Kansalaisaloite kerää nyt nimiä YLE-veron kumoamiseksi

Toistuvaa ja raskasta kritiikkiä mm. toimittajiensa mielipiteiden värittämästä sekä yksipuolisesta uutisoinnistaan saanut Yleisradio on hankkiutunut veronmaksajien tarjoaman rajoituksensa osalta polttopisteeseen. Kansalaisaloite.fi-palveluun on viime perjantaina perustettu kansalaisaloite YLE-veron kumoamiseksi.

Aloitteen perusteluissa todetaan mm. seuraavaa:

”Yleisradion palveluiden ylläpito tulee kalliiksi suomalaisille. Yle-vero voi olla yksityishenkilölle 163 euroa ja yhteisölle jopa 3 000 euroa. Tämä on täysin kohtuuton maksu ottaen vielä huomioon ohjelmiston tason. ”

”Yleisradio ei ole poliittisesti sitoutumaton. Yleisradiota johtaa poliittisesti valittu hallintoneuvosto. On kohtuutonta, että ihmiset joutuvat maksamaan veroa siitä hyvästä, että Yleisradio julkaisee poliittisesti väritettyjä uutisia. Lisäksi erityisesti vaalien alla pienpuolueet eivät saa samanlaista kohtelua kuin eduskuntapuolueet, vaikka pienpuolueiden kannattajat maksavat muiden kansalaisten lailla Yle-veroa.”

Aloitteessa vaaditaan eduskuntaa ryhtymään toimenpiteisiin YLE-veron lakkauttamiseksi ja valtiollisen propagandatuutin rahoitusta ehdotetaan toteutettavaksi esimerkiksi maksukortin tai mainosten keinoin.

Lähde: Kansalaisaloite.fi

Aiheeseen liittyvää:

9 thoughts on “Kansalaisaloite kerää nyt nimiä YLE-veron kumoamiseksi

 • 8.4.2019 at 13:40
  Permalink

  Kannatettu on.
  YLE maksukortin taakse. Maksakoot ne YLE:n ohjelmista jotka haluavat elää punaviher.keskusta-kookomuslaisessa kuplassa. Onhan tunnettua että omilla aivoilla ajattelu tuottaa tuskaa aluksi, kun huomaa eläneensä valeessa vuosikymmeniä.

  Reply
 • 8.4.2019 at 13:42
  Permalink

  Eräästä piripäisen trollinjahtaajan julkitulleet kytkökset eivät ainakaan vähennä tarvetta yleisradion alasajoon. Pakkoverolla ylläpidetty propagandalaitos on saatava ojennukseen, nykyinen kantaväestön vastainen sikailu saa kertakaikkiaan riittää!

  Reply
 • 8.4.2019 at 13:49
  Permalink

  Jeps, ”astialla on käyty”!

  YLE on verrattivissa kuppaan, josta ei parane.

  Reply
 • 8.4.2019 at 19:01
  Permalink

  Veikkaan, ettei mene läpi, koska aloitteella ei lisätä seksuaalivähemmistöjen oikeuksia Suomessa. Toisaalta YLE:n katsojaluvut ovat huvenneet vuonna 2015 sattuneen syyn jälkeen siinä määrin, ettei TV-lupamaksulla pyöritettäisi edes kidekonetta.

  Reply
 • 9.4.2019 at 15:03
  Permalink

  Ei missään tapauksessa!!

  Yle maksuhan on nyt EDULLINEN, verrattuna aikaisempaan!
  Ennen se oli 250€, nyt paljon vähemmän, vähävaraisilla jopa nolla.

  YLE sisältöä saa 24/7, tv ja radiosta, sekä Areenassa vielä enemmän loistavaa sisältöä
  koska vaan katsottavissa, lisäksi nettisivustot

  Nykyinen systeemi on hyvä!

  Reply
 • 10.4.2019 at 12:04
  Permalink

  Ja idiootit haluaa palata vanhaan, että jokaiselle tulee 3 kuukauden välein 300 euron lasku käteen, niinkö?

  Miten olisi jos ihan enste pyrittäis vaikkapa natsiunionista , kepusta, kokoomuksesta ja demareista eroon. Murehditaan sitä yle veroa vasta sitten, joka on muutenkin hoitunut kivuttomasti tällä nyky järjestelmällä.

  Reply
 • 11.4.2019 at 22:11
  Permalink

  ”Kun Yle-vero lopetetaan, veroaste laskee ja suomalaisille jää palkasta enemmän rahaa käteen.”

  Näin lukee adressin perusteina, älkää sellasta edes kuvitelko, että saisitte enemmän käteen, jos yksi vero poistuisi, nyt alkaa tämä ilmasto vouhotus, ja aivan varmasti kaikki maksut, verot kasvaa merkittävästi. Suomessa ei ole ikinä poistunut mikään vero, vain nimi ja kohde on muuttunut.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.