Oikeusministeriön selvityksen kaksi toimenpidesuositusta migrille Turun terrori-iskun johdosta…

Turun terrori-iskusta on kohta kulunut kaksi vuotta. Niin media kuin oikeusministeriökin puhuu yhä ”Turun puukotuksista” vaikka kyseessä oli Suomen ensimmäinen täysiverinen islamistinen terrori-isku. Terrori-iskun tiimoilta oikeusministeriö asetti työryhmän pohtimaan minkälaisiin toimenpiteisiin eri viranomaisten tulisi ryhtyä ”puukotusten” ehkäisemiseksi tulevaisuudessa…

Maahantulijoista ensitilassa huolehtiva maahanmuuttovirasto, eli Migri, sai kaksi suositusta joista ainakin osaa voisi pitää itsestään selvinä jo ennen Turun tapahtumien kaltaisten terrorististen rikosten ilmaantumista Suomeen. Sen lisäksi yhdessä edellytetään Sisäministeriön sälyttävän toimia ”jollekin toimijalle” ja migri on mainittu erikseen. Alla lueteltuna Migrin saamat suositukset.

Suositus 1.

Maahanmuuttovirasto ja oikeusministeriö huolehtivat resurssi- ja muulla ohjauksella, että turvapaikkapäätösten ja niistä hallinto-oikeuksiin tehtyjen valitusten keskimääräinen kokonaiskäsittelyaika lyhenee merkittävästi nykyisestä noin 1,5 vuodesta. Nopeutettua menettelyä tulee lain salliessa käyttää. Lisäksi käsittelyä tulee kiirehtiä, jos turvallisuusviranomainen katsoo hakijan olevan turvallisuusuhka.

Suositus 2.

Maahanmuuttovirasto kehittää menettelytapojaan niin, että se hyödyntää
kaikki kohtuudella käytettävissä olevat keinot turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyden ja iän selvittämiseksi. Keinoja ovat ainakin asian erityinen selvittäminen
turvapaikkapuhuttelussa, iänmäärityksen hyödyntäminen sekä tietojen pyytäminen hakijan kotimaasta, jos hakijaan kohdistuva uhka ei ole valtiosta aiheutuvaa.

Suositus 3.

Sisäministeriö huolehtii, että Maahanmuuttovirastoon tai johonkin kolmannen
sektorin toimijaan perustetaan neuvontapalvelu, jonne voi ottaa yhteyttä erilaisista turvapaikanhakijoihin liittyvistä kysymyksistä ja huolista. Palvelussa pitää
tuntea yhteistyötahot kuten poliisi, uskonnolliset yhteisöt ja erilaiset apua tarjoavat tahot, antaa neuvoja ja ohjata asioita ja ihmisiä aina sopivaan paikkaan.
Palvelua tulee markkinoida monin tavoin muun muassa vastaanottokeskuksissa,
uskonnollisissa yhteisöissä, verkossa ja turvapaikanhakijoita kohdattaessa.

Lähde: Oikeusministeriö

7 thoughts on “Oikeusministeriön selvityksen kaksi toimenpidesuositusta migrille Turun terrori-iskun johdosta…

 • 21.5.2019 at 10:49
  Permalink

  Kiteytys kokonaisuudesta sisältyy kohdan 1. ”suomennokseen”. ”Nopeutettua menettelyä tulee käyttää aina myönteisen päätöksen tekemiseen, eritoten jos hakijan katsotaan olevan turvallisuusuhka.”

  Reply
 • 21.5.2019 at 11:13
  Permalink

  Poliitikot ja virkamiehet ovat taas tekevinään jotakin.
  Oikea ratkaisu olisi luopua kokonaan muslimien turvapaikanhaku oikeudesta ja jo maassa oleskelevien muslimien pika palauttamiset lähtömaihinsa. Ainoastaan Venäjän vallan aikana Suomeen tulleet tataarit saisivat jäädä Suomeen. Muut muslimit ovat jo lähtökohtaisesti uhka, (hiilidioksidi)- pommi ja suuri kestävyysvaje Suomen kaltaiselle pikkumaalle.

  Reply
 • 21.5.2019 at 11:20
  Permalink

  Suositus 4
  Turvapaikkojen myöntämiseen asetetaan tiukat vuosikiintiöt, joka on max. 500 henkilöä per vuosi. Asetetaan myös absoluuttiset rajavuosikiintiöt max. 1000 henkilöä. Tämän kiintiön ylittävät henkilöt käännytetään jo rajalta takaisin sinne, mistä ovat tulleet.

  Reply
 • 21.5.2019 at 11:48
  Permalink

  Todellisesta maailmasta vieraantuneita maisteriämmiä pitää näköjään ohjeistaa kuin pikkulapsia asioissa jotka tavallinen kaduntallaaja ymmärtää maalaisjärjellä.
  Sitä paitsi, tällaisia ohjeitahan ei tarvittu Päivi Nergin aikana, koska hän tiesi jokaisen maahantunkeutujan taustan samalla hetkellä kun heidän sandaalinsa läpsähtivät ensimmäistä kertaa Suomen maaperälle, mutta enää ei kuulukaan Migrin käytävillä iloinen ”Tulkaa tytöt, tulkaa! Prui, prui, prui!”-huuto tuon entisen karjakon kutsuessa alaisiaan työpalaveriin.

  Reply
 • 21.5.2019 at 14:50
  Permalink

  Ainut mikä tepsii on estää noiden pääsy maahan ja palauttaa mahdollisimman paljon jo tänne livahtaneista.

  Reply
 • 22.5.2019 at 07:38
  Permalink

  Yhtä tyhjän kanssa.
  Maailmassa on kymmenittäin ”shithole” määritelmän täyttäviä valtioita joista riittää lähtijöitä kymmeniä- satoja miljoonia.
  KIITOS EI TÄNNE!
  Kansainväliset sopimukset ovat täyttä tuubaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.