tekee ministerin? Ei ainakaan koulutus, ei ministerin hallinnonalan osaaminen, ei luotettavuus, ei uskottavuus, ei uskollisuus, ei kansallistunne, ei vastuuntunto omaa kansaa kohtaan… Loppujen lopuksi vaikkapa roskakuskiksi pääsemiseksi on paljon, Paljon enemmän vaatimuksia kuin ministeriksi pääsemiseksi. Täytyy ajaa isoja ajokortteja, hankkia ammattipätevyyttä, olla sekä fyysisesti että henkisesti terve, olla valmis tarvittaessa kolmivuorotyöhön, tyytyä neljän viikon kesälomiin, tehdä töitä alituisessa paskan hajussa jne…

Mitä sen ministerin pitää olla, jos mikä tahansa käy? Kansanedustaja vaikuttaisi olevan ainoa vaatimus ja jos on kavereita oikeassa paikassa, kuten vaikkapa edellisen hallituksen liikenne ja viestintäministeri Anne Bernerillä, sekään ei ole kuin järjestelykysymys vaikka asuisit savimajassa Zimbabwessa. Kenties Haaviston tarkoitus onkin tuoda Al-Holin leiriltä itselleen tai jollekin seuraavaksi liipaisimella olevalle hallitustoverilleen seuraaja? Ylioppilas voi työskennellä ulkoministerinä ja johtaa suurehkoa puoluetta aina presidenttiehdokkuuteen saakka, joten kyllä ”Abu-babusta” on vähintäänkin kansanedustajaksi ja yhden kauden jälkeen vaikka pääministeriksi. Passihan saadaan tarvittaessa parissa viikossa…

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittelija

14 thoughts on “Kolumni: Ministerin tulee olla… Vai voiko se olla olemattakin?

 • 11.12.2019 at 18:26
  Permalink

  Käärmeenpesä. Käärmeenpesä se on, eikä mikään muu aina presidentti Sauli Niinistöä myöten, joka vertautuu 1:1 Venäjän kenraalikuvernööri Nikolay Bobrikoviin (1839-1904), joka tuli Venäjän Suomen Suuruhtinaskuntaan aikomuksenaan venäläistää Suomi peruuttamattomasti käyttäen kaikkia hallinnollisia keinoja käyttäen aina Venäjän armeijaa myöten tuon päämäärän saavuttamiseksi.

  Reply
  • 17.12.2019 at 05:13
   Permalink

   https://www.adressit.com/ei_terroristeja_suomeen

   Hopihopi, allekirjoitusta laittamaan!

   ”..Me allekirjoittaneet vaadimme, että terroristiseen toimintaan osallistuneiden henkilöiden pääsy Suomeen estetään, terrorismia tukevat henkilöt karkotetaan Suomesta ja heidän Suomen kansalaisuutensa sekä kaksoiskansalaisuutensa poistetaan. Suomen on annettava viesti, että jakamattomat ihmisoikeudet eivät anna turvasatamaa sellaisille henkilöille tai heidän lapsilleen, jotka tietoisesti ja fanaattisesti pyrkivät toiminnallaan aiheuttamaan kärsimystä, vahinkoa, tuskaa ja kuolemaa.”

   https://www.adressit.com/ei_terroristeja_suomeen

   Reply
 • 11.12.2019 at 21:33
  Permalink

  Miksi ne suurimat kokovartaloMULKUT saavat päättää toisten asioista?

  Reply
 • 12.12.2019 at 10:01
  Permalink

  Aika VÄHÄLLÄ ÄLYLLÄ tätäkin maata johdetaan.
  On poliitikkoja, virkamiehiä ja muita johtajia jotka tekevät TÄYSIN IDIOOTTIMAISIA asioita.
  Sitten ihmetellään sitä ”vihapuheen tulvaa”!
  Ei kansan vihastumisessa ole mitään ihmettelemistä!

  Reply
  • 12.12.2019 at 17:26
   Permalink

   Suomessa kansalla eli äänestäjillä meni melko hyvin aina 2000-luvun alkuun asti. 1990-luvun leikkauksista toivuttiin nopeasti mm. Nokian ansioista. Lama jätti kuitenkin tyytymättömyyden siemenen kytemään. Vuosina 2007 ja 2008 alkanut maailmanlaajuinen finassikriisi iski viiveellä, mutta lopulta varsin rajusti Suomeen ja katkaisi hyvinvointivaltion elvyttämisen. Maailmalla riehui USA:n aloittaman feikki ”terrorismin vastainen sota”, jonka seurauksena Lähi-Itä alkoi epävakautua. Finanssikriisistä johtuneet leikkaukset ja vuoden 2015 pakolaisaalto aiheuttivat ilmiön, jossa Suomen kansan tyytymättömyys ja osin jopa epätoivo alkoivat vyöryä uudella tavalla esiin.

   Konsensus- ja hyvinvointiaikoina helppoon elämään tottuneet poliitikot yllätettiin. Kansan kiukkuinen puhe oli oikeutettua, mutta se törmäsi eliitiksi itsensä nostaneen väestönosan sosiopatiaan. Sosiopaatti ei koskaan voi myöntää olevansa kyvytön tai väärässä. Siksi kansan kiukkupuheelle piti keksiä joku aivan ulkopuolinen selitys. Keksittiin mm. Venäjä, Putin ja äärioikeisto. Eliitti sai näin keinon väistää kansan kiukkua alkamalla syyllistää kansaa vääristä asenteista, kuten rasismista.

   Samalla johtavien poliitikkojen ammattitaidottomuus, ylimielisyys, tarve moraalisäteilyyn ja muut vakavat asennevammat alkoivat tulla esiin. Vanhojen puolueiden luutuneet rakenteet olivat nostaneet esiin pelkkiä karriääripoliitikkoja, hillotolppien metsästäjiä tai sekopäisiä maailmanhalaajia, joita eivät kansan hyvinvointiin liittyvät valtiolliset asiat lainkaan kiinnosta — tai jos vaikka kiinnostaisivat, niin eivät kyvyt niiden hoitamiseen kuitenkaan riittäisi. Osan kyvyttömyydestä selittää myös EU ja sen suomalaisilta kaappaama valta, joka kuitenkin ajaa paikallispoliitikkojen tahdon yli. EU:ssa suomalaisia broilereita odottavia hillotolppia ei myöskään vastahankaisella politiikanteolla haluttu vaarantaa.

   Kiusaantuneeksi itsensä tunteva eliitti ei silloin keksinyt muuta kuin alkaa säätää uusia lakeja ja ohjeistaa virkamiesten toimintaa siten, että eliittiä kaikin tavoin suojeltaisiin kansan tyytymättömyyden osoituksilta. Demokratia ja kansanvalta oli heille vain tyhjä kulissi ja painolasti, jonka voi tarvittaessa heittää mereen, jos oma ura sen vuoksi joutuu vaaraan.

   Reply
 • 12.12.2019 at 11:04
  Permalink

  Poliitikko on poliitikko vaikka voissa paistaisi. Kirjahyllyssäni on Kari Suomalaisen kirja: Pilkkakirja, valittuja pilapiirroksia. Painettu 1960 pilakuvat ovat vuosilta 1958-1960 ja voi todeta, että poliitikkojen ominaisuudet olivat jo silloin ihmisluonteen alhaisimpia ominaisuuksia.
  Toki tämän päivän poliitikot ovat sata kertaa viheliäisempiä nilviäisiä, kuin kyseisenä ajankohtana. Ainoastaan perussuomalaiset poliitikot omaavat kelvollisen selkärangan. Onneksi niin.

  Reply
  • 12.12.2019 at 21:02
   Permalink

   Miksi mainostat PS:sää joka viime kädessä on myös globalistien työkalu todellisen muutoksen torppaamiseksi. Reformi ja SKE on parempia. Panu Huuhtasella on hyvä meininki.

   Reply
   • 13.12.2019 at 11:47
    Permalink

    Mainittuja viritelmiä vaihtoehdon tarjoamiseksi persujen rinnalle on viime aikoina tehokkaasti ammuttu alas. Osa persuista ei millään haluasi myöntää kilpailijalle ja kirittäjälle elintilaa. Mutta ikävin vastus on masinoitu globalistisen valtaeliitin ja näille uskollisen äärivasemmiston taholta ja molemmat ovat saaneet kärsiä Suomen oikeuslaitoksen politisoitumisesta.

    Reply
  • 13.12.2019 at 07:56
   Permalink

   Jo yli 10 vuotta persut ivat vain kysyneet, että miksimiksimiksimiksi. Jokainen vähänkin asioita tonkiva tietää miksi. Ihmettelyn sijaan olisi suotavaa levittää tietoa ja esittää toimia ja totuuksia, joita salataan. Tämä muu lätinä on niin ah demokratiaa ja siis ripuliskeidaa ja vaikuttaa vain vallanhalulta, jotta taas oltaisiin hillotolpalla ja tekemättä mitään muuta paitsi kansallismielisten kriminalisointia ja sananvapauden rajoittamista

   Reply
 • 15.12.2019 at 10:43
  Permalink

  Ihmisiltä salataan sanojen todellinen merkitys. Ministeri tarkoittaa valtasukujen komennon alaisuudessa vasallivaltiossa toimivaa nukke-hallinnoijaa.

  Reply
 • 17.12.2019 at 00:01
  Permalink

  Millainen on Manna Sarinin hallitus?

  Mannaa afrikkalaisille, sariinia kantasuomalaisille:

  ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  ”Turvapaikan hakeminen on perusoikeus”, taikasana ”asylum” on vielä tuplavarmistuksena siitä Suomessa. Sen vuosittaiset kustannukset ovat jo nyt runsaat 3 miljardia euroa, runsaan 100 miljardin euron korollisen ulkomaanvelan päälle – mitäpäs välia niillä paskavaipoissaan viruvilla kantasuomalais-vanhuksilla, kymenillä tuhansilla syrjäytyneillä, moniongelmaisilla kantasuomalaisnuorilla, tuhansilla kantasuomalaisilla leipäjonolaisilla jne, jne…

  (Jos joku ei tiedä mitä sariini on: ”Sariini (tunnus GB) eli O-isopropyylimetyylifosfonofluoridaatti (C4H10FO2P) on organofosfaatteihin kuuluva, äärimmäisen myrkyllinen yhdiste, jota käytetään kemiallisena aseena. YK on luokitellut sen joukkotuhoaseeksi.”, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sariini).

  Reply
 • 17.12.2019 at 16:20
  Permalink

  Ministerin pestiin pitäisi mielestäni olla ensinnäkin jonkinlainen alaikäraja (30-vuotiaasta kakarasta ei todellakaan ole ministeriksi) ja mielellään pitäisi ammatti, koulutus tai joku muu kokemus olla siltä alalta, minkä ministerin salkun ko. henkilö saa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.