Keskuskauppakamari pieksee Suomen työttömyyslukuja – ”Jos Suomi kohtaisi uuden laman, olisimme pulassa”

”Suomen keskimääräinen työttömyysaste viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana on ollut reilusti yli yhdeksän prosenttia – siis tavattoman korkea kansainvälisesti vertaillen”, toteaa Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki peratessaan Keskuskauppakamarin ekonomistikatsausta, joka tällä kertaa keskittyi erityisesti työttömyyteen ja keinoihin sen alentamiseksi.

Katsauksen mukaan Suomella on edessä taloudellisesti ”haastavat” ajat, sillä maailmantalouden kohtuulliset tuulet, joista Suomen suotuisa taloustilanne on vahvasti kiinni, ovat alkaneet osoittamaan kääntymisen merkkejä.

Kotamäki toteaa vuosikymmenien korkeiden työttömyyslukujen osoittavan sen, ettei suomalaiset työmarkkinat toimi riittävän hyvin ja kohottaa syyttävän sormensa kohti työmarkkinajärjestöjä, joiden hän näkee epäonnistuneen tavoitteissaan:

”Valitettavasti on todettava, etteivät työmarkkinoiden instituutioita ja sosiaaliturvaa pitkälti hallitsevat työmarkkinajärjestöt ole pystyneet lunastamaan odotuksia – tulosvastuu on puuttunut ja tulokset ovat sen mukaisia. Mikäli Suomi kohtaisi nyt uuden laman, olisimme pulassa. Julkisen talouden liikkumatila ei ole suuri ja monet rakenteelliset uudistukset ovat tekemättä,” Kotamäki napauttaa.

Asian tolan korjaamiseksi Kotamäki tarjoaa varsin kokoomuslaisia keinoja aina yleissitovuuden ja irtisanomissuojan lieventämisestä paikallisen sopimisen lisäämiseen.

Lähde: Keskuskauppakamari

14 thoughts on “Keskuskauppakamari pieksee Suomen työttömyyslukuja – ”Jos Suomi kohtaisi uuden laman, olisimme pulassa”

 • 8.4.2019 at 13:32
  Permalink

  Suomi ei ole toipunut edes 1990 luvun lamasta. Lamasta jonka omat herramme loivat koska kysyntä piti saada alas ja laman piti olla riittävän syvä. Saatiin ainakin 43 000 yritystä konkurssiin ja massatyöttömyys, koska herrojen mielestä massatyöttömyys luo tehokkuutta. Savupiipputeollisuuskin on ulosliputettu Kiinaan ja muihin paskamaihin ja isoja valtion yrityksiä myyty ulkomaalaisille fiilunki yrityksille.
  Mitä vittua siis talousviisaat ulisevat kun ollaan tilanteessa minkä itse halusivat? Suomella ei ole enää pohjaa mistä ponnistaa varsinkaan kun ei ole omaa kansallista valuuttaa, jota voisi säätää.

  Reply
 • 8.4.2019 at 14:00
  Permalink

  Kauppakamarin ei olisi tarvinnut käyttää konditionaalia ”survaisuussaan”, vaan Suomi on jo lamassa, vaikka se ei ”itse” sitä vielä tiedäkään.

  Suomea on EU-federalismia kannattavat maanpetturi -poliitikot, jotka palvovat ”Baalia” nimeltä: Globalismi, jonka kitaan heitetään surutta ja sairasta mielihyvää tuntien kansallisvaltiot ja niiden kansallisomaisuudet muassaan sen kansakunnat ”uhrina” siitä, että itse jumalattomat elitisti -politiikot saavat itse kieriskellä rahoissa kuin Roope Ankka sekä elellä ylellisesti maahan poljetuisssa maissa, joissa on suoritettu ”lopullinen ratkaisu” valkoisen rodun osalta keinoilla, jotka kaikki ovat yhtä tuomittavia sekä ihmisarvoa sekä korkeinpia inhimillisiä hyveitä karkealla tavalla rikkovia rikoksia ihmisyyttä vastaan.

  Sipilän hallituksen yksiomaisena tarkoituksena on ollut ja jos kansanpetturit voittavat tai häviävät seuraavat vaalit, mutta EU-Suomessa voittaakin vaalit aivan uusi poliittinen voima: ”Arvopohja”, jatkaa tämäkin hallitus tämän maan ajamista bankrottiin sekä täydelliseen selvitystilaan tavalla, joka ei jätä tämän kataisen kansakunnan osaksi muuta vaihtoehtoa kuin viemistä teuraalle EU:n liittovaltioon periferiaksi ja takapajulaksi, jossa tämän maan eläinkunnalla ja luonnolla on suurempi arvo kuin tätä maata asuttavilla ihmisillä, jotka ovat lopultakin liioittelematta sanottuna puhdassieluisinta kun jätetään
  ”mätäpaise” HELL-sinki pois, joita tosin on muitakin kaupunkeja, mutta ei paskaa YLE:n täydeltä.

  Reply
 • 8.4.2019 at 15:55
  Permalink

  Tuohon logiikkaan ei oikein istu se, että maahan kutsutut sossujonon jatkeet parantaisivat tilannetta.

  Reply
 • 8.4.2019 at 17:09
  Permalink

  Niin niin mutta kun tarvitaan ulkolaista työvoimaa ja erityisesti muslimi maista.

  Reply
 • 8.4.2019 at 19:11
  Permalink

  Vuosina 2015-16 otettiin 35 000 työtöntä, vuonna 2017 5000 ja vuonna 2018 80 000. Yhteensä siis 120 000 työtöntä, joiden työttömyyskorvaukset ovat nelinkertaiset per capita kotimaisiin työttömiin verrattuna ja kyky monistaa itsensäkin paljon tehokkaampi. Jospa ne rajat pantaisiin nyt kiinni, kun keskuskauppakamarikin on huolissaan.

  Reply
 • 9.4.2019 at 04:27
  Permalink

  Lamaa on puhuttu ympäri mailman ja siitä tulee nopeasti leviävä ja syvä. Kuplat puhkeaa. Nyt syytä miettiä omaisuudenn turvaa ja eri osakkeiden pois myyntiä. Käteistä pankista ja ostaa pankissa olevalla rahalla kryptoja sekä jalometalleja ja ennen kaikkea säilyviä yleis hyödykkeitä mm.elintarvikkeita.
  Mielenkiinnolla, miten elintaso pakoloiset suhtautuvat lamaan? Alkavatko ryöstelyn vai lähtevätkö pois.

  Reply
 • 9.4.2019 at 10:00
  Permalink

  Miten niin jos? Meillähän on samat talouden madonluvut nyt kuin oli 90-luvun lamassa. Sillä erolla että nyt meillä on myös sata miljardia velkaa, ja 3 miljardia lainaamastamme ulkomaanvaluutasta (Eurosta) menee suoraan ulkomaalaisten paapomiseen. Lisää tuohon viel miljardi ”ulkomaanapuun”, eli autamme afrikkalaisia lisääntymään jotta heillä olisi entistä suurempi paine tulla meille ”turvaan talousahdinkoaan”.

  Reply
 • 9.4.2019 at 13:06
  Permalink

  Juurihan edellinen lama taittui (2008-2016)
  SYSTEEMIVIKA sanon minä!
  Toisinsanoen EURON SYY.
  Sitä ei vaan myönnetä.
  Jos vain vihjaiseekin MARKASTA, omasta rahasta saa niskaansa paskaryöpyn ja populistileiman. Alkaa sama valitus siitä että KOROT olivat 7-10% ja se DEVALVOINTI…
  Miten ennen tultiin toimeen? Kaatuiko Suomi?
  No, melkein kaatui ja pelkästään siksi että maa ajettiin VÄKISIN EUROKUNTOON.
  Globalisteille ja etenkin PANKEILLE on annettu valta rahahanluontiin. Rahan vapaa liikkuminen on TALOUDEN SYÖPÄ vaikka toisin väitetään…
  Raha todellakin liikkuu mutta VAIN MEILTÄ POIS.
  Olemme ORJAVALTIO ilman itsenäisyyttä ja päätäntävaltaa.
  Valtion velka lähti järkyttävään nousuun euron myötä!
  KOMMUNISMI OSOITTAUTUI TOIMIMATTOMAKSI, tämä riistokapitalismi on YHTÄ PASKAA, UMPIPASKAA.
  Molemmissa systeemeissä pieni eliitti rikastuu ja lopuille jää tuulenhuuhtoma perse.

  Reply
  • 9.4.2019 at 15:03
   Permalink

   Oma valuutta ja sen aika ajoin roima inflaatio on ainoa yhteiskunnan tapa rimpuilla irti velkaorjuudesta. Tietenkin velat täytyy olla silloin omassa valuutassa. Valuuttavelat kaatoivat 1990-luvun lamassa monet yrittäjät. Pankit tietenkin vastustaa ja erityisesti pankkiirien taustalla vaikuttavien ryhmien poliittinen agenda kärsii, jos velkapihdin ote heltiää.

   Reply
   • 9.4.2019 at 15:31
    Permalink

    Pieni tarkennus: oma valuutta ja sen arvon aika ajoin roima heikentyminen inflaatiomekanismin ja rahanluonnin kautta. Korot nousevat, mutta eivät kuitenkaan kompensoi velkapääomien arvon pienenemistä. Velkarahaa ei tietty näissä oloissa myönnetäkään kovin helposti, koska lainoituksen sisältyy inflaatioriski, mikä nyt on pankeilta poistettu moninkertaisesti (viime kädessä veronmaksajat takaavat pankkien saamiset). Velkarahajärjestelmä oikenee terveeksi jälleen.

    Reply
 • 9.4.2019 at 13:57
  Permalink

  MV-lehti: ”VAALIKONE VAIETTU TOTUUS -Lukijan jättimäinen tutkielma!

  Julkaistu 09.04.2019 09:49
  ”Poikani tietäisitpä kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan”…

  Lukija joka on kerännyt tämän aineiston kirjoittaa:

  Laitan oheen tiedoston, johon olen kerännyt otteita Iltalehden bloggareille lähetetyistä kommenteista. Jos katsotte hyödylliseksi, voisitteko kenties sijoittaa tiedoston palvelimelle. Ei tarvita linkkiä sinne mistään päin, idea on, että kun henkilö käyttää Googlea ja laittaa hakusanaksi ”vaalikone”, tiedosto löytyy sitä kautta.

  Pitkähän se tiedosto on, mutta siinä on monenlaista asiaa, jota lehdet eivät kovin kärkkäästi tuo esiin.

  Omaa julkisuuta en kaipaa. Haluan tehdä jotain Suomen hyväksi…”

  https://mvlehti.net/2019/04/09/vaalikone-vaiettu-totuus-lukijan-jattimainen-tutkielma/

  Reply
 • 9.4.2019 at 14:59
  Permalink

  Kova lobbaus alkanut subventoidun halpatyön puolesta. Matut pääsevät nyt heti Suomen sosiaaliturvalle ja sen varassa hakemaan tai tekemään ”töitä”. Ennen tässä oli edes 4kk puskuriaika. Minijobeja kaivataan Suomeen yhä äänekkäämmin. Taustalla kai häärii NWO konkreettisine orjuutussuunnitelmineen. Pienipalkkaisesta väestä on tietenkin helpoin aloittaa ja levittää mallia pikku hiljaa keskituloisiin. Vasurit ja AY-liike pelaavat avoimesti orjuuttajien pussiin vaatimalla rajoja täysin auki. Persuja sentään kiinnostaa tulijamäärien rajoittaminen, mutta haluavat TESit pois. Kaikialla viuhuu globalistin ruoska ja kansallisvaltiota ajetaan vimmaisesti alas.

  Reply
 • 9.4.2019 at 18:26
  Permalink

  Sitä on varmaan mukava kirjoitella tekemättömistä rakenteellisista uudistuksista ei viitsi luetella yhtään listansa riveistä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.