Lääkejätti oikeudessa sen suositeltua suuria opiaattiannoksia suurempien voittojen toivossa

”Big pharma”, lääketeollisuuden jättien kerho on usein arvostelun kohteena mutta yllättävänkin harvoin laillisessa vastuussa sen enempää lääkkeidensä epäonnistumisista tai sivuvaikutuksista kuin vääristä suosituksistakaan. Yhdysvalloissa Purdue Pharma on haastettu oikeuteen sen omistajien kehoitettua asiantuntijoitaan suosittelemaan suurempia Oxycontin-opiaattilääkeannoksia potilaalle tarpeettomastikin, suurempien voittojen toivossa.

Vuonna 2007 Purdue Pharma tuomittiin Oxycontinin käyttäjien harhaanjohtamisesta sen vääristeltyä tietoja lääkkeen vaaroista. Nyt käsillä olevan oikeudenkäynnin todistusaineistosta käy ilmi, että seuraavana vuonna, 2008, yrityksen omistajat kehoittivat firman työntekijöitä suosittelemaan suurempia Oxycontin-annoksia lääkkeen vaaroista tai suurempien annosten hyödyttömyydestä välittämättä.

Oxycontinin tiedetään aiheuttavan voimakasta riippuvuutta joka taas saattaa johtaa mm. lääkkeen yliannostukseen, toimintakyvyn menettämiseen ja addiktion tuomiin sosiaalisiin ja muihin terveydellisiin ongelmiin.

Yksin Oxycontin on tuonut Purdue Pharman omistavalle Sacklerin perheelle yli neljän miljardin dollarin tulot sitten vuoden 2007. New York Timesin mukaan sen jälkeen kun Oxycontin tuotiin markkinoille vuonna 1996, yli 200 000 ihmistä on kuollut opiaattien yliannostukseen ja Purdue Pharman saaneen merkittävän palan lukuisien oikeudenkäyntien kakusta.

Sacklerit ovat yksi Yhdysvaltojen rikkaimmista suvuista. Vaikka Purdue Pharma on yrittänyt päästä eroon perheen vaikutuksesta yrityksen toimintaan, eivät Sacklerit tahdo luopua lypsävästä lehmästään. Huippuvuotena 2010 perheelle maksettiin yrityksestä lähes 900 miljoonan dollarin tulot.

Lähde: NY-times

9 thoughts on “Lääkejätti oikeudessa sen suositeltua suuria opiaattiannoksia suurempien voittojen toivossa

 • 26.3.2019 at 10:31
  Permalink

  Bigpharmarma on globalisti-eliitin sampo.Koukuttavien aineiden myynti on parasta bisnestä.
  Harvoin kukaan ajattelee että niinkin tavallinen tuote kuin kahvi on saatanallinen huume. Monet pystyvät olemaan helposti erossa tupakasta ja viinasta, mutta kahvi pitää kuristus otteessa.

  Reply
 • 26.3.2019 at 12:08
  Permalink

  New York Times näköjään kertoo että Suomen hallituksen valtionbudjettimme laatimiseen (ja mihin kaikkeen muuhun?) pestaama firma McKinsley et Co oli mukana, nimenomaan suunnittelemassa miten yliannostukset saadaan markkinoitua tehokkaasti valkoihoisten kansalaisten pään menoksi. Toinen suuri ryhmä jossa uhreja oli Amerikan intiaanit.

  Reply
  • 26.3.2019 at 12:34
   Permalink

   Kanadalainen lääkäri Guyline Lanctot kirjoitti kirjan ”The Medical Mafia: How to Get Out of it Alive and Take Back Our Health and Wealth”. Lanctot oli siihen mennessä työskennellyt lääkärinä paitsi Kanadassa myös Ranskassa ja USA:ssa, joten hän tiesi mistä kirjoitti. Mafia kosti viemällä häneltä lääkärinoikeudet näytösoikeudenkäynnin avulla, ks. https://www.magneettimedia.com/tri-buchwaldin-todistajanlausunto-quebecin-laaketieteen-komitealle/ .

   Lanctotin kirjan mukaan Medical Mafia on kaikissa maissa järjestäytynyt täsmälleen samalla tavalla kuin esim. Italiassa toimiva mafia ja sen organisaatio ulottuu julkisen terveydenhuollon organisaation korkeimmille tasoille asti.

   Reply
 • 26.3.2019 at 17:59
  Permalink

  Kansa haluaa oikotien onneen ja itsetuhoisesti lääkitsee itsensä KELA-korvatuilla psykiatrisilla apteekkihuumeilla ja särkylääkkeillä.
  Huoltosuhde heikkenee, kun koukutetut palkitaan mielensairauseläkkeillä.
  Valitettavasti populistipoliitikkomme eivät kykene näkemään totuutta, vaan puolueesta riippumatta vaativat lisää rahaa psykiatriaan.
  Työläisen taakka kasvaa.

  Reply
  • 27.3.2019 at 08:41
   Permalink

   Kyllähän sitä tarvii särkylääkkeitä kun nikama selässä lonksahti sentin Nyt on hoidettu 23 vuotta mutta kipua ei ole saatu pois Eikä ole vielä tullut kipupolille lähetettä Sellainen on hoito Hämeenlinnassa

   Reply
 • 26.3.2019 at 19:21
  Permalink

  Samaa ”kikkaa” sovelsivat Ison-Britannian kruunuvalta siirtomaa aikoinaan Kiinaan, jota se tarkoituksella rappioitti ja heikensi oopium -kaupalla saattamalla kiinalaiset oopiumin orjiksi huumeriippuvaisiksi ja näin tekemällä henkistä ja fyysistä tuhoa tuon hajanaisen suuren valtion hallinnolle ja kansalaisten itsepuolustuskyvylle vastustaa Ison-Britannian ylivalta pyrkimyksiä tuon maineikkaan suuren maan sekä kansakunnan pään menoksi. Länsivallat käytännöllisesti katsoen hallitsivat Kiinan mineraalivaroja ja muita hyödykkeitä aivan samalla tavalla kuin kiinalaiset tekevät Afrikassa surutta ja mitä suurinta julmuutta sekä epärellisyyttä käyttäen.

  Ihmettelen vain, että maa, joka on itse ollut hyväksikäytetty ensin länsi-eurooppalaisten valtioden taholta ja sitten sitä seura usean vuosikymmenen Japanin raaka miehitysvalta, jossa kiinalaisia tapettiin kuin kärpäsiä, niin nyt tuo maa antaa itse yhtä koloanialistisen, sydämmettömän ja matalamielisen kohtelun Afrikalle mitä se itse koki.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.