Yli puolet EU-kansalaisista uskoo unionin hajoavan seuraavan kahden vuosikymmenen aikana

Euroopan unionissa myllertää… Johtajansa mukaan ”tyhmät nationalistit” valtaavat alaa Euroopassa, europarlamenttivaalit eivät kiinnosta sen enempää kuin aiemminkaan ja Euroopan neuvoston tekemän kyselyn mukaan yli puolet unionin kansalaisista uskoo EU:n hajoavan seuraavan 10-20 vuoden aikana.

Neuvoston mukaan unionin kannatus on toisaalta korkeammalla kuin koskaan sitten vuoden 1983, mutta usko unionin pystyssä pysymiseen murenee.

Murheellisimmat luvut uskossa unionin pystyssä pysymiseen tulevat suoraan EU:n sydämestä, sillä Ranskassa jopa 58% uskoo unionin kaatuvan kahden seuraavan vuosikymmenen aikana. Ranskassa myöskin pienin osa toteaa unionin murenemisen olevan kaukaa haettua…

EU:n kaatumiseen uskotaan vahvasti myöskin Italiassa ja Puolassa, joissa molemmissa 57% uskoo EU:n kaatuvan lähivuosina. Erikoinen Ranskaa ja Puolaa yhdistävä yksityiskohta löytyy kyselyn mukaan myöskin toisaalta… Noin 1/3 näiden maiden kansalaisista nimittäin pitää sotaa kahden tai useamman EU-maan välillä todennäköisenä.

Julkistamassaan tiedotteessa Euroopan neuvosto totesi kansalaisten olevan huolissaan ilmastonmuutoksen lisäksi myöskin omasta taloudestaan sekä lastensa tulevaisuudennäkymistä. Neuvosto unohti kertoa, että vuoden 2018 eurobarometrissä nämä asiat eivät olleet lähimainkaan EU-kansalaisten ykköshuolenaiheita, vaan pääasiallisena pelkona oli maahanmuutto.

Lähde: ECFR

Aiheeseen liittyvää:

 

12 thoughts on “Yli puolet EU-kansalaisista uskoo unionin hajoavan seuraavan kahden vuosikymmenen aikana

 • 4.6.2019 at 12:25
  Permalink

  ”omasta taloudestaan sekä lastensa tulevaisuudennäkymistä” Siinä ne nykyiset huolet, viimeks huolena oli maahanmuutto. Oisko nyt käynyt niin että ihmiset on tajunnu et ihan sama mitä äänestät, mamutus jatkuu, ellei jopa kiihdy. Nyt ollaan sit huolissaan sen seurauksista. Ens kyselyssä ollaankin jo huolissaan sodanuhasta, joko sisällissodan tai valtioiden välisen. Ei se uskonsotakaan mahdottomuus ole..

  Reply
 • 4.6.2019 at 12:28
  Permalink

  TÄMÄ:
  ” Erikoinen Ranskaa ja Puolaa yhdistävä yksityiskohta löytyy kyselyn mukaan myöskin toisaalta… Noin 1/3 näiden maiden kansalaisista nimittäin pitää sotaa kahden tai useamman EU-maan välillä todennäköisenä”

  Samoin meillä Suomessa. Vuodesta 2015 on vähän väliä saanut lukea ihmisten uumoilua pian alkavista EU:n hajoamissodista koska EU räkii kansalaistensa silmille.
  Eikä ihme. Taloudellinen-ja poliittineneliitti oikein kerjää nappia otsaansa. Kunhan nuoriso tajuaa mitä vittua hyvesäteilijä sedät ja tädit ovat tehneet euroopalle alkaa tapahtua.
  Olen varannut jo popcornia varastoon.

  Reply
 • 4.6.2019 at 12:28
  Permalink

  EU hajoaa alle kymmenessä vuodessa.
  Mikään valheelle ja petokselle perustettu ei kestä – onneksi.

  Reply
 • 4.6.2019 at 12:31
  Permalink

  Kunpa se usko muuttuisi kansalaistoiminnaksi. Suomen eduskuntapuolueista kukaan, edes Persut, ei halua irrottaa maata EU:sta. Hyötyä Suomelle Unioniin kuulumisesta ei ole, sen sijaan tavalliselle kansalle se on tullut maksamaan miljardeja ja vienyt tuhansia työpaikkoja.

  Reply
  • 4.6.2019 at 13:07
   Permalink

   Pitää muistaa, että Perussuomalaiset eivät aja eroa EU:sta, koska sillä erolla ei ole kannatusta kansan keskuudessa ja siksi kansanäänestys ei tuottaisi eroa tuloksena.

   Reply
   • 4.6.2019 at 13:37
    Permalink

    Nämä tämänsuuntaiset kyselyt väärennetään kaikki tyynni. Edes EU-vaalit eivät olleet rehelliset. Enemmistö äänesti vastaan.

    Reply
 • 4.6.2019 at 12:43
  Permalink

  Menee paljon pidempi aika kuin 20 vuotta siihen että ihmiset oikeasti ymmärtää keitä pitää äänestää. Siihen asti ”sataset kuussa” tekevät tehtävänsä koska suurin osa suomalaisista on eläkeläisiä. Ja ne äänestävät ketä tahansa joka pitää niiden elintason nykyisellä tasolla.

  Sen jälkeen tulevat matut joilla on oikeus äänestää. Ja kun ne äänestävät EU:n pysymisen puolesta niin mehän pysytään siinä ja lisää väkeä lappaa veronmaksajien kurittajiksi ilman passeja tai viisumeja.

  Niin että lähdetään nyt siitä liikkeelle ettei EU hajoa mihinkään. Ja koitetaan muuttaa tämä maa jälleen suomalaisille hyväksi paikaksi asua. Tosin, meillä on keskuudessamme suuri joukko isänmaan pettureita jotak äänestivät mm Persuja. Sossuista puhumattakaan. Mutta heistä huolimatta, koitetaan saada maa raiteillee.

  Reply
 • 4.6.2019 at 14:09
  Permalink

  Niinpä… Artikkelissa mainitut asiat ja luvut ovat varmaankin aivan oikeansuuntaisia ja piirtävät kuvaa tilanteesta Euroopassa. Noihin kun vielä lisäämme jatkuvasti kasvavan kansalaisten tyytymättömyyden ja tulevan taantuman/laman vaikutukset, niin huomaamme, että unionilla on hyvät mahdollisuudet kaatua alle kymmenessä vuodessa.
  Sotien mahdollisuuskin on olemassa, tosin vain sellaisia ”pieniä” rajasotia, jotta valtiot voivat vedota ”force majour”-pykäliin velanhoidon keskeyttämiseksi ja lopettamiseksi…
  Unioni teki mielestäni 2 suurta virhettä: vuoden 2008 talouskriisin hoidon täydellinen epäonnistuminen ja vuoden 2015 pakolaikriisin hoidon epäonnistuminen… molemmat osoittivat unionin jäsenmaiden kansalaisille EU:n pahimmat heikkoudet. Kansalaisilla on melkoisen vakaa käsitys siitä, että EU on olemassa vain eliitille ja eliittiä varten, muille EU merkitsee sääntöjä, rajoituksia ja elintason hidasta laskua…

  Reply
 • 4.6.2019 at 17:06
  Permalink

  Suomen ”päättäjät” ei nykyisellä ryöstöverotuksella ja vakuutuslaitosten lainsäädäntövallalla pysty enää pitkään sumuttamaan äänestäjiä. Totuus ”eduksunnan” konnukkissta tulee lopulta julki:

  Julkinen lakitietokanta Finnlex: PL 118 § ( Suomen ”perustuslaki” )… Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Miksi Suomessa ”tarvittiin” tämä kastijärjestelmä/ syytesuoja ”päättäjille” ?

  Ettei pienyrittäjien 90-luvun joukkotuhontaa saada oikeuden käsiteltäväksi; että pienyritysten ryöstäminen saisi jatkua: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata.

  Suomski siis eduksunta ryösti pienyrityksiltä pankki-vakuutuslaitoksielle jopa 3 MILJRDIA euroa PL 118 §:n syytesuojassa.

  Julkinen keskustelu on SUUNNITELMALLISESTI PL 118 §:stä kielletty jo 3 vaalien ajan.

  Mm. julkinen asiaa valottava sivuni archive.is/kimmoleaks.fi on kiellettyä katseltavaa ”äänestäjille”… archive.today/kimmoleaks.fi … julkinen SYYTEILMOITUS lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Suomessa jätetty valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 ( kirjattu diaariin 8 kuukutta myöhässä).

  Olenkin siis PL 118 §:n mukainen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen; ja tämän sanominen koitetaan estää ! ( nettisensuuri )

  Reply
 • 4.6.2019 at 22:04
  Permalink

  Muistakaapa tämä: Kun EU on hajonnut 10-vuotta sitten, ei täkäläinen valtamedia ole saanut sanottua vielä mitään Suomen kansalle ja eikäpä mokoman ”variksenpelättimen” olemattaolooa huomaa kukaan.

  Ainakaan muutoin kun käteen jäävää rahaa on enemmän ja rajatkin ovat rajavalvonnan piirissä.

  Reply
 • 5.6.2019 at 09:55
  Permalink

  Suomessa EU:n kannatus on korkea koska kansa on aivopesty ja kansaa pelotellaan ties millä.
  Ero unionista on hirveä katastrofi!
  Venäjä tulee ja valloittaa meidät. Korot nousevat pilviin. Inflaatio jyllää. Maailma kaatuu ja pahinpana se että joudumme näyttämään passia matkustaessamme!

  Tosiasia on se että olemme GLOBALISTISTEN RIISTÄJÄPANKKIEN ORJIA!
  Mitä järkeä on velkaantua ulkomaille?
  Tarvitsemme kuulema sijoituksia maahamme, toisinsanoen KANSALLISOMAISUUTEMME MYYDÄÄN.
  Valtion yhtiöt, mineraalit, maat ja metsät.

  Ulkomaalainen omistus PITÄISI KIELTÄÄ!

  Oma raha ja oma keskuspankki takaisin!

  Reply
 • 5.6.2019 at 11:33
  Permalink

  Vielä vähän sohaisen tähän juttuun… Jos yli puolet väestöstä uskoo ja siten myös ajattelee jonkin poliittisen rakennelman kaatuvan, niin se oikeasti kaatuu… tavalla tai toisella, mutta kaatuu kuitenkin. Nyt olisi aika ehkä varautua jollain tasolla, vielä on aikaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.