Suomi käynnistelee EU-puheenjohtajakauttaan – Maailman kiertotalousfoorumiin Afrikka edellä

Suomi aloittaa EU-puheenjohtajakautensa 1.7.2019 kärkiteemoinaan mm. ilmastonmuutos sekä kumppanuus Afrikan kanssa. Perinteisesti ”kumppanuus Afrikan kanssa” on tarkoittanut käytännössä lähinnä kehitysapua ja viime vuosina myöskin suoraa rahan kaatamista afrikkalaisille yrityksille mm. erilaisten rahastojen kautta. Suomi ottikin varaslähdön puheenjohtajakauteensa ja lähtee maailman kiertotalousfoorumiin Afrikka-teemalla.

Ulkoministeriö kertoo osallistuvansa Sitran järjestämään Maailman kiertotalousfoorumiin ja osallistuminen tapahtuu Afrikka edellä. Ministeriö m. järjestää yhdessä Afrikan kehityspankin kanssa keskustelutilaisuuden maanantaina 3.6.2019. Tilaisuudessa puhuvat muun muassa Ruandan ympäristöministeri Vincent Biruta sekä Afrikan kehityspankin ilmastonmuutoksen ja vihreän kasvun johtaja Anthony Nyong.

Ministeriössä pidetään tärkeänä, että Afrikka on vahvasti esillä nimenomaan kiertotalousfoorumissa.

”Afrikan maiden väestöt ja taloudet kasvavat ja mantereella tarvitaan työtä sekä toimeentuloa. Kiertotalouden periaatteiden soveltaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kestävälle talouskasvulle Afrikassa”, ministeriön tiedotteessa sanotaan.

Lähde: Ulkoministeriö

3 thoughts on “Suomi käynnistelee EU-puheenjohtajakauttaan – Maailman kiertotalousfoorumiin Afrikka edellä

 • 3.6.2019 at 12:32
  Permalink

  Poliitikot ovat työntäneet 50 vuotta kehitysyhteistyö rahoja Afrikkaan. Luulisi niillä miljardeilla rakennetun jo tuhansia Nokioita ja Fazereita.
  Poliitikot ovat aivan saatanan tyhmiä.

  Reply
 • 3.6.2019 at 14:46
  Permalink

  Tarkoittaako kiertotalous sitä, että somalit , eritrealaiset ja lihaksikkaat palkkasotilaat palautetaan vihdoinkin Afrikkaan?

  Reply
 • 3.6.2019 at 21:49
  Permalink

  Kekkosen perseelläkin oli enemmän järkeä kuin kommunisti hallituksellamme.

  Lohdullinen tieto kusessaan ja paskassaan janoissan sekä nälissään maakaaville suomalaisille vanhuksille, jotka mahdollistivat sen, että kusipäisyys on nousut jälleen uuteen atmosfääriin.

  Tämä johtaa siihen, että Afrikan väkiluku 10-kertaistuu puolessa siitä mitä olisi nk. tasaisen vauhdin taulukolla.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.