‘Unelmat käyvät toteen’ Euroviisuissa 2019

Oletko koskaan halunnut purjehtia muutoksen tuulissa? Pakata laukkusi ja suunnata kohti tuntematonta maailmaa? Kutkuttaako sinua ajatus paikasta, jossa vain unelmat määräävät matkan suunnan? No, tuhannet lupaavat laulajat ympäri maailmaa ovat tunteneet sisimmässään samanlaista paloa ja tehneet sen pohjalta päätöksen lähteä täysillä tavoittelemaan jotain todella suurta.

Saatat ehkä pohtia, mitä ihmeen unelmaa tässä nyt ajetaan takaa. Kyse on tietysti Euroviisuista. Tel Aviv 2019 Euroviisujen voittajien nimet ovat pian selvillä. Jonkun villeimmät unet käyvät erittäin todennäköisesti toteen tänä lauantaina, 18. toukokuuta, jolloin Euroviisujen finaalilähetys järjestetään.

“Mitkä ihmeen Euroviisut?”, saattaa joku tässä vaiheessa miettiä. Kerrottakoon niille, joita laulaminen ei pahemmin kiinnosta tai jotka eivät ole koskaan kuulleet tästä arvostetusta jokavuotisesta tapahtumasta, että Euroviisut on laulukilpailu, joka on järjestetty joka vuosi perustamisvuodestaan 1956 lähtien. Huippusuosittujen Sanremon musiikkifestivaalien jälkeen järjestettävä kilpailu on avoin kaikille Euroopan yleisradioliiton piiriin kuuluville maille ja muillekin.

Tänä vuonna kyseessä ovat järjestyksessään 64. Euroviisut, joka tarkoittaa sitä, että laulukilpailu on hyvää matkaa porskuttamassa kohti sadan vuoden rajapyykkiä ja siinä samassa tehden parhaista esiintyjistä todellisia supertähtiä. Kilpailun myötä pinnalle on noussut lukemattomia sensaatiomaisia esiintyjiä, kuten ABBA, Celine Dion ja monia muita. Jokaisella laulukilpailuun osallistuvalla laulajalla on haaveenaan saavuttaa musiikissaan läpimurto voiton myötä.  

Euroviisut 2019 on tuonut mukanaan runsain mitoin yllätyksiä, jännitystä ja kaiken kaikkiaan upeita elämyksiä niin laulajille kuin katsojillekin.

Hieman odottamatonta oli tiettyjen maiden putoaminen ensimmäisessä semifinaalissa. Kierroksella kilpailusta karsiutuivat tällä kertaa Belgia, Suomi, Georgia, Unkari, Montenegro, Puola ja Portugali.

Ensimmäisestä semifinaalista läpi päässeiden maiden toiveikkuus oli suorastaan käsinkosketeltavaa ja mukaansatempaavaa. Riemulla seuraavaan vaiheeseen suuntaavia maita ovat Australia, Valko-Venäjä, Kypros, Tsekki, Viro, Kreikka, Islanti, San Marino, Serbia ja Slovenia.

Kyseiset maat valikoituivat mukaan televisiokatsojien ja kansallisten tuomareiden äänten perusteella, ja myös näiden toiveikkaiden esiintyjien lopullinen kohtalo on suuren yleisön käsissä. Jo pelkästään asian ajatteleminen saa varmasti kilpailussa mukana olevien laulajien ihon kananlihalle.

Euroviisuja on esitetty säännöllisesti aina debyyttivuodesta 1956 alkaen, joka tekee tästä kilpailusta “pisimmän yhtäjaksoisesti vuosittain järjestetyn kansainvälisen televisiokilpailun”, sekä yhden “maailman pisimpään esitetyistä televisio-ohjelmista”. Tämän kilpailun kohdalla jos minkä voi puhua pitkäikäisyydestä ja säännöllisyydestä!

Jos mielesi tekee heittäytyä mukaan Euroviisujen 2019 tiiviiseen ja jännitystä tihkuvaan tunnelmaan ja haluat esittää oman arvauksesi siitä, kuka tulee korjaamaan voittopotin tulevana lauantaina kilpailun finaalilähetyksessä, mikset piipahtaisi Unibetin Eurovision Wonderland -sivulla veikkaamassa, kenellä on riittävästi ruutia nousta Euroopan seuraavaksi megastaraksi!

Sukella mukaan suuriin unelmiin ja rakenna oma polkusi voittoihin valitsemalla oikea voittaja ennen tuomareiden ratkaisua. Tutustu huikeaan Unibet Eurovision -portaaliin ja laita voittava vetosi aluille!

9 thoughts on “‘Unelmat käyvät toteen’ Euroviisuissa 2019

 • 16.5.2019 at 14:23
  Permalink

  Euroviisut on täyttä roskaa, ei vois vähempää kiinnostaa.

  Reply
  • 17.5.2019 at 09:18
   Permalink

   Aivan kuten natsiunioni ja natsien vaalit. Tosin tällä kertaa saatan tehdä poikkeuksen ja antaa Hakkaraiselle ääneni, hän olisi juuri oikeanlainen henkilö tallustelemaan natsiunionin ytimessä. Pääasia olisikin antaa demarien, sekoomusloisten ja kepuloisten ns. edustajille, eli pelkile natseja edestä ja takaa nuoleville joo joo tyypeille lisää tappiota.

   Reply
 • 16.5.2019 at 14:28
  Permalink

  Helppo homma. Poliittisesti punavihrein lauleskelija voittaa. Varsinkin jos ulkonäöstä ei erota sukupuolta.

  Reply
 • 16.5.2019 at 15:41
  Permalink

  Mikäs Palestiinan edustuskappale on?

  Reply
 • 16.5.2019 at 15:43
  Permalink

  Ennen nämä ”poliittisesti korrektit” laulut esitettiin Sopotissa. Nyt itsesensuuri leikkaa pois kaiken oikeasti kantaaottavan, ellei nyt jotain entisen itäblokin mummojoikhausta lasketa kannaotoksi.

  Reply
 • 16.5.2019 at 17:07
  Permalink

  Kyl nää euroviisut on täyttä roskaa, esiintyjistä ei erota onko ne miehiä vai naisia, viherpiipittäjien ohjelma!!!!

  Reply
 • 16.5.2019 at 17:38
  Permalink

  Minulle euroviisut on vuoden odotetuin musiikkitapahtuma. Tämä siksi, että yhtä stereotyyppisesti ja hegemoniallisesti harvoin saa Eurooppaa ja siihen kuulumattomia maita yhden lipun alle sellaisessa salaseurasymbolisateessa, että hämärämeininki ei voi jäädä havaitsematta keltään, joka tunnistaa silmän tai kolmion…

  Reply
 • 16.5.2019 at 17:48
  Permalink

  Onhan siellä vissiin esiintyjissä jokunen ihan heteroonkin vivahtava, mutta päällisin puolin nykyeuroviisut on kyllä ihan puhtaasti homojen hommaa.

  Reply
 • 17.5.2019 at 09:04
  Permalink

  Uusi nimi tulisi olla sateenkaariviisut. Joskus aikuisikäisenä alkoi ihmettelemäään sitä nuorten miesten määrää aina eturivissä, halailua ja ns. kiihkeää menoa. Poikkeavien viisut nämä ovat, oleet ilmeisesti jo vuosikymmeniä. Ei siinä kai mitään, ihan havainto.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.