Mikä tappoi ja kuka vei maakotkan Kittilässä?

Hiihtäjä löysi lauantaina 23.2. noin kello 14.00 kuolleen maakotkan hiihtoladun viereltä Kittilän Paartoselässä. Maakotka on rauhoitettu ja erityisesti suojeltu laji, joka uhkaa hävitä. Vaikkakin hiihtäjä ilmoitti asiasta oikeaoppisesti poliisille, oli joku alueella liikkunut vienyt maakotkan mukaansa. Poliisin mukaan rikos on tapahtunut, vaikka eläin kuollut olikin.

Hiihtäjän soiton perusteella virkavalta löysi paikan päälle. Kuitenkin, poliisin päästyä paikalle, oli joku ehtinyt jo ottaa kuolleen kotkan mukaansa. Paikalta on nähty poistuvan moottorikelkkailijan, jonka henkilöllisyydestä poliisi on kiinnostunut.

Poliisi pyytää kotkan ottanutta taikka silminnäkijöitä ilmoittamaan asiasta Kittilän poliisille numeroon 0295 466155 tai sähköpostilla rta.lappi@poliisi.fi. Kotkan ottanut voi myös toimittaa kotkan Kittilän poliisiasemalle, jotta se voidaan lähettää tarkempiin tutkimuksiin.

Rauhoitetun kuolleen eläimen ottaminen itselleen on luonnonsuojelurikkomus, josta voidaan määrätä rangaistus.

Lähde: Poliisi

14 thoughts on “Mikä tappoi ja kuka vei maakotkan Kittilässä?

 • 24.2.2019 at 10:38
  Permalink

  Joku heinäkenkä nappasi raadon maksuksi potenssiuutteesta lapinnoidalle.

  Reply
 • 24.2.2019 at 12:16
  Permalink

  Kuinka läheltä löytyi kittilän tuulipuistoa?

  Reply
 • 24.2.2019 at 13:00
  Permalink

  Haloo, tipu täällä! Onko media valmiina? Otan aurinkoa kittilässä. Soittakaa poliisille!!!

  Reply
 • 24.2.2019 at 13:14
  Permalink

  Jo on poliisi kiivaana, kun yksi kanalintu pääsi kantiksen (?) pataan. Mutta kun matujengit toisensa perään saalistavat ja ”syövät” lapsemme sadistisen nautinnon alttarilla, ei kiinnosta?

  Reply
  • 24.2.2019 at 14:44
   Permalink

   Peruskoulu taitaa olla sulla kananaivolla jäänyt käymättä. Vai onko niin, että kun ollaan noita helpotettu niin paljon, että tuollakin tietämyksellä pääsee siitä läpi?

   Reply
 • 24.2.2019 at 13:50
  Permalink

  ”Venäjä kielsi kaiken Jehovan todistajien toiminnan huhtikuussa 2017, koska järjestöä pidettiin äärimielisenä.”

  Reply
 • 24.2.2019 at 14:42
  Permalink

  Fiksua porukkaa kirjoittaa täällä.. Kukahan sen ois vienyt? Oisko samoja tyyppejä jotka kiivaasti vastusti rekisterinumeron painamista teleihin jotta saataisiin metsästys rikollisia kiinni.. Ai joo kaupoistakin saa pölliä koska matu raiskaa, ei saakeli mikä logiikka teillä hyvä, että myydään pohjavedet rikollisesti koska somalikin niin se on ok.

  Reply
 • 24.2.2019 at 15:55
  Permalink

  Etikääpä poropanijoista, noista hwlvwtin lappalaista alkuasukkaista jotka tapaa kaikki eläimet luonnosta jos sattuvat olemaan petoeläimiä, lisäksi luonto kuolee noiden paskalakkien porojen alla, helvetti, laki samaksi noille että karja pidetään aitauksissa, ei vapaana metsissä, ite kun ajan lapsiaa niin päästän joka helvetin poron yli mikä tiellä vastaan tulee.

  Reply
 • 24.2.2019 at 18:16
  Permalink

  Ainakin väh. 30-r******s rikosta Oulussa alaikäisiin tyttöihin kohdistuneena VS. Maakotka.

  Kumpi voittaa, kumpi vai kampi? No, Maakotka tietenkin!

  Reply
  • 24.2.2019 at 20:59
   Permalink

   Että paskat väliä vaikka uhkaa eläinlaji kuolla sukupuuttoon, ihmisiä sentään on koko perkeleen maapallo täynnä.

   Reply
   • 25.2.2019 at 17:00
    Permalink

    Ovathan dinosauruksetkin kuolleet sukupuuttoon jo aikaa sitten, koska luonto päätti niin… tai Jumala.
    Luonnon evoluutioon kuuluu erottumattomana osana joidenkin lajien häviäminen aikojen saatossa, koska ilmasto muuttuu sellaiseksi, joka on epäsuotuisa lajille ja näin sen käyttämät ravintoresurssit lakkaavat olemasta samasta syystä.

    Loppujenlopuksi kyse on aivan normaalista luonnon ja ihmisten silloin kun heitä alkoi esiintymään maailman ekosysteemeissä vaikutuksesta ympäristöönsä, koska kehityksen pyörää ei voi pysäyttää eikä kelloa kääntää taaksepäin ellei koko ihmiskunta ala edes 1700-lukua eläviksi kveekareiksi kuten eräs uskonlahko Yhdysvalloissa tekee mikä olisikin se paras systeemi niin ihmisille kuin ympäröivälle luonnollekin.

    Se, että kuvittelet minun olevan murhanhimoinen Maakotkien ”lopullisen ratkaisun” kannattaja ei pidä paikkaansa, vaan se, että jokin eläin oli se sitten uhanalainen tai ”uhattoman -alainen” niin ensikädessä ihminen tulee aina ensin, sillä ihmiselle on annettu se asema eläimiin ja ympäröivään luontoon, että hän on isäntä asemassa olipa se kuinka kauheaa sitten tahansa.

    Se, että ihminen tyhmyyksissään käyttää valtaansa väärin ja suhtautuu välinpitämättömämästi luonnon suojeluun tai sen hyvinvointiin on yksinomaan hänen vikansa niin kuin kaikki muukin hulluus tässä maailmassa on aina ollut siitä lähtien kuin tuo karvaton apina laskeutui puusta ja alkoi pääasiassa käyttämään lihaa ravintonaan mikä kasvatti hänen aivojensa kokoa olla vielä enemmän ”tyhmempi” kuin ollessaan tyhmempi palsternakka -linjalla.

    Se viha joka poronkasvattajissa ja muissa suurpetojen kanssa vuosisatoja tekemisissä olevien maanviljelijöiden eli karjankasvattajien taholta kumpuaa niin suurpeto -lintuihin + Kanahaukka kuin Karhuihin, Susiin, Ahmoihin ja Ilveksiinkin on maailman luonnollisin asia, jota eivät vo eivätkä milloinkaan halua nykyiset urbanisoituneet ihmiset käsittää ja hyväksyä mitenkään, koska he ovat suuressa ”yhteydessään” luontoon ovat samalla menettäneet käsitykseksensä entisaikojen ihmisten joka päiväiseen elämään, jotka elivät luonnon keskellä ja luonnosta tuntien sen miljardi -kertaa paremmin kuin nykyiset city-vihreät, koska nämä tyhmät ja sivistymättömät persejalkaiset ukot ja akat joutuivat repimään joka päiväisen elantonsa suoraan luonnosta, pellolta ja kasvattamastaan lihakarjasta pääasiassa voimalla, joka lähti heidän omista käsistään ja selästään. Ja jos tuli kato tai karhu tappoi elintärkeän lehmän, sian tai vasikat, se merkitsi köyhälle alkutuottajalle samaa kuin kuolema, koska kersoja oli tuolloin jokaisessa mökki -pahasessa toistakymmentä räkänokkaa, joista kuoli puolet pois jo lapsina erilaisiin tauteuhin ja yksipuolisen sekä vähäisen ruuan köyhän ravintoarvon vaikutuksesta.
    Ja jos hyvin sattu akka kuoli vielä synnytykseenkin ja loppu onkin sitten yhtä ristisaattoa, josta kukaan ei huolta kantanut tai pöyristyksen aiheuttamaa vihastusta tuntenut, koska se oli silloin ja kyseessä olivat ”vain” ihmiset eikä trendikäs koukkunokka tai suurpeto, joka syö herkutellakseen yli tarpeen vain kielet porojen suusta.

    Sillä aivan kuten tänäpäivänä uhri ei ole minkään arvoinen, niin myös saaliseläimen / tuotantoeläimen elämällä ei ole mitään arvoa, vaan pahalla ja rikollisella, joka tapaa ja raatelee ”syyllisen” hengettömäksi aivan kuten muslimit tekevät Suomessa ja Euroopassa.

    Sitäpaitsi ihmisen oma aika tulee koittamaan samalla tavalla yhtä varmasti kuin dinosaurustenkin aika oli, sillä se tarvitsee vain yhden asteroidin osumista maapallolle ja ihmisestä ei jää mitään jäljelle. Tai ihminen tuhoaa itse itsensä, koska hän ei ymmärrä olevansa osa luontoa eikä hän pysty sitä koskaan pelastamaan, koska ihminen on liian pieni ja voimaton muuttamaan tässä maailmassa yhtään mitään paremmaksi vaan hän sahaa lakkaamatta sitä oksaa jolla istuu ja hävittää itse itsensä, sillä ei edes 10 ihmistä voi yhdessä olla niin paljon samaa mieltä, että suuret ja ratkaisevat toimet ja teot voitaisiin toteuttaa ja viedä loppuun asti. Kuinka sitten muka nykyiset 7 miljardia ihmistä tekisivät sen?

    Reply
    • 25.2.2019 at 18:38
     Permalink

     Evoluutio ei liity uskontoihin mitenkään, jos uskot saturaamattuun et voi väittää uskovasi evoluutioon.
     Ihminen on eläin, ei mikään taivaasta tippunut satu, ihminen kehittyi evoluution aikana, naurattaa että joku luulee että maapallo kuuluu ihmiselle.

     Reply
     • 26.2.2019 at 15:00
      Permalink

      Mitä sinä olet ”nähnyt” enmmän kuin minä. Kenelle se maapallo sitten kuuluu? Jos se mielestäsi ei kuulu ihmiselle, vaan jollekin hankajalkaiselle, niin miksi sinä olet täällä vielä olemassa täällä, koska tämä maailma ei ole omasi, eikä hankajalkainen ole myöntänyt sinulle koskaan mitään ”turvapaikkaa”.

      Jos maailma syntyi ”alkuräjähdyksessä”, miksi sitten muslimien itsemurhapommeista ja autopommeista ei ”synny” mitään uutta ja kaunista, jonka monimuotoisuus ja luonnonlain kellon tarkasti toimivat lainalaisuudet toistavat itseään jo miljoonia ja jopa miljardeja vuosia.

      Vastauksesi on yhtä lyhyt kuin kapeakatseisuutesi maapalolla vallitseviin luonnonlakeihin ja sen ekosysteemiin sekä ihmislajin olemassoloon tällä planeetalla, joka on pelkkä vahinkoa tuottava ”elementti”, jolla ei olisi oikeutta olla edes olemassa syystä, että hän on kehittynyt siksi mikä hän on.

      Edustanet Pentti Linkolan linjaa, että maapallolle olisi parasta, että ihmiset kuolisivat sukupuuttoon, mutta sekään ”oppi” ei ole ”halki poikki ja pinoon” perustuvaa kantti kertaa kantti tiedettä, vaan aivan kuin itse elämäkin on kaikki suhteellista ennalta arvattavuudessaan ja varsinkin ennalta arvattamuudessaan, sillä mikään ei ole täällä hakattuna peruskallioon monoliitiksi.

      Se, että jokun uskoo ”satuolentoihin” on siihen vaadittava ”uskonlujuus” paljon vähemmällä kuin siihen, ettei olisi olemassa mitään korkeampaa voimaa, joka määrää koko luomakunnan ja avaruuden ”kello mekanismit” atomikellon tarkkuudella evoluution kautta mikä ei ole tosiasiassa uskontoa pois sulkeva asia. Sillä evoluutio tarkoittaa ”luonnon valintaa” eli ympäristön vaikutusta samojenkin ”lajien” erityispiirteisiin pienine eroavaisuuksineen kunhan vain omaleimainen laji on jäänyt syystä tai toisesta eristyksiin itsensä kaltaisesta lajista eli vaikkapa pikku linnusta tai apinasta, esim. Madakascar tuo Afrikan mantereesta irrallaan oleva saari sen
      itäpuolella.

      Mitä taas tulee jumaluuteen ja jumal -uskoon. Ihmisen peruspiirteenä kaikissa kulttuureissa ja roduissa on halu uskoa johonkin suurempaan ja voimakkaampaan voimaan, joka hallitsee yli ihmisen ja määrittää jopa hänen kohtalonsa ja primitiivi kulttuureissa määrittää metsästys- ja kalastusonnen, jolle uhrattin uhrilahjoja ennen metsälle tai kalalle lähtöä tai sitten tekemällä erilaisia taikoja ja rituaaleja taikauskoisesti varmistamaan elintärkeä saalistusonni.
      Tätä taikauskoa esiintyy niin NHL -jääkiekossa ja kaikessa muussakin urheilulajeissa ja muilla elämänaloilla vielä nykypäivänäkin.

      Ja ellei ihmisellä ole ”jumalaa”, hän tekee sellaisen itselleen aivan kuten suomalaisillakin olivat omansa ennen kuin kristinusko saapui Suomeen Ruotsin vallan aikaan.

      Yksi asia on varma! ”Jumalasta” ei pääse eroon ihmiskulttuureissa millään, sillä ihminen on ollut historiansa aikana niin riippuvainen luonnosta ja sen tuottamasta sadosta aivan kuin Las Vegasin rulettipöydän ääressä pelkän ”sattuman” varassa, jolloin toistettiin ne samat manooverit kuin pelihimoisetkin tekevät tänäpäivänä pelatessaan ”upporikasta ja rutiköyhää”. Sillä tuolloisina aikoina ihmisellä ei ollut pelissä vähempää kuin elämämä tai kuolema.

      V. 2019 ateismi ja kapina kaikkea ihmistä viisaampaa ja voimakkaampaa voimaa vastaan käy helposti ja uhmakkaasti, sillä teollistuneissa länsimaissa riittää yltäkylläisyyttä niin, että perustarpeet ovat itsestään selvyytenä tyydytetyt ja Malowin tarvehierarkian pyrämidin huippukin tulee saavutetuksi kuin heittämällä.

 • 26.2.2019 at 20:52
  Permalink

  Huh, huh.. kyllä voi olla joku pihalla asioista, vielä tosissaan joku luulee että joku taivaassa oleva on synnyttänyt ihmisen maapallolle.
  Eräs.. täällä vertaa isis paskojen pommeja asteroidiin ”Kun ei pommi luo itään hyvää, miten se loi sitä mljardeja vuosia sitten”… luuleeko joku tosissaa että asteroidi ja pommi on sama, voi helkkari sentään.
  Sitten väitää että muka minä olen tietämätön, tuolle ei tarvitte edes vastata kukahan se elää satumaailmassa, se en ole minä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.