Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomessa järjestää uudet eduskuntavaalit?

Viime viikkojen poliittinen kuohunta on jo ehtinyt kaatamaan yhden hallituksen ja syömään jo etukäteen uuden hallituksen sekä mahdollisesti koko suomalaisen demokratian uskottavuuden. Mielipiteitä on laidasta laitaan ja sekä toimitusta, että varmastikin lukijoitakin kiinnostaa Nykysuomen lukijoiden näkemys aiheesta.

Kuten sanottua, hallitus vaihtui vaikka todellisuudessa vain pääministeri vaihdettiin Antti Rinteestä Sanna Mariniin, ministerit ottivat kierroksen tuolileikkiä eikä kotimaan politiikassa vieläkään ole tarjolla aivan puhdasta pöytää, sillä ulkoministerinä jatkavan Pekka Haaviston Al-Hol tapausta puidaan varmastikin vielä tovin aikaa.

Uskottavuus tai sen puute on siis tällä hetkellä Suomen politiikan teema ja Nykysuomi kysyykin nyt:

Pitäisikö Suomessa järjestää uudet eduskuntavaalit?

 • Kyllä (97%, 1 070 Votes)
 • Ei (2%, 25 Votes)
 • Mahdollisesti jos... (perustele kommenttiosiossa) (1%, 7 Votes)

Total Voters: 1 102

Loading ... Loading ...

Vastausaikaa on tuttuun tapaan täysi viikko ja voit perustella vastaustasi halutessasi kommenttiosiossa tai sosiaalisessa mediassa aina twitteristä facebookiin ja VK-palveluun.

13 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomessa järjestää uudet eduskuntavaalit?

 • 11.12.2019 at 15:53
  Permalink

  Ehdottomasti ei: Globaali talous ym. on ajamassa seinään ja koko korttitalo (EU-himmeli) on kaatumassa, joten antaa vasemmiston tuhota täydellisesti itsensä. Nyt on tarjolla ei-niin-mairittelevia paikkoja tarjolla historian kirjoihin.

  Reply
 • 11.12.2019 at 17:30
  Permalink

  Nyt on Ylen gallupin mukaan vallanpitäjillä 50 % kannatus. Äänestys tulos voi olla miten sattuu. Antaa niiden vielä tyriä vuoden verran. Poliittisesti tyhmä kansa herää kyllä hiljalleen ja äänestää vähän muullakin kuin mainoskuvan perusteella.

  Reply
 • 11.12.2019 at 17:48
  Permalink

  Että jihuu. On täällä niin hienoa väkeä kirjoittelijoina että.
  ”Ehdottomasti ei”
  ”annetaan tyriä vielä vuosi”…
  Aivan kuten halal-aho joka ei antaisi kansan äänestää, hän kun olevansa jiisus ja kertoillee oikein kansan puolesta miten he äänestäsivät, joten ei olisi mitään hyötyä järjestää eu:sta eroamisesta.

  Jospa kuitenkin kansa saisi helvetti äänestää, te ette oe mitään suomen kansan suulla puhuvia ja voisitte perkele yllättyä mitä suomen kansa äänestäsi, mutta tehän ette uskalla sillä sehän voisi vaikka tietää eu eroa, tai vastaavasti hallituksen kaatumista.
  Voi helvetti sentään!

  Reply
 • 11.12.2019 at 18:04
  Permalink

  ei vielä ole aika kypsä ennenaikaisille vaaleille. Jos nyt pidettäisiin ennenaikaiset vaalit ja persut saisivat vaikka 30% niin se ei vielä riitä kurssin kääntämiseen. Jospa vuoden päästä loppusyksystä olisi Persujen kannatus yli 45% mikä Dhontin menetelmällä tarkoittaisi jo 100 kansanedustajaa niin silloin onnistuu Suomi-laivan kurssin täyskääntäminen

  Reply
  • 19.12.2019 at 21:27
   Permalink

   Dhontin menetelmä on tyypillistä ”koulukiusaajan tyranniaa” muita kohtaan. Se ei ole mitään muuta. Onko selvä? Dhontin menetelmän hyväksyjä alistuu narsistin oikuille, ja ottaa siitä myös iskut vastaan.

   Reply
 • 11.12.2019 at 18:17
  Permalink

  Kysymys on tavallaan absurdi, mutta siitä ei voi toimitusta syyttää. En edes vastaa kysymykseen, sillä jos esim jalkapallossa pallon mennessä suoraan maaliin maalivahdin selän taa ei ole maali. Silloin kyse ei enää ole kysymys rehellisestä jalkapallosta, vaan EU:n ”järjestämästä” ottelusta. jonka tulos on sovittu etukäteen.

  Reply
 • 12.12.2019 at 02:14
  Permalink

  Ylewatch 10. joulukuuta 2019: ”Punavihreän feministihallituksen toimet tuhoavat SDP:n ja tekevät feminismistä entistä vihatumman

  Maahamme tänään nimitettyä sukupuolinarsistista feministihallitusta on odotetusti KIITELTY länsimaiden GLOBALISTILEHDISSÄ. Yle ottaa totta kai kansainvälisestä huomiosta kaiken irti agendauutisessaan Sanna Marin on otsikoissa ympäri maailman – tulevaa pääministeriä pidetään politiikan ”ennätysnaisena”. Sen sijaan Itä-Euroopan ja Aasian traditionalististen maiden tiedotusvälineissä suomalaisten kulttuurimarxistien marssia läpi insitituutioiden ei ole arvioitu yhtä innostuneesti kuin lännen uutisissa, ja niissä onkin ihmetelty mitä lisäarvoa nuori kokematon vasemmistolaisnainen toisi poliittiseen päätöksentekoon.

  Länsimaiden mediassa tämä lisäarvo sen edistämälle ideologialle toki tiedetään, mutta vihaisten äänestäjien pelossa kaikkea ei uskalleta sanoa ääneen. Kuten esimerkiksi sitä, että juuretonta kuluttajaidentiteettiä ihannoivat finanssiglobalistit ovat aina halunneet edistää nuorten punavihreiden idealistinaisten esiinmarssia niin politiikassa kuin muuallakin julkisuudessa. Hormoneillaan ja kontrolloimattomalla toiseus-empatiallaan käyvät nuoret poliitikkonaiset ovat ihanteellisia hyödyllisiä idiootteja vihamieliselle globalistieliitille, jonka keskeisimpiin tavoitteisiin kuuluu EUROOPAN MUUTTAMINEN AFRIKKALAISEKSI.

  Ei tarvitse olla mikään spengleristi ymmärtääkseen millaista sivilisaatiovaiheen rappiota Suomen uusi hallitus edustaa. Kansakuntaa ja sen kulttuuria ei ole koskaan säilytetty lapsekkaalla nuoruuden palvonnalla ja tunnevetoisella feminiinisyydellä. Valitettavaa vain, että heikkojen miesten aikakaudella valtaan nostetaan naiset, jotka kykenevät pahimmillaan tuhoamaan vuosisatoja kestäneen sivistysperinteen yhdellä hallituskaudella.

  Eikä kyse ole mistä tahansa naisista, vaan niin sanotuista kympin tytöistä, jotka ovat imeneet itseensä kaiken internationalistisen propagandan, jota marxilaiset soluttajat ovat tunkeneet lastentarhoista yliopistoihin 1970-luvun alusta lähtien…”,

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/12/punavihrean-feministihallituksen-toimet.html

  Reply
 • 12.12.2019 at 10:41
  Permalink

  Voi elämän kevät, ei pidä, koska nykyinen poliittinen järjestelmä julkishallintoineen on uskottavuutensa puolesta täysin nolla joka sektorilla.
  No, mikä muuttuisi uusilla vaaleilla??

  Elikkä mielestäni tämä maa on vailla ”jälleenrakentamista” kaikilla tasoilla, ja todellakin sen jälleenrakentamisen pitäisi tehdä täysin ”uudet ihmiset”, joilla on etiikka, moraali, oikeudenmukaisuus, viisaus, jämäkkyys , rehellisyys, TOTUUS ym. ohjenuorana ja RAKKAUS TÄTÄ MAATA KOHTAAN KAIKILLA TASOILLA-muuten ei tule mitään muutosta.

  Ja liian ”ahneet ,pelkästä tittelistä ja vallasta hamuavat”….mihin positiiviseen muutokseen sellaiset pystyy kollektiivisesti?

  Ja kateuden ja kyräilyn ja hajottamisen voi heittää ”mappi öööhön”, koska nämä pöljät asiat eivät luo koskaan mitään rakentavaa vaan ne HAJOITTAVAT….

  ja voi poijat ja tytöt näitä valitettavasti on.

  Kannattaa siivota ensin omaa arvomaailmaa,sitten voi tarttua isompiin haasteisiin minun mielestäni.

  Ja mielestäni henkilöt, jotka käyttävät alkoholia ym. ”liikaa”; eihän sellaisilla voi olla ryhtiä missään muussakaan toiminnassa.I

  tsekuri ja voima- hengen soturin voima, se on siinä.Pitää olla periatteet.Aidon historian tuntemus on A JA O,mistä tähän on tultu .Pitää hahmottaa kokonaiskuva.

  Korostan jämäkkyyttä, koska ”lepsut ja ”jeesjees tyypit” eivät pysty tekemään mitään muutosta.

  Rukoilen Pyhän Hengen laskeutumista Suomen ylle.Suomi-neito on ikäänkuin ”riekaleina”.

  Herra siunatkoon Suomea ja sen isänmaallisia ihmisiä.
  Totuuden Henki johda meitä.

  Luoja on ihan kaiken yläpuolella, ihan kaiken.Kun tämän asian oivaltaa, on minusta oikeilla jäljillä.Ei tarvita lahkoja, kirkkoa ym. löytääkseen tätä asiaa.

  Karmalla joutuu jossain vaiheessa kuittaamaan, mikäli kontolla on raskauttavia asioita.Tähän me ihmiset emme voi vaikuttaa-se on kosminen laki.Jos kollektiivisesti on tehnyt ”sopimattomia” asioita, sitä raskaampi karma.

  Reply
 • 12.12.2019 at 15:48
  Permalink

  Pissis-hallitus ei kauaa pysy pystyssä.
  Keskusta kun tulisi järkiinsä ja lopettaisi vihervasemmiston kanssa pelleilyn, sitten pukkaa hallituskriisiä….

  Reply
 • 12.12.2019 at 20:49
  Permalink

  Kysytään: ”Pitäisikö Suomessa järjestää uudet eduskuntavaalit?”
  98% vastaa että kyllä.
  Silti täällä jokainen vajaapää minua lukuunottamatta ei halua äänestystä.

  Reply
 • 14.12.2019 at 10:19
  Permalink

  Hei, uudet vaalit osoittaisivat kyllä PS:n kuuluvan hallitustunnustelijan rooliin, mutta kuka tekee yhteistyötä kantasuomalaisten etuja ajavan kanssa? Bryssel ja Kreml määrittelevät Suomen liikkumatilan ja mielistely on parempi kuvaus kuin itsenäisyys. Itsenäisyys olisi jonkinlainen Unkarin malli, jossa on Nato-takeet realiteetit ja tosiseikat tunnustaen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.