5G-verkkoja vastustava kansalaisaloite vaatii täyskieltoa – ”Saamme nopeammat yhteydet säteilyn kasvaessa”

5G-verkkojen vaarallisuudesta ja vaarattomuudesta on käyty kansainvälisesti vertaillen kovin vähän keskustelua. Verkkojen puolustelijat kutsuvat esimerkiksi sähkömagneettisen säteilyn lisäämisestä väitetysti johtuvaa syöpäriskin kohoamista huuhaaksi ja vastustajat taas etsivät epätoivoisesti reittejä mitä monipuolisimpien tutkimustulosten julkisuuteen saamiseksi. Ilmeistä kuitenkin on, ettei 5G-verkkojen turvallisuudesta voida olla 100% varmoja.

Helsinkiläisen Helena Ertzin vireille laittama kansalaisaloite vaatii täyskieltoa 5G-verkoille Suomessa. Aloitteen perusteluissa todetaan mm. seuraavaa:

”Olemme tulleet siihen pisteeseen langattomien verkkojen kehityksessä, että sekä niiden määrä, että voimakkuus alkavat vaikuttaa kielteisesti ihmisten terveyteen… Vuoden 2017 lopussa yli kaksisataa tiedemiestä ja lääkäriä yrittivät Euroopassa ja Amerikassa vedota eri maiden hallituksiin, pääministereihin, Euroopan Unioniin ja Yhdistyneisiin kansakuntiin tämän teknologian käyttöönoton estämiseksi. EU vastasi vetoomukseen kahdella lyhyellä kirjeellä, mutta kieltäytyi ottamasta huomioon näiden asiantuntijoiden näkemyksiä tehdessään päätöksiä.”

Aloitteessa mainituista, varsin uskottavista lähteistä löytyvien tietojen mukaan 5G-verkkojen säteilyllä on ihmiseen negatiivisia vaikutuksia aina solumuutoksista kognitiivisiin häiriöihin ja lisääntymiskykyyn saakka. Lähdelista aloitteessa kattaa 12 erillistä linkkiä, jotka löytyvät itse aloitteesta, mutta aloitteen vireillepanija on tiivistänyt niiden sisällön seuraavasti:

”Tieteelliset tutkimukset viittaavat lisääntyneeseen syöpäriskiin, haitallisten vapaiden radikaalien syntymiseen soluissa, perimävaurioihin, heikentyneeseen oppimiskykyyn ja muistiin, neurologisiin sairauksiin, heikompaan hedelmällisyyteen ja muihin kielteisiin vaikutuksiin hyvinvoinnille, joita jo nykyiset langattomat järjestelmät, 2G, 3G, 4G ja WiFi ovat aiheuttaneet. Jos näihin vielä lisätään 5G:n voimakkaampi säteily, nämä haitalliset vaikutukset voivat myös lisääntyä.”

Kansalaisaloite 5G-verkkojen kieltämiseksi Suomessa on avattu 1.3.2019 ja se on tähän mennessä kerännyt 3395 allekirjoitusta.

Lähde: kansalaisaloite.fi

16 thoughts on “5G-verkkoja vastustava kansalaisaloite vaatii täyskieltoa – ”Saamme nopeammat yhteydet säteilyn kasvaessa”

 • 28.3.2019 at 09:27
  Permalink

  Viimeinen epidemiologinen kartoitus kertoo että kännykkä-, wifi ym langaton säteily on syytä siirtää syöpäluokituksessa pois mahdollisesta, luokkaan 1. eli syöpää aiheuttavaan. Edelleen säteilyturvakeskus sumuttaa: käyttö ei aiheuta miussään olosuhyteissa mitään haittoja. Aivan uskomaton väite kun tutkimustietoa erilaisesta muustakin sairastavuuden lisäyksestä on. Unihäiriöt, pääsärky, oppimisen vaikeudet, hedelmällisyyden pienentyminen, neuropsykiatriset haitat, alzheimerin lisääntyminen, antioksidanttijärjestelmän häiriityminen, vaikutukset perimään!
  Tämä kaikki meiltä pimitetään ja vielä pahempaa tarjotaan. 5G.
  Ai niin, sitä ei tarjota. Siihen pakotetaan.

  Muista elävistä organismeista puhumattakaan. Biokemian professori jenkeissä sanoo että 5G on typerintä mitä ihmiskunta on koskaan tehnyt.

  Allekirjoittakaa! Ja valistakaa läheisiänne niin että wifit, kännykät pois päältä yöksi. Ja valokuitua pelinn jos vain mahdollista. Elokuvien langaton lataaminen on tuskin kaiken tuon kärsimyksen arvoista

  Reply
 • 28.3.2019 at 10:32
  Permalink

  Kannatettu. Mielummin hitaat yhteydet ja terveys, kuin nopeat yhteydet syövän ja silsan kera.

  Reply
 • 28.3.2019 at 12:31
  Permalink

  ”negatiivisia vaikutuksia … lisääntymiskykyyn”

  Afrikkaan ja islamilaisiin maihin pikaisesti 7G.

  Reply
 • 28.3.2019 at 15:12
  Permalink

  Onko Israelissa käytössä 5G ?? Israel on huipputeknologian supermaa.

  Reply
 • 28.3.2019 at 15:21
  Permalink

  Tämä on täyttä asiaa. Ja Suomi 5G:n koekenttänä – totta kai kuinkas muuten.

  Reply
 • 28.3.2019 at 17:35
  Permalink

  Eipä 5G verkkoja käytännössä ole vielä suomalaisilla operaattoreilla normaalissa käytössä. Joillakin operaattoreilla on pilottiverkkoja pitkin maailmaa. Israelissa jaetaan 5G taajuuksien oikeudet operaattoreille tänä kesänä ja verkot pystytetään seuraavien kolmen vuoden aikana. Eipä silti varmaan kellekään 4G ole liian hidas. Parempihan se olisi varovaisuutta noudattaa kun syöpä ei ole mikään leikin asia ja muitakin haittavaikutuksia selvästi on. Jotenkin tässä maailmassa on arvot heittäneet kärrynpyörää ja yritysten voitot menee päättäjien mielissä ihmisen terveyden tai jopa hengen edelle.

  Reply
  • 30.3.2019 at 18:22
   Permalink

   Ahaa -elämys voi tulla jos tajuaa että aidot juutalaiset ovat eri asia kuin finanssikoijarit eli kasaari-sionisti -juutalaiset.

   Telepatia kurssi alkaa olla pakollinen asia kun valheiden verkko tihenee, ja totuudenpuhujat sensuroidaan jo tänään kylmästi. Onneksi tämä telepatiakurssi on ilmainen:

   Reply
   • 30.3.2019 at 18:25
    Permalink

    Väärä linkki. Tuo jäi muistiin kun etsin sen netistä, koska MV-lehti on nyt hyökkäyksen kohteena? (Error 502 Bad Gateway).

    Tässä tarkoittamani linkki:

    Reply
 • 28.3.2019 at 18:40
  Permalink

  On syytä tutkia eikä pidä syyttää ”foliohattuilusta” niitä epäileviä ääniä, jotka oikeutetusti kyseenalaistavat kyseisen tekniikan terveyshaittoja. Päinvastoin tästä on hyötyä, koska ”exspertit” joutuvat selittämään yksityiskohtaisesti ja kansankielellä sekä esittämään todisteina tutkimustuloksia siitä ettei lopputuloksena ole terveyshaittoja. Esim. tuulimyllyjen resonaation on todettu aiheuttavan joillekin ihmisille epämukavia tuntemuksia tiedostamatta aivan kuten jo tunnetumpa ”sähkö -allergia” mm. voimalinjoja läheisyydessä on ollut jo kauemmin julkisuudessa.

  Eikä kännyköiden syöpäriskiäkään ole poissuljettu absoluuttisesti eikä mitään muutakaan voida täydellisesti poissulkea, kosa aina on ”salaliittoteoriitikkoja” tai niitä, jotka eivät lakkaa epäilemästä koskaan. Kaikki eivät usko, että ihminen on koskaan käynyt kuussa, josta kesällä tullee kuluneeksi 50-vuotta.

  Vaikka ”vastarannan kiiskejä” on aina olemassa. Se ei saa koskaan olla syy sille, että ”jokainen kivi jätetään kääntämättä”, koska se loppujenlopuksi palvelee kaikkien etua.

  Reply
 • 28.3.2019 at 19:55
  Permalink

  Israel ei ota käyttöön 5G:tä. Luin jostakin julkaisusta muutama päivä sitten.

  Reply
 • 29.3.2019 at 18:13
  Permalink

  Tärkeä aloite. Samalla olisi tutkittava onko STUK:illa ylipäätään edellytyksiä ja halua arvioida ionisoimattoman säteilyn terveysvaikutuksia. Tarvitsemmeko säteilyvaltuutetun tai vastaavan valvomaan etujamme?

  LVM myöntää jo 5G koelupia. Niihin pitäisi ehdottomasti kytkeä terveysvaikutusten tutkiminen ja seuranta jo nyt. Esim. Tutkijoita, THL ja lääkäreitä on otettava mukaan tällaiseen tutkimukseen, eikä pelkästään 5G:n osalta, vaan myös muiden säteilylähteiden, muut kännykkäverkot, smart meters jne ja kaikkien näiden yhteisvaikutus, jota ei liene tutkittu missään.

  US Army Corps of Engineers julkaisi jo 1971 tutkimuksen radiotaajuisen säteilyn terveysvaikutuksiin liittyvistä kansainvälisistä tutkimuksista ja ne vaikutukset ovat hyvin laajat, aiheuttaen moninaisia terveysongelmia ja sairauksia. Ilmeisesti juuri tämän vuoksi teollisuus on halunut tutkia vain säteilyn lämpövaikutusta pään malliseen vedellä täytettyyn kappaleeseen. Lapsia ei ole huomioitu mitenkään.

  Erittäin hyvä esitys säteilystä ohessa Dana Ashley: Wireless Warfare Exposed. Includes ways to protect your family https://www.youtube.com/watch?v=F9bdU_uw2Dc

  Sähkömittareihin liittyen erittäin hyvin tehty dokumentti ”Take back your power- Smart Meters”
  https://youtu.be/8ZTiT9ZSg3Q

  Lisäksi dokumenttielokuvassa ”Thrive The Movie” on käsitelty mm. säteilyä:
  https://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

  Näiden jäkeen ei mikään enää ole entisellään.

  Reply
 • 4.4.2019 at 18:51
  Permalink

  Tässä uusi dokumentti, jonka katselu edellyttää avointa mieltä. Kaninkolo johtaa yhä syvemmälle…

  Reply
 • 4.4.2019 at 18:52
  Permalink

  Siis linkki tuohon dokumenttin on tässä:

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.