Poliisilla piiritysoperaatio Helsingissä – Epäilty antautui yhdeksän tunnin jälkeen

Poliisi sai keskiviikkona kello 17 jälkeen hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan mahdollisesti päihtynyt henkilö riehuu asunnossa Helsingin Vesalassa. Kohteeseen ensimmäisenä saapunut partio sai tiedon, että henkilö omistaa ampuma-aseita. Poliisi poistui asunnosta asunnon toisen asukkaan kanssa mutta kohdehenkilö jäi asuntoon, eikä suostunut tulemaan ulos. Pattitilanne kesti pikkutunneille saakka…

– Henkilö uhkasi ampua itseään, jos poliisi tulee sisälle taloon. Poliisi piiritti talon lukuisien partioiden voimin ja eristi lähialueen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi neuvotteli puhelimitse useaan otteeseen kohdehenkilön kanssa tilanteen aikana, mutta mies pysyi jääräpäisesti kämpässään.

– Henkilöön saatiin jälleen puheyhteys kello 2.13. Tämän puhelinkeskustelun jälkeen mies tuli ulos asunnosta. Poliisi otti hänet kiinni talon pihassa.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteen aikana, eikä poliisi joutunut turvautumaan voimankäyttöön. Spekulaatioita poliisin tilanteen aikana tekemän varsin niukan tiedottamisen syistä liikkui aina terrori-uhkaan saakka.

Virkavallan mukaan iehellä oli ampuma-aseluvat useisiin aseisiin, mutta hänen epäillään tästä huolimatta syyllistyneen ampuma-aserikokseen, koska hän on muun muassa säilyttänyt ampuma-aseita lupaehtojen vastaisesti asunnossa ladattuina. Lisäksi häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Poliisilla piiritysoperaatio Helsingissä – Epäilty antautui yhdeksän tunnin jälkeen

 • 28.3.2019 at 09:51
  Permalink

  Mies taisi olla ulkomaalaistaustainen. Jos olisi ollut kantasuomalainen niin poliisi olisi rynnäköinyt kolmessa sekunnissa sisään ja ampunut miehen.

  Reply
 • 28.3.2019 at 18:48
  Permalink

  Oppia kannattaa käydä hakemassa amerikoista tai muista ”kulttuuri -maista”, joille kyseiset tilanteet ovat arkipäivää kuten myös poliisin ja erikoisjoukkojen suoraviivainen aseiden käyttö eliminoimis -tarkoituksessa, sillä pelkkä ”polveen ampuminen” ei riitä maassa, joka on halunnut epätoivon vimmalla pois ”Impivaaralaisuudesta” ja tulla ”kansainväliseksi”.

  Ne ajat ovat taakse jääneitä, jolloin ”Reinikainen” kertoili pikku tuhmia vitsejään pyöränsä päältä ja ”rikolliset” olivat enemmänkin ressukoita kuin todella vaarallisia yhteiskunnan vihollisia.

  Jos kerran halutaan Brasilia, sitten pitää ”olla” kuin Brasiliassa. Eli jos jotakin ”saavutetaan”, niin samalla myös ”menetetään” jotakin.
  ”Kahdella tuolilla ei voi istua!”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.