JHL:n mukaan sote-uudistus uhkaa mennä pilalle hallituksen ”säästökiiman” vuoksi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, JHL on julkaissut sivuillaan kirjoituksen, jossa se syyttää sote-uudistusta ”epärealistisista” säästötavoitteista ja pelkää tämän mahdollisesti pilaavan parjatun sote-uudistuksen. JHL:n mukaan hallituksen kaavailemat useamman miljardin säästöt uhkaavat ”romuttaa toimivat palvelut” ja uudistuksen sisältämä valinnanvapaus taas tarjoaisi yksityisille yrityksille ”mahdollisuuden tehdä käytännössä rajattomasti voittoa”.

JHL:n kannanotossa säästöjen epärealistisuutta perustellaan mm. sosiaali- ja terveyspalveluiden akuutisti tarvitsemalla lisärahoituksella:

”Sotepalveluihin tarvitaan kipeästi lisää rahoitusta, jotta osaavaa henkilökuntaa riittää niin hoivakoteihin kuin terveyskeskuksiinkin. Erityisesti huomiota pitää kiinnittää tukipalveluihin, jotka näyttävät unohtuneen hallitukselta kokonaan.”.

Sote-alan ammattiliitonkaan mukaan systeemi ei toimi nykyiselläänkään

– Laaja valinnanvapaus tekee sote-kokonaisuuden hallinnasta käytännössä mahdotonta. Vanhustenhuollon kriisi on osoittanut, ettei yritysten omavalvonta toimi. Se ei toimisi yhtään paremmin sote-palveluissa. Haamuhoitajalistat tulisivat yritysten mukana myös perusterveydenhoitoon, liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa ja jatkaa…

– Laaja valinnanvapaus tekee sote-kokonaisuuden hallinnasta käytännössä mahdotonta. Vanhustenhuollon kriisi on osoittanut, ettei yritysten omavalvonta toimi. Se ei toimisi yhtään paremmin sote-palveluissa. Haamuhoitajalistat tulisivat yritysten mukana myös perusterveydenhoitoon.

Sote-uudistuksen yksityisille yrityksille tehdyistä porsaanrei’istä eivät aiemmin juuri ole puhuneet alan omat edustajat. Asiaa on nostettu esiin niin poliitikkojen kuin blogaajien toimesta, mutta esimerkiksi sote- ja maakuntauudistusta ajaneet ministerit eivät ole ottaneet kantaa ilmeiseen huoleen siitä, muuttuvatko vanhukset ja sairaat entistä ilmeisemmin pelkiksi voitonteon välineiksi.

Koko kirjoituksen voit lukea lähdelinkin takaa.

Lähde: JHL

 

15 thoughts on “JHL:n mukaan sote-uudistus uhkaa mennä pilalle hallituksen ”säästökiiman” vuoksi

 • 24.2.2019 at 10:59
  Permalink

  Potilaista tehtiin globalisaatio kiimassa riistettäviä asikkaita ja hoitohenkilökunnasta haluttiin eroon, jotta voitot sujahtaisivat kohti ääretöntä ja globalistieliitin taskuun.
  Sama koskee joka ikistä alaa ja vielä työnsä säilyttäneet paiskivat yhä kovempia ja pidempiä päiviä ja vihaavat työttömiä. Nerokasta kansallisvaltion tuhoamista.

  Reply
  • 24.2.2019 at 12:35
   Permalink

   Työttömien vihaaminen johtuu siitä, että porukoilla on ostovoimaltaan niin naurettavan surkeat (tunti)palkat, että niitä voi jo vertailla pikkuruisilla sosiaalituilla elävien saamiin rahoihin. Ja oikea osoite asioiden korjaamisessa ovat tietenkin työttömät. Osa duunareista vihaa jo eläkeläisiäkin. Surkeaa on on tämä suomalainen kansa, surkeaa.

   Reply
   • 25.2.2019 at 18:09
    Permalink

    Saalis, nimenomaan. Saalistajat ovat tiedossa. Mitä enemmän tiedät, sitä paremmin voit vastustaa ja suojautua:

    ”He kehittivät hiljaiset aseensa salaa massoilta, ja harjoittelivat niiden soveltamista jonkun aikaa. Vuonna 2015 he toivat aseet esille, ja alkoivat ampumaan kansoja niillä”…

    Kohdasta 23:00

    Reply
 • 24.2.2019 at 11:45
  Permalink

  Kuulkaa nyt, te rikkaat; itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät; teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todisteena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä. Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin. (Jaak. 5: 1-4 )

  Reply
 • 24.2.2019 at 11:50
  Permalink

  Heh. Nämä sote asiat on jo aikoja sitten EU päättänyt meidän puolesta. Sote-teatterin kuviot ei mua kiinnosta pätkääkään.. Päivi ”me tiedetään kaikkien taustat” Nerg on niin surkea näyttelijä, että sen viimeisin sote-Päivi-päivitys on kerännyt vaivaiset 500 katsojaa youtubessa.. Yrittäkääpä katsoa se nukahtamatta loppuun asti (kesto muistaakseni n. 5 min).

  Ihan sama mitä puhuvat päät höpöttää.. Sote runnotaan tämän hallituksen toimesta läpi ennen vaaleja..

  Reply
  • 24.2.2019 at 12:29
   Permalink

   Niin runnotaan. Ainoa hyöty tästä on, että kansa alkaa ymmärtää laajemmin sitä kuviota ja lahtipenkkiä, mihin sitä ollaan viemässä ja alkaisi vihdoinkin aktivoitumaan poliittisesti. Muuten se ansaitsee tuhonsa.

   Suomalaiset voisivat säilyttää näin arvokkuutensa, vaikka perinteinen Suomi suurella varmuudella menetetään ja osa kansasta ilmeisesti hävitetään pois tarkoituksellisesti. Joskus tulevaisuudessa ehkä jokaiselta kysytään, mitä teit tämän ehkäisemiseksi?

   Reply
  • 24.2.2019 at 21:34
   Permalink

   Ja vievät voitot veroparatiisiin!

   Reply
  • 26.2.2019 at 07:40
   Permalink

   Se, millaista sotaa mm. Google ja Youtube toteuttavat kansalaisia vastaan, suuryritysten ja ökyrikkaiden asialla ollessaan, selviää jo pelkästään siitä, että allaoleva luonnosta kerättävien antibioottien olemassaolosta kertova, ja vastaavat videot on poistettu google mainoksien piiristä, eli videon julkaisia ei saa lantin lanttia:

   https://www.youtube.com/watch?v=P3oFzGFJ_UQ

   Paul Stamets: Mushrooms for People and Planet Ancient Allies for Modern Maladies

   ”The central premise of Stamets’ scholarship is that habitats have immune systems, just like people, and that mushrooms are cellular bridges between the two. Our close evolutionary relationship to fungi is the basis for novel pairings in the microbiome that lead to greater sustainability and immune enhancement. Declaring that ”BioDiversity is BioSecurity,” Stamets sees the ancient old-growth forests of the Pacific Northwest as a resource of incalculable value because of their fungal genomes.”

   Reply
 • 24.2.2019 at 15:16
  Permalink

  Lisäksi kaikki tukipalvelut tungetaan toimistohotelleilta vuokrattuihin avokonttoreihin. Yritä siinä melusaasteessa tehdä keskittymistä vaativaa työtä potilasturvallisuuden järkkymättä. Kun avokonttori houkuttelee enemmän sosiaalisen pääoman tuottamiseen, keksii työnantaja ruoskaksi algoritmeja tuottavuuden mittaamiseen, jolloin stressi moninkertaistuu.

  Reply
 • 24.2.2019 at 18:32
  Permalink

  Totta kai Sote menee persielleen, koska nimenomaan pitää säästää niinn pirkuleesti kaikessa ja varsinkin kanta suomalaisten terveyspalveluissa ja hautaus kustannuksissakin, koska ”tuhansin järvien maan” ja Sipilän idiootti-hallituksen mielestä täytyy..

  A) Elättää. B) Elättää. C) Elättää ja vielä D) Elättää koko maailman matuperseet ja Afrikan sarven mustat sarvipäät sekä globalisti EU:n ”kultapossu kerholaiset”, jotka ”eivät muni, mutta kotkottavat sitäkin enemmän”!

  Sokurina pohjalla tietenkin Suomen tulee yksin vastata koko maailman korsteeni -päästöjen leikkaamisesta kuin vielä pöytälaatikossa olevan suunnitelman mukaan suomalaisia pitää eutanasialla vähentää vielä piirrustuspöydällä vetäistyn luonnoksen pohjalta n. liki 5 miljoonaa, jotka kenttäolosuhteissa valinnan suorittavat ”oikeudentuntoiset” polpon vakavan rikollisuuden yksikön virkaheitot poliisi -oletetut pärstäkertoimen ja ajatusten oikeellisuuden perusteella. siten, että kaikki ”väärinajattelijat” sekä ”sananvapautta” väärin käyttävät terroristit noukitaan kuin kukkaset kedolta ammuttaviksi, joka ei merkitse sitä, että heidät vietäisiin lehmien eteen kuuntelemaan ammumista, vaan ihan oikealla ”pössykällä” piähän tälläämällä.
  Kummisedän antaman asetuksen mukaan kaiken kukkuraksi vielä syntilistaan lisätään ”perisyntinä” Lallin Köyliöjärven jäällä suorittama viharikos eli miesmurha (historia ei kerro oliko tuo ruotsalainen mies herra vai neiti?) …jonka juhlakaluna oli Piispa Henrik, joka perimätiedon mukaan ei ollut kyllin kiinnostunut Lallin vaimosta (ruotsalainen!) , josta Lalli tykkäsi kovin pahaa ja etsi sahaa, mutta vaihtoikin sen todennäköisesti kirveeksi sängyn alta, jossa se oli tuottamassa lapsionnea pojan muodossa.

  Reply
   • 25.2.2019 at 12:56
    Permalink

    Onneksi on älykkäitäkin mustia kuten Louis Farrakhan, joka tietää etteivät ”valkoiset” ole pääsyyllisiä maailman ongelmiin.

    Reply
    • 25.2.2019 at 15:17
     Permalink

     Eikös hänkin juuri vaihtanut puolta?

     Reply
  • 25.2.2019 at 18:13
   Permalink

   Puheet säästämisestä ja verovarojen ”järkevästä hallinnoinnista” tapahtuvat, huomaa, enne VAALEJA! PROPAGANDAA! Taasko menette halpaan, mikä teitä vaivaa??????

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.