Tässä ovat Rinteen hallituksen 19 ministeriä

Vaalit niukasti voittaneen SDP:n Antti Rinne on saanut kerättyä leegionsa ja uuteen hallitukseen tulee kaikkiaan 19 ministeriä. Määrä kasvoi edeltäjästään, Keskusta-puolueen Juha Sipilän tekeleestä kahdella.

SDP

 • Antti Rinne – Pääministeri
 • Tytti Tuppurainen – eurooppaministeri
 • Sirpa Paatero – kunta- ja omistajaohjausministeri
 • Ville Skinnari – kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri
 • Krista Kiuru – perhe- ja peruspalveluministeri
 • Sanna Marin – liikenne- ja viestintäministeri
 • Timo Harakka – Työministeri

Keskusta

 • Mika Lintilä – valtiovarainministeri
 • Annika Saarikko – tiede- ja kulttuuriministeri (sijaisena Hanna Kosonen)
 • Katri Kulmuni – elinkeinoministeri
 • Antti Kaikkonen – puolustusministeri
 • Jari Leppä – maa- ja metsätalousministeri

Vihreät

 • Pekka Haavisto – ulkoministeri
 • Krista Mikkonen – ympäristö – ja ilmastoministeri
 • Maria Ohisalo – sisäministeri

Vasemmistoliitto

 • Li Andersson – opetusministeri
 • Aino-Kaisa Pekonen ja Hanna Sarkkinen – sosiaali- ja terveysministeri

RKP

 • Anna-Maja Henriksson – oikeusministeri
 • Thomas Blomqvist – Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Hallituksen muodostamisessa on puhuttanut mm. vaalit hävinneen Keskusta-puolueen mandaatti hallituksessa oloon. Eduskuntavaaleissa keskusta koki kaikkien aikojen vaalitappionsa ja menetti kannatustaan 7,3%, päätyen lopulta 13,8% kannatukseen. Ennen kuulumatonta tämä ei toki Suomessa ole, sillä edellisessä hallituksessa Sininen tulevaisuus-puolueella oli niinikään viisi ministeriä, joskin 1-2% kannatuksella…

 

 

6 thoughts on “Tässä ovat Rinteen hallituksen 19 ministeriä

 • 6.6.2019 at 09:19
  Permalink

  Kuka suojelee meitä RKP:n Anna-Maja Henrikssonilta? Kansallismielisille kylmää kyytiä. Ei sen puoleen, lista kokonaisuudessaan on katastrofi.

  Reply
  • 6.6.2019 at 09:41
   Permalink

   Suvakkidiktaturiahan siinä vahvistaa asemiaan. Rinne ei piittaa kansasta, kunhan saa olla pääministeri. Vaikuttaa kyllä enemmän päättömältä ministeriltä.

   Reply
 • 6.6.2019 at 09:52
  Permalink

  Ministeri-lista näyttää yhtä pahalta kuin se onkin. Esimerkiksi sisäministeriksi nimitetyn Ohisalon Hesarin vaalikoneesta poimittuja tietoja: Tyttönen haluaa nostaa pakolaiskiintiön 3000 läpsyttelijään ja hänen mielestään Suomen on otettava käyttöön humanitaarinen viisumi.

  Rinteen soijahallitus haluaa taata päivähoito oikeuden myös paperittomien lapsille. Siinäpä kaikenlaiset tartuntataudit ja syyhy, täit ja torakat leviävät ihanasti kantaväestön iloksi.

  Reply
  • 6.6.2019 at 10:28
   Permalink

   Köyhyystutkija haluaa lisää aineistoa. Ei tietenkään läpsyistä, joiden hyvä toimeentulo taataan, vaan niistä kantiksista, jotka viskataan asunnostaan pihalle, kun tarvitaan lisää sitä tilaa, mitä meillä Li Anderssonin mielestä on Suomessa rajattomasti.

   Hanna Sarkkinen oli taannoin huolissaan suomalaisten hampaista. Ilmeisesti niitä on monilla vielä liikaa suussa. Tulehtunut hammas on paha terveysriski.

   Harakka työministerinä on aikamoinen veto. Kuinka piiskurinhommat tuolta mieheltä sitten sujuvat. Ilmeisesti nähdään uusi kovien toimenpiteiden hunaja-puheella sivelyn maailmanennätys. TEMin virkamiehet saavat esittää mitä lystäävät ja Harakka sivelee ne sitten kivapuheella.

   Reply
 • 6.6.2019 at 10:06
  Permalink

  Mitäköhän kaupunkien juomaveteen laitetaan . Toivottavasti sitä ei ole porakaivossani…..

  Reply
 • 6.6.2019 at 21:44
  Permalink

  Nightmare team.on kyseessä ja ministerilista olisi vain kelvollinen vappulehteen tai vaihtoehtoisesti ”Mad” -lehteen.

  Li Andersson opetusministeriksi tietää kovaa kommunismia, kulttuurimarxismia, monikulttuurisuutta. Setaa + LGBT -liikettä sekä ennenkaikkea perhe ja kristinuskon vastaista aivopesua, jonka vaihtoehdoksi Li Andersson lanseeraa voimakkaan omapäisesti Islamin uskon perusteet pakollisena suomalaisille lapsille muassaan tietysti säännölliset käynnit Moskeijoiden perjantai rukouksessa mullahien aivopestävänä.

  Hollannissa valkoisia päiväkoti-ikäisiä lapsia on ”tutustetettu” islamiin jo vuosia menemään köntysilleen muslimien epäjumalan Mohammadin edessä.

  Uuden hallituksen on koonnut itse perkele ja apulaisenaa Tarja Halonen, jotka ovat Suomen terveen kehityksen kannalta, – joka on ollut tunnettu edes suunnilleen länsimaisesta wanhakantaisesta demokratiasta -. jokseenkin sama asia.

  Ihmiset! Pitäkäähän kersoistanne kiinni, sillä NYT lapset tarvitsevat vanhempiaan enemmän kuin koskaan ja Ruotsiinkaan niitä nyt EI ainakaan voi lähettää pakoon.

  Kuten ennen sosialistimaista kaikesta valvonnasta ja pakkovallasta huolimatta ihmiset pyrkivät ”loikkaamaan” ”läntiseen helvettiin” on suomalaistenkin syytä harkita tämän kurjan maan jättämistä, sillä se ei saa olla koskaan este ”jaloillaan äänestämiselle”, että kokisi sen jotenkin epäisänmaalliseksi, sillä aivan kuten YLE:nkin jättäminen omaan arvoonsa. Voi saman tehdä koko punikki -Suomelle.

  Varteenotettava vaihtoehto on Viro, jonne monet suomalaiset yrittäjätkin ovat siirtyneet tästä punaviher -paskaisesta sekasonta -navetasta elättämästä koko maailmaa vielä ”Kainin me rki otsassa” vain siksi, että on ”poro -porvari” ja ”riistokapitalisti”, joka juo työntekemisestä laulavien työläisten verta ja on näin vielä oletusarvoinen rikollinen aivan kuten liivijengitkin ”Suomen valtiota” vastaan.

  Vain ne, jotka tekevät tässä maailmassa ja Suomessa kunniakkaita epäitsekkäitä tekoja maansa hyväksi uhraten fyysiset kuin psyykkisetkin voimavaransa sen parhaaksi istuvat oikeudessa tuomittavina sen mielivallan ja totalitaristisen bolsevikkisen murhaajien toimesta, jonka teuraspöydältä ovat kansakuntansa pelastaneet suuria menetyksiä kokeneena, mutta yhtäkaikki vapaana ja itsenäisenä valtiona, jossa vallitsi sittenkin sananvapaus ja kunnioitus Suomen perustuslakia kohtaan, josta ei tingitty pilkkuakaan, vaan sen suomalla täydellä suojalla ja oikeutuksella turvalliseen elämään, jota suojelevat maan kunniakkaasti taistellut kova kokenut armeija ja polisilaitos, joka Valposta eroon päästyään sai kantaa puhdasta kilpeä aina vuoteen 1995 saakka, jolloin tuon kansaa palvelevan viranomaisen rehellisyys ja oikeudentunto aloitti ryvettymisensä, joka on jatkunut aina niistä päivistä tähän päivään saakka palvellen EU:ta, suomalaisia korruptoituneita poliitikkoja, globalisteja ja ennenkaikkea vierasrotuisia haittamaahanmuuttajia kumartamalla heille syvään. Samalla näin tietoisesti rappiomielin pyllistämällä suomalaisille ihmisille, jotka ovat heille halpoja irtolaisia tässä umpihullussa kastilaitoksessa, joka asemoi meidät halvemmiksi kuin romaniasta tulleet kerjäläiset ym. ”raketti-insinjöörit”, joiden hyödystä tälle yhteiskunnalle ei ole yksikään instanssi pystynyt meille osoittamaan todeksi, paitsi ne huijarit ja ”mahastaan” matuista kiinni olevat kulahtaneet SPR:n naiset, joiden ”tutkimustyön” perusteella käsissämme on todellinen Graalin malja, joka boosteroi meidät kauemmaksi kuin itse Enterprise on koskaan käynyt.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.