Hallituksen eroaminen siirtää Laivue 2020-hankinnan seuraavalle hallitukselle

Puolustusministeriö on pyytänyt oikeuskanslerin kannanottoa koskien puolustusvoimien Laivue 2020 -hankintapäätöksiä ja toimitusministeristön toimivaltaa. Oikeuskanslerin linjauksen mukaan Laivue 2020 -hankintapäätöstä ei voida tehdä toimitusministeristön toimikaudella valtioneuvoston yleisistunnossa eikä puolustusministeriössä.

Oikeuskansleri on kannanotossaan todennut, että toimitusministeristön katsotaan voivan hoitaa välttämättömät juoksevat rutiiniasiat ja sellaiset kiireelliset asiat, joiden ratkaisua ei voida siirtää uudelle hallitukselle. Lisäksi toimitusministeristön edellytetään pidättäytyvän uusista tai laajakantoisista poliittisista aloitteista, jotka vaikuttaisivat uuden hallituksen toimintamahdollisuuksiin.

Suunniteltu Laivue 2020 -alusten hankinta on hallituksen valmistelussa arvioitu merkittäväksi ja laajakantoiseksi. Hankinnassa on myös arvioitu olevan merkittäviä elinkeino- ja teollisuuspoliittisia näkökohtia ja siksi hankintapäätöstä ei voida tehdä toimitusministeristön toimikaudella valtioneuvoston yleisistunnossa eikä puolustusministeriössä.

Puolustusvoimat jatkaa Laivue 2020 -hankintasopimusten valmistelua siten, että hankintapäätökset ovat tehtävissä uuden hallituksen nimittämisen jälkeen.

Lähde: Puolustusvoimat

7 thoughts on “Hallituksen eroaminen siirtää Laivue 2020-hankinnan seuraavalle hallitukselle

 • 18.3.2019 at 17:24
  Permalink

  Sipilän mielihalut menivät ykkös***i, jussi jäi ”kakkosmieheksi” koska virka meni.

  Reply
 • 18.3.2019 at 18:19
  Permalink

  Siinä jää virka-auton takakontti itkemään.
  Keskusta-liberaali lesti pyramidi huijari, joka ei tosin myynyt pyramidiä kuten eräs liikenero teki Eiffelin tornin suhteen, koska oli lahjakas, mutta ei turhan tunnontarkka.

  Lesti-Sipilä on tyhmä kuin vasemman jalan saapas ja käsityskyky sekä varsinkin poliittinen kyky muassaan paineensietokyky ja ymmärrys mitä merkitsee kun on pääministerin asemassa poliittisessa hallituksessa, joka seisoo jaloillaan olivatpa ne kuin kuinka savesta tehdyt. On tuo ”itse” ja ”yksin ” tekevä ”poliitikko” koko maan poliittisen järjestelmän kannalta täysin alamittainen selkärangaltaan, vaikka sitä ”periaatteeksi” kutsutaan, mutta Juha Sipilä ei miehenä uponnut Titanicin mukana, vaan rahamiehenä osti pelastusveneessä paikan kolkaten samalla naisen ja lapsen, joille tuo pelastusvene oli tarkoitettu. Ja hyppäsi syöksyen kuin juhannussaunasta laiturila järveen pelastaen näin oman nahkansa surkutellen vain sitä, että emäntä piti jättää uppoavaan laivaan, mutta milloinkas yksikään aviomies on täydellinen, koska sukupuoleen katsomatta ”ihminen on erehtyväinen” ja ”kiire” ja ”stressi” käy joskus ”ylitsepääsemättömäksi”, mutta ei tässä tapauksessa.

  Pääministeri Juha Sipilän hallitus lopetti kuin entinen kätilö, vaikka ”pää jo näkyi” ja Suomen rahasyöpöt hävittäjäkoneet jäivät ehkäpä vielä hullumpia poliitikkoja täynnä olevan seuraavan hallituksen päätettäväksi!

  Reply
 • 18.3.2019 at 18:27
  Permalink

  Siniset putoaa eduskunnasta. Jussikin jää sitten kotiin sopeutumiseläkeläisenä ja rakentelee lentokoneiden pienoismalleja jallupullo seuranaan. Kukaan ei kaipaa eikä muista.

  Reply
 • 18.3.2019 at 19:28
  Permalink

  Mikä laivue-2020 -hankinta? Onko kyse kaarnalaivoista?

  intrigoori.blogspot.com/2016/12/suomalaisia-huippuveneita.html

  Reply
 • 19.3.2019 at 12:12
  Permalink

  Miksi ei hankita laivuetta osana USA:n puolustusbudjettia, jonne sen kustannukset uppoasivat(sic!) ihan helposti? Laivueen komento tulee joka tapauksesta sieltä.

  Ehkä tämä on hieman liioiteltu näkemys, mutta ei Suomi ole enää puolueeton maa ja miksi sen pitäisi vastata sotilasvarustelukustannuksistaan täysin itse.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.