Reijo Tossavainen: Aito suvaitsevaisuus ei eristä, vaan sallii erilaiset näkemykset

Jussi Halla-ahon syrjimispyrkimyksistä piispa Teemu Laajasalo: ”Pidän erittäin vaarallisena ja hankalana sitä demonisoimisen ja eristämisen henkeä, jossa ajatellaan, että jonkun tyypin kanssa ei ollenkaan pidä keskustella.”

Tuohon piispan näkemykseen tiivistyy tämän hetkinen yhteiskunnan henkinen rappio. Punaviherliberaalin ajattelun mukaan vain he ovat suvaitsevaisia, jopa erittäin suvaitsevaisia. Silti he suvaitsevat useimmiten vain henkilöitä, joilla on samankaltainen näkemys asioihin. Kyseessä on siis mitä tuomittavin näkemys demokratian ja sananvapauden kannalta.

Mukasuvaitsevien punaviherliberaalien tavoitteena on eri tavalla ajattelevien eristäminen, sulkeminen julkisen keskustelun ja yhteiskunnan ulkopuolelle. He luulevat säilyttävänsä valtansa ja jopa lisäävän sitä kuplaansa/arvomaailmaansa käpertymällä sekä silmänsä ja korvansa sulkemalla.

Perinteiselle agendajournalismille on tyypillistä, että toimittaja päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Objektiivinen ja neutraali journalismi on heille kirosana.

Näin toimiessaan he erehtyvät, ja viimeiset eduskuntavaalit ovat siitä hyvä esimerkki. Merkittävä osa ihmisistä ymmärsi arjen todellisuuden ja toimi sen mukaisesti. Perussuomalaisten vähättely ja tosiasioiden vääristely eivät enää toimineet. Koska on some.

Mukasuvaitsevat piirit ovat toki havainneet somen ”vaarallisuuden”, ja siksi sitä yritetään suitsia kaikin keinoin. Silti näillä näkymin somen sallimaa sananvapautta ei voida kokonaan hävittää, ja se on äärimmäisen tärkeä asia.

Kuplaantuminen ja mukasuvaitsevaisuus johtavat vastakkainasettelun kärjistymiseen. Siksi tilanne on erittäin huolestuttava.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

10 thoughts on “Reijo Tossavainen: Aito suvaitsevaisuus ei eristä, vaan sallii erilaiset näkemykset

 • 5.5.2019 at 09:54
  Permalink

  Niinpä.
  On muuten suorastaan huvittavaa seurata miten meikäläiset mukasuvaitsevaiset ovat omaksuneet pilkun tarkasti Yhdysvaltojen demokraatti-puolueen taktiikan syyttää muita siitä mitä itse tekevät.

  Sama mukasuvaitsevainen porukka uskoo Eu:n ylijumalisuuteen samalla tavalla kuin aikanaan Neuvostoliittoon. Olenkin jo varannut popcornia ja nautin mukasuvaitsevaiston henkisestä romahtamisesta, kun Eu piakkoin lakkautetaan.

  Reply
  • 5.5.2019 at 11:57
   Permalink

   Epätodennäköistä, että EU lakkautettaisiin, mutta se tulee muuttumaan reippaasti. Valtaa palautetaan jäsenvaltioille, ulkorajoja vahditaan hyvin tehokkaasti, laittomia ”siirtolaisia” ja ”turvapaikanhakijoita poistetaan Euroopasta ahkerasti jne. Suvakkien valta lakkaa ja suvakkeja tullaan pitämään häpeäpilkkuna Euroopan historiassa.

   Reply
   • 5.5.2019 at 18:21
    Permalink

    Mm. valtaVALEmedian pääpropaganda-torvi Brysselin Pravda koettaa aivopestä silläkin tavalla ihmisiä ”monikulttuuri”-myönteisiksi, että se sanoo laittomia maahantunkeutujia ”siirtolaisiksi”!

    Reply
 • 5.5.2019 at 11:44
  Permalink

  Miksi te sitten jahtaatte natseja?

  Reply
 • 5.5.2019 at 11:51
  Permalink

  Älymystö jätti vihervasemmiston viimeistään 2000-luvun alkupuolella. Ei ole tietoa siitä, minne tuo älymystö on mennyt. Kontrolloitu ja suuren yleisön tyhmentämiseen tähtäävä valtamedia ei heitä enää esiin nosta. Moderni ”mukasuvaitsevaisto” ja ”mukaälymystö” eli vihervasemmisto on oikeastaan kontrolloidun median luomus. Tuolle pikkusieluiselle porukalle kelpaavat yliopistojen heille tyrkyttämät muodikkaat oppisuuntaukset, joissa ei ole järjen häivää ja kriittisyydeksi kelpaa akkamainen nalkutus joka ikisestä asiasta — paitsi että omia oppimestareita ei koskaan kyseenalaisteta.

  Reply
 • 5.5.2019 at 13:23
  Permalink

  Tsaarin Venäjällä Lokakuun vallankumouksen v. 1917 tehneet bosevikit etenkin vallankumousjohtaja Vladimir Leninin kommunistisen politiikan peruselementti ja -käsite ”puhtaimmillaan” oli ”Proletariaatin diktatuuri”, johon päästtään verisellä ja raa’alla vallan anastamisella käyttäen kaikkia väkivallan muotoja aina äärimmäisyyteen saakka murhaamalla ja tappamalla kaikki ne poliittiset tahot ja yksittäiset ihmisryhmät, jotka vähänkin uskaltautuvat asettumaan vastahankaan bolsevikkien vihaa, anarkiaa ja mielipuolista väkivaltaa vastaan.

  Joka rikkoo kaikkia inhimillisyyden sekä ihmisyyden sääntöjä vastaan tavalla, joka asemoi sen miksikään muuksi kuin sadismiksi ja sosiopaattisuuden äärimmäiseksi ilmentymäksi tuomiten sen sanallisesti tai fyysisesti merkiten sitä, että tällaiset tahot suolestetaan keskelle katua tai Venäjän kyliä, mikä saa tuon tapaisen ”yhteisten asioiden hoitamisen” silkaksi alkukantaisimpien heimojen suorittamiksi uhrimenoiksi vain tappamisen ja kiduttamisen vuoksi tyydyttämällä heidän verenhimonsa sekä ihmisten kärsimysten näkemisen tuomaksi tyydytykseksi.

  Kulttuurimarxistit ovat tietysti omineet, kommunisteja kun ovat, hieman muunnellun version Vladimir Leninin aivoista lähteneen dokmin diktatuurisesta yksinvallasta eli ”Suvaitsevaisten diktatuuri”, jolla ei ole mitään tekemistä länsimaisten poliittisten demokraattisten periaatteiden kanssa. Ja vielä vähemmän jonkun liberaalisuuden kanssa, jonka punikit ovat saastuttaneet omien siitä väännetyn irvikuvan liberalismista, joka tosiasiassa ”suvaitsee” vain niitä, jotka jakavat 1:1 nk. vasemmisto -liberaalien itsensä esittämät poliittiset käsitykset ja hatarat ”rakennustelineet, jotka pysyvätkin vain sellaisina loppuun asti niin ettei lopullinen rakennelma valmistu koskaan, koska se on jo alunalkaenkin täysin mahdoton toteuttaa käytännössä niin, että se toimii ja pysyy kasassa.

  Jo punikki presidentti Tarja Halonen sanoi ne kuuluisat sanansa heistä, jotka olivat ja ovat haittamaahanmuuttokriittisiä: ”Suvaitsemattomia EI tarvitse suvaita!”

  Kuten aina vihervasemmisto ja perinteiset kommunistit aikoinaan raiskasivat käytettävää kieltä ja sana -käsittietä vääntelemällä nuo yksiselitteiset määritelmät kierotuneiksi kommunistien tarkoitusperiä palvelemaan.

  Joten sana: ”Suvaitseminen” tarkoittaa tosiasiassa vain sitä, että asianomainen henkilö: Kannattaa omaa poliittista ideologiaa eli sitä maailmankuvaa jota hän ajaa poliittisin ja ulkoparlamentaarisin keinoin.
  Esim. Liverpoolin jalkapallojoukkueen kannattajat eivät ”suvaitse” (kannata) vaikkapa Mancester Cityä, vaan vihaavat aikuisen oikeesti sitä täydellä sydämellä aina ottelujen jälkeen tai aikana mahdollisiin keskinäisiin tappeluihin saakka.
  Joten aivan hyvin Liverpoolin kannattajat voivat kuvata itseään ”suvaitsevaisiksi” ja poseerata hyveellisyyttään ja korkeata inhimillisiä arvojaan samalla kun eivät halua olla missään keskinäisessä myönteisessä tekemisessä perivihollisensa kansa, jotka voidaan heidän mielestään vaikka upottaa Merseyn jokeen sementtisoikot jaloissa.

  Reply
  • 7.5.2019 at 21:17
   Permalink

   Venäjän vallankumouksen tekivät kasaari-juutalaiset.
   Sama jengi joka riekkuu antisemitismistä vaikkei ole aito seemiläinen kansa vaan juutalaisuuteen joskus vuonna kivi ja keppi kääntyneitä kasaareita.
   Eivät siis Raamatussa mainittua kansaa.
   Samaajengiä joita oli Euroopassa ennen toista maailmansotaa 5 miljoonaa.

   6 miljoonaa tapettiin ja sodan jälkeen oli jäljellä 4,5 miljoonaa…..

   Reply
 • 5.5.2019 at 13:47
  Permalink

  Donald Trump paasaa mediajättejä vastaan, mutta on tosiasiassa lakkauttamassa sananvapauden. Yhtä kiero vihollisagentti kui n persut

  Reply
  • 6.5.2019 at 04:09
   Permalink

   Ainakin Donald Trump on saanut USA:n Demokraatit oikeus-poliittiseen ansaan. Kun mitään Venäjä-koluusiota ei ollutkaan, ja on ilmennyt että Silicon Valley/Demari -kolluusiosta on rajattomasti näyttöä, on peli kääntymässä dep state -rikollisten tuomarin eteen laittamiseen. Videolla kerrotaan miten Hillary Clinton ja muut ovat alkaneet suorastaan huutamaan helposti havaittavaa disinformaatiota. Eräskin demareiden silmäätekevä saarnasi jo että ”ei Kiinan suunnalla mitään tutkittavaa”, kun jo kaksi kaveriaan ovat tutkinnan kohteena juuri Kiina-kolluusiosta:

   https://www.youtube.com/watch?v=S6Q0J3puLGg
   You Are Witnessing The Destruction Of The Old Guard,Offensive Begins May 2019 –

   Reply
   • 6.5.2019 at 07:35
    Permalink

    No tuo Venäjä-ajojahti oli niin typerää teatteria kuin voi olla. Yksi tekosyy lisää sille, että Trump oli aivan kädetön ja siis petti kaikki vaalilupaukset ja odotukset. Kuinkas muuten, kun on Israelin mies jo toisessa polvessa. Isäkin jo rakensi synagoogia

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.