Google lopettaa päivitysten tarjoamisen Huawei-puhelimiin – Somessa muhii kapinaliike

Maanantaina kohistiin hakukone ja mediajätti Googlen ilmoituksesta jättää kiinalaisen Huawei-puhelinvalmistajan laitteet uusien android-päivitysten ulkopuolelle. Googlen veto on tulkittu toisaalta osaksi Yhdysvaltojen ja Kiinan välistä kauppasotaa ja toisaalta vastaliikkeeksi epäilyille Huawein osallisuudesta Kiinan valtion ulkomaan vakoiluun.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vanhat Huawei-puhelinten omistajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä vanhoihin laitteisiin päivitykset tulevat kuten tähänkin asti. Sen sijaan Huawei ei saa edes asentaa Android-käyttöjärjestelmää uusiin puhelimiinsa. Tämä luonnollisesti vaikuttanee Huawein puhelinten myyntiin etenkin Kiinan ulkopuolella.

Sosiaalisessa mediassa taas muhii hienoinen kapinaliike Googlen ratkaisua kohtaan. Esimerkiksi useat facebook-käyttäjät ovat ilmoittaneet ostavansa myöskin tulevaisuudessa Huawei-puhelimia, sai niihin Android-käyttöjärjestelmää tai ei. Käyttöjärjestelmän lisäksi puhelimista puuttunee myöskin Googlen tarjoamat sovellukset, kuten Youtube, Google Play ja esimerkiksi Gmail-sähköpostisovellus.

Lähde: Reuters, facebook, twitter, vk

8 thoughts on “Google lopettaa päivitysten tarjoamisen Huawei-puhelimiin – Somessa muhii kapinaliike

 • 21.5.2019 at 09:14
  Permalink

  Google, Youtube, Google Play ja Gmail vakoilevat yhtä lailla kuin kinkit. Tekopyhyys kukkii.

  Reply
  • 21.5.2019 at 10:31
   Permalink

   Joo mutta eivät vakoile Kiinanlle:)

   Reply
   • 21.5.2019 at 11:04
    Permalink

    Mieluummin annan kiinalaisten vakoilla. He eivät lobbaa kulttuurimarxistista sontaa, muslimien massamaahanmuuttoa, Eurostoliittoa eivätkä jahtaa niitä ajatusrikollisia, jotka kritisoivat edellämainittuja asioita. Toki Kiinallakin on omat ongelmansa, mutta ne eivät kosketa minua.

    Toivottavasti uusissa Huawein puhelimissa on ihan jotain muuta kuin Android.

    Reply
  • 21.5.2019 at 12:12
   Permalink

   Google, Microsoft, Apple, Facebook ym. jenkkifirmat jäivät kiinni 2013 Edward Snowdenin NSA-vuodossa globaalista vakoiluyhteistyöstä USA:n hallinnon tiedusteluelinten kanssa mm. PRISM-yhteistyöohjelman kautta. Eikö kiinalainen Huawei käytä ”Made in N$A” piirejä ym. takaportattuja komponentteja ja firmwarea kun jenkit näin uhittelee? Tekee itse globaalisti samaa josta syyttää toisia.

   Toivottavasti Huawei tuo rootatun open source Android-version markkinoille puhelimiinsa ja tabletteihinsa, jolla kaikki mobiililaitteen käyttäjät saavat täydet admin-oikeudet koko käyttöjärjestelmään. Googlen Androidhan on takuulla portitetun mobiilitekniikan portitettu käyttis, joka tekee ties mitä koska käyttäjä ei ilman roottausta näe edes järjestelmätiedostoja saati voi käyttää palomuuri, netstat, process explorer, mainosesto ym. turvaohjelmia jolla näkisi mitä taustalla tapahtuu. Oiva vakoilulaite siis.

   Reply
   • 21.5.2019 at 14:48
    Permalink

    Niin, android käyttis ”ilmaisine” ohjelmistoineen on alusta asti suunniteltu ihmisten seuraamiseen. Jokaisen ohjelman asennuksen kohdalla kysytään oikeuksia esim. kontakteihin, kameraan, mikrofoniin, valokuviin, tiedostoihin yms. ja jotta voit ohjelmaa käyttää sinun pitää hyväksyä nämä yksityisyyttäsi loukkaavat toimenpiteet. Googlella on ihan jumalaton valta käsissään koska se on keräänyt vuosien saatossa valtavat määrät tietoa ihmisistä ja kaikkihan me tiedämme mitä tuolla tiedolla tehdään. Tähän yhdistettynä googlen ostokset kaikista merkittävistä robotti teknologioista, alkaa näyttää selvältä mikä firma on se tulevaisuuden skynet.

    Reply
 • 21.5.2019 at 12:38
  Permalink

  Siksihän se akku tuli kiinteäksi ettei voi poistaa/vaihtaa ilman kovaa työtä jotta taskussa oleva Android tekoäly-pilvivakoilulaite voi seurata tarvittaessa aina ulkoa ohjattuna tekemisiä.
  Laitteen akkukaan ei itse asiassa ole ihan tyhjä kun näyttö menee pimeäksi.
  Se voi salakuunnella mm. samassa huoneessa olevan tietokoneen näppäimistön painalluksia, siis salasanat ym. sekä mitä puhutaan. Tärähdys ym. anturit tarkentuvat koko ajan ja niiden kautta saa samat tiedot värähdysdatan avulla.

  Tämä oli tilanne, johon suomalainen kännykkäfirma Jolla tähtäsi. Sen idea oli rakentaa oma Linux-käyttöjärjestelmäversio (Sailfish), jonka joku kiinalainen operaattori tai teknologiajätti (esim. Huawei) olisi ostanut isolla rahalla saavuttaakseen .itsenäisyyden amerikkalaisista alustatoimittajista. Jollan tarkoitus ei ollut tehdä puhelimia kuin demo-mielessä todistaakseen, että softa toimi.

  Kukaan ei Jollan täkyyn tarttunut ja nyt on tainnut aika ajaa ohi.

  Reply
 • 25.5.2019 at 08:03
  Permalink

  Jutikat käärmeissään. Pelkäävät että ihmiset havahtuu rahajärjestelmään, ja juutalaiseen terroriin ympäri mailmaa

  Reply
 • 1.6.2019 at 10:39
  Permalink

  Minä en käytä google, käytän Startpagea. Minä käytän Huaweita mutta en käytä gmailia. Käytän linuxia enkä windowsia.

  Elämä on valintoja. Lopettakaa googlen käyttö. Siitä se lähtee.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.