Kyselyn mukaan maanpuolustustahto on korkealla – Silti joka kuudes varusmies keskeyttää asepalveluksen

Syys- ja joulukuussa 2018 kotiutuneiden varusmiesten loppukyselyn perusteella maanpuolustustahto varusmiesten keskuudessa on melko korkea. Asteikolla 1-5 maanpuolustustahto mitattiin käytetyillä mittareilla tasolle 4,2. Vaikka joka kuudes varusmies keskeyttää asepalveluksensa, kertoo puolustusvoimat maanpuolustustahdon olevan myöskin keskeyttäneiden keskuudessa melko korkea (3,7).

Varusmiesten alkukyselyn perusteella lähes kolme neljästä ilmoittaa aloittavansa palveluksen positiivisin ennakko-odotuksin. Vain alle 10 % on eri mieltä, loput siltä väliltä. Positiivisten ennakko-odotusten ohella alokkaiden halu suoriutua palveluksesta hyvin on vahva. Palveluksen päättyessä varusmiehillä on paljon myönteisiä kokemuksia palveluksesta ja tyytyväisyys ”armeija-aikaan” kokonaisuudessaan on korkealla tasolla (4,2).

Varusmiesten arvio kantahenkilökunnasta on paljon julkisuutta saaneista väärinkäytöksistä ja epä-asiallisuuksista huolimatta hyvällä tasolla. Asepalveluksen läpikäyneet sotilaat arvostelivat kantahenkilökunnan arvosanaksi 4,3 samaisella 1-5 asteikolla.

Lähde: Puolustusvoimat, Findikaattori

15 thoughts on “Kyselyn mukaan maanpuolustustahto on korkealla – Silti joka kuudes varusmies keskeyttää asepalveluksen

 • 1.3.2019 at 13:25
  Permalink

  Sopivan mitäänsanomattomalla kysymyksenasettelulla saadaan kyllä ihan halutun suuntaisia galluptuloksia. En tiedä sitten onko asepalvelusikäinen ”kansanryhmä” sen verran aivopestyä laumaa että he kritiikittömästi ovat lähdössä soitellen sotaan, mutta ainakin oma puolustustahtoni on nykyisin hyvin ehdollinen. Suomea, suomen kansaa ja maamme itsenäisyyttä (ei ole, tarttis lähteä asein peräämään) olen valmis puolustamaan ase kädessä, mutta laajaskaalaisen puolue-eliittimme, vielä vähemmän nykyhallituksen puolesta en uhraisi puista penniä, saati pisaraakaan vertani. Oman rajan yli kun aseitten kanssa lähdetään, on suunta ja koalitio mikä tahansa, niin sitaatti ”nyt ollaan poijaat rosvoretkellä” pätee. Rauhanturvaamisesta on turha nykypäivän YK:n puuhasteluissa puhua.

  Reply
 • 1.3.2019 at 14:23
  Permalink

  Mua ei enää tän suvakkimatulandian puolustaminen kiinnosta.

  Ainut, jos pitäis olla matuja vastaan.

  Reply
  • 5.3.2019 at 19:14
   Permalink

   Miten voi olla patriootti, jos juutalaiset (sionistit), jotka ovat ainoat, jotka oikeasti ja todellisesti manipuloivat meitä omaan tuhoomme, pidetään kaiken kritiikin ja oikeudellisten toimenpiteiden yläpuolella??

   Lainaus erään silmiä avaavan videon kommenteista:

   ”..It already is illegal to be a straight white male..you see” by passing this ”law”, (((they))) have utilized our government to declare us under a ”state of outlawry” (a legal precedent whereby a person can be excommunicated from their citizenship and thus anyone who murders them will not be held accountable),which means that (((they))) are preparing to attack us formally.. This should recall memories of the DHS and the MIAC. report, where (((they))) had already declared us on their future enemies list that (((they))) intend to liquidate, just as they did during the Bolshevik revolution.. Check it out..the narrative never truly changes..”

   Reply
 • 1.3.2019 at 15:36
  Permalink

  Tätä maata ei ole puolustettu sen jälkeen kun maanpetturi Mauno Koivisto luovutti Suomen päätöksenteon ja varallisuuden kansainvälisen globalistieliitin Deep State taskuun.
  Puolustusvoimat on härskisti avittanut Suomen miehitystä islamilaisen valtion sotilailla. Kantahenkilökunta on rikkonut sotalasvalansa ja kadetti-lupauksensa. Yksikään kapiainen ei ansaitse minkäänlaista kunnioitusta. Oksettavaa porukkaa.

  Reply
 • 1.3.2019 at 18:44
  Permalink

  Ne jotka keskeyttävät eivät ole varusMIEHIÄ!!!

  Reply
  • 3.3.2019 at 09:21
   Permalink

   VarusMIEHET kaiketi kelaavat, miten maanpuolustus on jo nollissa, eli arabi-taistelijoita massamaahantuodaan, ja tyttöjämme raiskataan liukuhihnalla kiihtyvään tahtiin, eikä maan puolustajat tee mitään.

   Yksi iso osa talvisodan sankareiden motiivista oli juuri pitää tyttäremme ja naisemme turvassa. Eikö tätä tervettä asennetta enää ole maamme miehissä? Tommy Robinson ihmettelee Oulun meininkiä, että juuri maahantuodut aikuiset miehet tuodaan kouluun, halaamaan tyttöjämme. Alla kyseisen videon yksi kommentti:

   https://www.youtube.com/watch?v=y7TARFL1NVg

   ”En ymmärrä miksi pitää puhua ”muslimeista” eikä arabeista, samaan settiin menee pelottelu sharia-lailla. Nämä ihmiset eivät ole ”muslimeita”, sharia-laki ja islam on olemassa että tämä eläimellinen ihmisen alalaji pysyisi kurissa. Sharia on loistava kontrollikeino rajuin rangaistuksin koska nämä ihmiset eivät pysty samanlaiseen pääosin hyveelliseen ja toisiaan kunnioittavaan elämään kuin valkoiset eurooppalaiset. Sharia on heidän keinonsa jokseenkin järkevään yhteiskuntaan. Arabit jotka ovat vapautettuja islamin rajusta kontrollista ja omaksuvat länsimaisen ”liberalismin” ovat kuin villieläimiä, ja tämä on nähtävissä Oulun kaltaisissa tapauksissa, länsimainen hedonismi päihteillä ja eri tavalla kehittyneiden alalajien eläimellisyys, bravo.”

   Reply
 • 1.3.2019 at 19:53
  Permalink

  Ensin pojista ja tytöistä muokataan koulun, median, lisäaineiden ja idoleiden avulla selkärangattomia ja haittasuvaitsevaisia nahjuksia, joista ei ole eliitille uhkaa. Sitten maata ostetaan kansan verorahoilla puolustamaan Lähi-Idästä terroristiarmeija.

  Reply
  • 5.3.2019 at 19:22
   Permalink

   Ei ole mitään haittamaahanmuuttoa. Muslimit jotka me sionistit tuomme maahan, he tuhoavat länsimaisen yhteiskunnan kyvyn vastustaa sionismia ja totalitarismia, joka gentiileille on tarjolla lahjaksi globalisteilta.

   Sitten kun muslimit ovat suorittaneet tämän tehtävän, josta syystä olemme heidät tänne järjestäneet, tulemme lahtaamaan jokaisen muslimin pois, kivasti kiduttaen, sillä he ovat pahimmat gentiilit mitä on olemassa. Muslimit ovat oikeasti eläinten alapuolella, katso vaikka heidän lapsivaimojen kohtelua kidutus-”avioliitossa” jne. Entä tyttöjen alapääsilpomiset. Eivät ihmiset sellaista voi tukea, vain eläiment.

   Joten, muslimit joukkoteurastetaan, ja kaikki moskeijat sun sellaiset muutetaan synagogiksi, todellisen sionisti-ylivallan kunniaksi ja merkiksi.

   Reply
   • 10.3.2019 at 19:27
    Permalink

    Juutet repivät taas hiuksiaan – regressioterapiassa taas potilas joka oli keskitysleirissä aiemmassa elämässä – taaskaan ei mitään massamurhia eikä kaasukammioita, vaan samat mitkä ovat empiirisesti tiedossa.

    -työleirejä, eli vankeja käytettiin sodan tarpeisiin
    -sairaudet tuhosivat ihmiset.
    -tilanne paheni liittoutuneiden pommitusten myötä

    Reply
 • 2.3.2019 at 01:40
  Permalink

  Seuraava pätee myös meillä, kun sana ’svenska’ korvataan sanalla ’finska’:

  ”Förräderiet mot det svenska folket

  ÄR DOM LANDSFÖRRÄDARE ?

  Vårt svar är JA, och så här resonerar vi.

  Familjeförrädare

  Den som utan sina syskons vetskap och/eller tillåtelse i stor skala börjar ge bort sina gamla föräldrars tillgångar till främmande människor uppträder svekfullt och oärligt. Vad skulle vi kalla en sådan människa? Familjeförrädare kanske vore ett bra namn.

  Landsförrädare

  Den som utan sina landsmäns vetskap och/eller tillåtelse i stor skala börjar ge bort sitt lands tillgångar till främmande människor uppträder svekfullt och oärligt. Landsförrädare är ett bra namn på en sådan människa.

  HUR SKALL VI STRAFFA DEM?

  Det är en lång process och allt måste ske på ett juridiskt korrekt sätt, men låt oss i samband med det inspireras av Europas historia och hur andra europeiska folk har hanterat sina förrädare.

  Norrmännen sköt Quisling

  Italienarna hängde Mussolini

  Fransmännen gav Pétain livstids fängelse

  Rumänerna sköt Ceausescu

  DET HÄR HAR DE GJORT

  Makthavarna har med bedrägliga avsikter och en egen till stor del dold agenda utnyttjat svenska folkets traditionella tillit och i lönndom fört en politik som inte haft förankring hos folket och inte heller redovisat i någon valrörelse. Man har inte bara försökt dölja vad som skett utan också attackerat varje oppositionsyttring med anklagelser om att vara någon slags föraktfull -ism.

  Svenska folket har litat på sina makthavarna och att dessa alltid skall handla med svenska folkets bästa som första prioritet.

  När det slutligen börjar stå klart att så inte alls är eller har varit fallet är skadorna redan enorma.

  DE SKYLDIGA MÅSTE STRAFFAS !

  Alla de som har bidragit till det gigantiska bedrägeriet mot det svenska folket måste ställas inför rätta. De har förorsakat enorma kostnader och enorma skador på vårt land. Skador som kanske kommer att ta generationer att reparera om det ens någonsin blir möjligt. De skall inte kunna gå vidare som om inget har hänt…”

  Koko artikkeli: https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/03/01/forraderiet-mot-det-svenska-folket/

  Reply
  • 4.3.2019 at 18:46
   Permalink

   Suomeksi:

   ”Petos Suomen kansaa kohtaan.

   OVATKO MAANPETTUREITA?

   Kyllä. Perustelut:

   Perhepetturi:

   Joka muilta perheenjäseniltä salassa haaskaa perintöomaisuutta vieraille tahoille, toimii petoksen ja epärehellisyyden piirissä. Olisiko perhepetturi sopiva nimike kuvaamaan tällaista henkilöä?

   Kansanpetturi:

   Joka alkaa antampaan pois maan arvo-omaisuutta, siitä kansalle kertomatta, tai lupaa kysymättä, toimii petoksen ja valheellisuuden piirissä. Tällaista henkilöä voidaan osuvasti kutsua kansanpetturiksi.

   MITÄ TEHDÄ NÄILLE?

   On kyse pitkästä prosessista, ja kaikki pitää tehdä juridisesti kestävällä tavalla. Voimme toki hakea inspiraatiota siitä, miten muut kansat ovat kohdelleet pettureitaan:

   Norjalaiset ampuivat Quislingin

   Italialaiset hirttivät Mussolinin

   Ranskalaiset antoivat Pétainille elinkautisen vankeustuomion

   Romanialaiset ampuivat Ceausescun.

   NÄIN OVAT TOIMINEET:

   Valtaapitävät ovat petoksellisin aikein, sekä salatuin agendoin hyväksikäyttäneet Suomen kansan perinteistä hyväuskoisuutta. He ovat salakavalasti harjoittaneet politiikkaa joka on ilman kansan hyväksyntää, eikä tätä politiikkaa olla esitelty vaaliohjelmissa. He eivät ole pelkästään salanneet mitä tekevät, vaan aktiivisesti hyökänneet opposition kimppuun, syyttäen soraäänen esille tuojia siitä että olisivat joku ismi tms.

   Suomen kansa on aina luottanut valtaapitäviin, ja siihen että nämä aina toimisivat kansan etu ensisijaisena motiivinaan.

   Kun viimeinkin alkaa olla päivänselvää että näin ei ole, ovat aikaansaadut vahingot jo valtavia.

   SYYLLISET TÄYTYY SAADA VASTUUSEEN!

   Kaikki he, jotka ovat mukana valtavassa Suomen kansaan kohdistetussa petosvyyhtien sumassa on saatava oikeuden eteen. Nämä ovat aiheuttaneet valtavia kulueriä ja giganttista vahinkoa maallemme. Näiden vahinkojen korjaaminen voi viedä sukupolvien ajan, jos silloinkaan. Emme voi päästää tekijöitä pälkähästä, kuin mitään ei olisi tapahtunut…”

   Lisäkäännös linkistä:

   ”MEIDÄN EI TULE:

   -unohtaa

   -antaa anteeksi

   -vähätellä

   MEIDÄN TÄYTYY:

   -ottaa heidät kiinni

   -asettaa syytteeseen

   -rangaista..”

   Reply
 • 2.3.2019 at 13:07
  Permalink

  Suoritettuani varusmiespalveluksen Niinisalossa kenttätykistön tuliasemalinjalla, suuntajana, josta nopeuden ja tarkkuuden perusteella sain jopa ylimääräisen loman, tunsin ylpeyttä. Me jotka palvelimme silloin, uskon, että suurin osa meistä tunsi samoin.
  Tänään haikeana muistelen niitä aikoja, ja nykyisen rapautuneen toiminnan perustuksia maamme puolistamiseen ihmettelen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.