Vastaanoton kustannukset laskivat viime vuonna – Vastaanoton piirissä yhä yli 10 000 henkilöä

Maahanmuuttovirastosta kerrotaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokustannusten jatkaneen laskua viime vuonna. Vastaanoton kustannukset olivat vuonna 2018 noin 189 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 kustannukset olivat 282 miljoonaa euroa. Kustannusten laskuun vaikuttivat vastaanoton määrässä olevien määrän lasku, vastaanottokeskusten vähentyminen sekä majoitusvuorokauden hinnan lasku 55 eurosta 48 euroon.

Vaikka turvapaikkahakemusten määrä väheni noin 10 prosentilla 4548 tapaukseen, on vastaanoton piirissä silti yli 10 000 henkilöä (10 680).

Viraston mukaan vuoden 2015 maahantulijoiden tulva vaikuttaa yhä viraston toimintaan, sillä osalla hakijoista prosessit ovat pitkittyneet jiopa toistuvien valitusten ja uusintahakemusten vuoksi.

” Turvapaikkahakemusten käsittely oli entistä haasteellisempaa uusintahakemuksissa esille tuotujen uusien perusteiden takia”, maahanmuuttovirasto toteaa tiedotteessaan.

Turvapaikkahakemusten kasvusta huolimatta vireille tulleiden maahanmuuttoa koskevien lupa-asioiden määrä jatkoi kasvua: Oleskelulupiin liittyvissä hakemuksissa ja EU-kansalaisten rekisteröinneissä kasvu oli lähes 13 %. (2018: 96 473, 2017: 85 538). Yhä useampi ihminen tahtoo siis asua Suomessa, vaikka turvapaikkaperusteinen oleskelulupa ei juuri nyt olekaan muodissa.

Myöskin kansalaisuusasioissa ilmeni noin 9% kasvu.

Lähde: Migri

 

 

2 thoughts on “Vastaanoton kustannukset laskivat viime vuonna – Vastaanoton piirissä yhä yli 10 000 henkilöä

 • 26.3.2019 at 09:30
  Permalink

  VOK-kustannukset alentuneet, mutta vähentyneet kustannukset ovat siirtyneet kotouttamiskustannusten sarakkeeseen. Suomalaiset maksavat 3,2 miljardia euroa vuodessa monikulttuurisuus helvetin ylläpidosta.
  Sdp, kokoomus, keskusta, siniset, vihreät, vasemmistoliitto, rkp ja kd ovat siihen syypäitä idiootti-virkamiehistön toimiessa koneiston voitelijoina. Kaiken yläpuolella on kuitenkin Deep State joka pitää todellista valtaa Suomessa. Joka kuvitelee että eduskunta tai hallitus jotakin päättää on valtamedian aivopesemä reppana.

  Reply
 • 26.3.2019 at 19:13
  Permalink

  Tähän lainaan dinosaurus -aikojeni hittilaulua, joka soi alati radiossa:

  ”Jokainen päivä on liikaaa…. ….johan se jo nähtiiiiin….”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.