Kansalaisaloite GCM-sopimuksen kaatamiseksi kerää nyt nimiä

YK:n sorvaamaa kansainvälistä siirtolaissopimusta, eli tuttavallisemmin GCM-sopimusta vastaan on perustettu kansalaisaloite. Aloite on sisällöltään varsin tyhjentävä ja sisältää mm. vaatimuksen siitä, ettei sopimukseen saa vedota esimerkiksi Suomen ulko- ja sisäpolitiikkaa määriteltäessä.

Itse sopimus hyväksyttiin Suomen osalta sisäministeri Kai Mykkäsen toimesta Marokon Marrakeshissa joulukuun 10 päivä. Sopimus on herättänyt paljon porua kansassa ja erityisesti perussuomalaisissa kansanedustajissa, mutta poru ja huoli GCM-sopimuksesta on mitätöity mm. ulkoministeri Timo Soinin toimesta toteamuksella: ”sopimus ei ole sitova”.

Nykysuomi kysyi sopimuksesta lukijoiltaan ja 94% ilmoitti, että Suomen tulisi hylätä sopimus. Vastauksia tuli kaikenkaikkiaan 1969.

Kansalaisaloitteen sisältö kokonaisuudessaan

Aloitteen sisältö

Allekirjoittaneet esittävät, että säädetään laki GCM:stä. Lain tulee sisältää tekstin, että kyseinen GCM-sopimus on katsottava virheellisesti tuoduksi Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja on sitä kautta Suomessa kaikilta osiltaan toimivallan ulkopuolella. Sitä ei saa käyttää minkäänlaisena oikeuslähteenä eikä siihen saa vedota Suomen ulko- tai sisäpolitiikkaa määriteltäessä.

Perustelut

YK:n GCM-sopimus (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration
maahanmuuttosopimus) rajoittaa Suomen suvereniteettia maahanmuuttoasioissa. Sen jälkeen emme voi enää määrätä omista rajoistamme ja joudumme ottamaan vastaan massoittain maahanmuuttajia, jotka vaikeuttavat suomalaisen yhteiskunnan normaalia toimintaa ja laskevat suomalaista palkkatasoa tekemällä työtä alipalkattuina.

GCM-sopimus ei ole kansallisen edun mukainen eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti Suomen eduskunnassa (Perustuslain 94 § ja 95 §:n 1 momentti).

Koska eduskunta ei ole varsinaisesti hyväksynyt tai allekirjoittanut tätä sopimusta, eikä kansainvälistä velvoitetta vielä ole, voi eduskunta todeta GCM-prosessin laittomaksi ja mitättömäksi.

Vireillepanijat

Arto Luukkanen, Järvenpää

Lähde: Kansalaisaloite.fi

Aiheesta lisää:

 

45 thoughts on “Kansalaisaloite GCM-sopimuksen kaatamiseksi kerää nyt nimiä

 • 14.12.2018 at 13:25
  Permalink

  Joku voisi tehdä kansalaisaloitteen myös Ylen lakkauttamiseksi. 500 miljoonassa vuodessa eli 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Kauheeta paskaa.

  Reply
 • 14.12.2018 at 13:31
  Permalink

  Voisipa hallituksenkin kaataa kansalaisaloitteella!
  Pitäisikö kokeilla?

  Reply
 • 14.12.2018 at 14:15
  Permalink

  Kansalaisaloite SDP:n kieltämiseksi olisi myös perusteltu idea. SDP aloitti aseellisen kapinan Suomen tasavallan laillista hallitusta vastaan perustamallaan punakaarti armeijalla 31.01.1918 miten sellainen puolue voi olla yhä olemassa ja eduskunnassa?
  Lisäksi SDP:n Koivisto vapautti valuutat ja puuhasi konklaavin ja Eu jäsenyyden. Lipponen vei Suomen € -valuutta orjuuteen. Halosen ja Ahtisaaren myyräntyöt ovat ihmiskunnan historian pöyristyttävimmästä päästä.
  DDT, PCB ja SDP ovat maailman pahimmat myrkyt.

  Reply
  • 15.12.2018 at 22:10
   Permalink

   Toisaalta SDP, vasemmisto ja työväenliike lue ammattiyhdistysliike aikaansaivat myös Suomen Pohjoismaisen hyvinvointioikeusvaltion ja sopimusyhteiskunnan, jota porvarit mm. Kokoomus, EK ym. ovat aina vastustaneet ja haikailleet yövartijavaltiota, jossa veronmaksajien laskuun suojataan vain rikkaiden omaisuutta, varallisuutta ja koskemattomuutta.

   Reply
   • 15.12.2018 at 22:13
    Permalink

    Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14382252/hyvinvointivaltion-paradoksi
    Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.

    Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.
    Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
    Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

    1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla.
    Päivi Uljaksen keskeinen väite kuuluu, että vuonna 1953 oikeisto käynnisti ryhtiliikkeen tarkoituksenaan muuttaa harjoitettu talouspoliittinen linja. Hänen mukaansa porvarien tavoitteena oli palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio”, jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen.
    Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio? Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta.

    Kiitos ja kumarrus siis Suomen työläisille!

    Reply
 • 14.12.2018 at 14:37
  Permalink

  Itse kävin allekirjoittamassa aloitteen. GCM-sopimuksestahan tehtiin jo Adressi joka luovutettiin eteenpäin mutta ei ole mitenkään huono idea tämä tehdä myös kansalaisaloite sopimuksen mitätöimisestä.

  Reply
  • 14.12.2018 at 18:05
   Permalink

   Lähtökohtaisesti kaikki sopimukset ovat mitätöitävissä. Niin myös tämäkin eikä luulis olevan vaikeimmasta päästä.

   Reply
 • 14.12.2018 at 16:42
  Permalink

  Lakialoite YK:n yhteistyöpöytäkirjasta. RÄÄHhähähhäh. Vuoden hauskin! Lakiesitteen sisältö on virheellinen ja jokaikinen kohta perusteluissa on virheellinen ja väärin! Tällaista ei siis voi edes käsitellä eduskunnassa, vaikka saisikin 50 000 allekirjoitusta.

  Reply
  • 14.12.2018 at 17:23
   Permalink

   Kansalaisaloite itsessään ei ole suora lakialoite, ääliö. Adressin ehdotus ei koske itse YK:n yhteistyöpöytäkirjaa vaan sen läpiajamista suomen allekirjoitettavaksi ilman eduskunnan hyväksyntää, idiootti. Ja toisekseen voisit toki kertoa mikä kohta ehdotuksessa on virheellinen? Vastaukseksi ei kelpaa ”kaikki” vaan perustele väitteesi jos kykenet. Kolmanneksi, mikä ihme on ”lakiesite” josta houruat, debiili?

   Reply
   • 14.12.2018 at 18:20
    Permalink

    Wow, miten kohteliasta, mitä muuta voi kamsallismieliseltä odottaa.
    *Kansalaisaloite.fissä olevat aloitteet sisältävät aina esityksen säädettävästä laista. Kansalaisaloite ja adressi ovat kaksi eri asiaa. *Kyllä koskee: ” Allekirjoittaneet esittävät, että säädetään laki GCM:stä.”
    *GCM l. globaali viitekehys pakolaisuudesta (ulkoministeriön termi) hyväksyttiin eduskunnassa perustuslain 97§:n mukaisest täysin normaalissa valiokuntakäsittelyssa kolmessa valiokunnassa kahdella eri kierroksella. Valtioneuvosto ja ulkoministeriö toivat GCM:n eduskunnan käsittelyyn ensin 5.6. ja sitten vielä täydentävästi 15.11.2018 https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/E_43+2018.aspxGCM käsiteltiin suuressa valiokunnassa, hallintovaliokunnassa ja ulkoasianvaliokunnassa.
    GCM:n käsittelyn laillisuudesta on oikeuskanslerin ratkaisu: https://www.okv.fi/media/filer_public/b6/c5/b6c58faa-0352-4771-86ff-a1ea637318cb/okv_1940_1_2018.pdf
    ”esite” oli hajatelma, oli juuri lukenut, mitä Luukkainen esittää..
    Jatkan lakialoitteen sisällöstä pian.

    Reply
 • 14.12.2018 at 18:27
  Permalink

  Suomi tai kukaan muukaan ei ole allekirjoittanut mitään. GCM hyväksyttiin käsittelyssä Marakeshissa, jossa se sai vaaditun, vähintään 2/3 enemmistön. Seuraavaksi GCM etenee normaalin YK-menettelytavan mukaan: päätöslauselmamenettelyllä YK:n yleiskokoukseen muodolliseen äänestykseen.

  Reply
  • 14.12.2018 at 19:03
   Permalink

   *”Allekirjoittaneet esittävät, että säädetään laki GCM:stä.” = GCM on Marakeshin hyväksynnän jälkeen YK:n yhteistyöpöytäkirja. Eduskunnan lainsäädäntövalta on valtaa, velvollisuutta ja oikeutta säätää Suomessa voimaan tulevat lait, jotka koskevat asioita Suomessa. YK:n pöytäkirjasta ei lähtökohtaisesti voi säätää lakia.

   ”Lain tulee sisältää tekstin, että kyseinen GCM-sopimus on katsottava virheellisesti tuoduksi Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja on sitä kautta Suomessa kaikilta osiltaan toimivallan ulkopuolella.” = GCM ei ole sopimus, se on viitekehys ja asiakirja. GCM on tuotu laillisesti Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon E-kirjeellä 5.6.2018 suureen valiokuntaan, ulkoasianvaliokuntaan ja hallintovaliokuntaan. Venäjän historian dosentti Luukkainen olisi voinut kysyä asiasta päättämässä olleilla puoluetovereiltaan: suuri valiokunta (Jani Mäkelä PS ja Mika Niikko PS) kolme käsittelyä, ulkoasianvaliokunta (ml. Tom Packalén PS) kolme käsittelyä ja hallintovaliokunta (ml. valiokunnan puheenjohtaja Juho Eerola PS) yksi käsittely.
   Kaikki kolme valiokuntaa yksimieliseti hyväksyvät päätökset kirjauksella ”ei aiheuta toimenpiteitä”, joka myös tarkoitti, ettei asiaa tarvitse vielä täysistuntoon. Ulkoministeriö ja valtioneuvosto toivat jatkokirjelmillä GSM:n vielä toiselle käsittelykierrokselle 15.11. suureen valiokuntaan, joka omalta osaltaan hyväksyi ja ulkoasian osalta lähetti asian ulkoasianvaliokuntaan. Packalén esitti asiasta eriän mielipiteen ja esitti äänestystä. Hän sekä Sinisten varajäsenenä(!) kokoukseen tunkenut Huhtasaari hävisivät äänestyksen 2-11. Tässä kohtaa GCM hyväksyttiin lopullisesti kirjauksella ”Valiokunta hyväksyi asiassa seuraavanlaisen kannanoton: ”Ulkoasiainvaliokunta pitää valtioneuvoston toimintalinjaa asiassa perusteltuna”. GCM hyväksyttiin eduskunnassa perustuslain 97§:n mukaisesti. GCM:n käsittelyn laillisuudesta on oikeuskanslerin ratkaisu: https://www.okv.fi/media/filer_public/b6/c5/b6c58faa-0352-4771-86ff-a1ea637318cb/okv_1940_1_2018.pdf
   jatkuu..

   Reply
   • 14.12.2018 at 19:58
    Permalink

    ”Sitä ei saa käyttää minkäänlaisena oikeuslähteenä eikä siihen saa vedota Suomen ulko- tai sisäpolitiikkaa määriteltäessä.” GCM ei tietenkään voi toimia oikeuslähteenä, koska se on pelkkä YK:n pöytäkirja/päätöslauselma. ”Eikä siihen saa vedota Suomen ulko- tai sisäpolitiikkaa määriteltäessä.” Kaikki edelliset kohdat jo tietenkin kumoavat tämän, mutta jos tätä tarkastelee täysin irrallisena, niin tällaista vaatimusta ei voi kirjata Suomen lakiin, perustuslaissa monet kohdat estävät sen.
    ”YK:n GCM-sopimus (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration
    maahanmuuttosopimus) rajoittaa Suomen suvereniteettia maahanmuuttoasioissa.” Ei rajoita, tilanne ei muuttunut 10.12. yhtään mihinkään verrattuna 1.12. Suomen lait ja Suomen allekirjoittamat kansainväliset sopimukset ovat ennallaan, eikä GCM-yhteistyöpöytäkirja vaikuta niihin millään tavalla. Sitäpaitsimistä Venäjän historian dosentti Luukkainen on saanut sopimuksen lisäksi päähänsä, että GCM olisi maahanmuuttosopimus. GCM on yhteistyöpöytäkirja, jossa linjataan tavoitteita koskien siirtolaisuutta.
    ”Sen jälkeen emme voi enää määrätä omista rajoistamme ja joudumme ottamaan vastaan massoittain maahanmuuttajia, jotka vaikeuttavat suomalaisen yhteiskunnan normaalia toimintaa ja laskevat suomalaista palkkatasoa tekemällä työtä alipalkattuina.” GCM sopimus ei vaikuta Suomen rajavalvontaan millään tavalla. Itseasiassa yksi GCM:n tavoitteista maailmanlaajuisesti on: ”hallinnoida rajoja yhtenäisellä, turvallisella ja koordinoidulla tavalla”. ”Suomen suvereniteettiin asiakirja ei puutu. Suomi päättää jatkossakin ulkorajojensa valvonnasta ja siitä keitä ja miten maahan pääsee”, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan.
    ”On kaikkien etu, että yhteisiin kysymyksiin etsitään ratkaisuja, jotta muuttoliike olisi hallittua ja yhtä lailla lähtö- ja kauttakulkumaat kuin vastaanottavatkin valtiot täyttäisivät velvoitteensa. Esimerkkinä tästä on omien kansalaisten takaisinottaminen”, ministeri Mykkänen sanoo.” – Uusi Suomi 10.12.2018
    Trollilähteissä, kuten MV on provokaation vuoksi käännetty GCM:n nimikin väärin tyyliin säännöllinen maahanmuutto yms.. Se on YK:n turvallista, järjestäytynyttä ja sääntöjenmukaista siirtolaisuutta koskeva globaali GCM-asiakirja. 2015 ryntäyksen sijaan sääntöjä, järjestystä ja uppoavien kumiveneiden ihmissalakuljettaminen rangaistavaksi jne.
    jatkuu..

    Reply
 • 14.12.2018 at 20:16
  Permalink

  ”GCM-sopimus ei ole kansallisen edun mukainen eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti Suomen eduskunnassa (Perustuslain 94 § ja 95 §:n 1 momentti). ” Se ei edelleenkään ole sopimus, se ei puutu kansalliseen etuun ollessaan maailmanlaajuisia, kansainvälisiä tavoitteita hamassa tulevaisuudessa (esim. ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen estäminen, minimoida vihamielisiä ja haitallisesti ohjaavia rakenteellsia tekijöitä, jotka pakottavat ihmiset lähtemään kotimaastaan -rasismi, vainot, sodat jne.) linjaava yhteistyöpöytäkirja. Käsittely eduskunnassa käsitelty yllä ja Oikeuskansleri on asiaa tutkittuaan todennut GCM:n käsittelyn lainmukaiseksi.
  ”Koska eduskunta ei ole varsinaisesti hyväksynyt tai allekirjoittanut tätä sopimusta, eikä kansainvälistä velvoitetta vielä ole, voi eduskunta todeta GCM-prosessin laittomaksi ja mitättömäksi.” GCM hyväksyttiin eduskunnassa perustuslain 97§:n mukaisesti. GCM hyväksyttiin eduskunnassa valiokuntakäsittelyssä suuressa valiokunnassa, hallintovaliokunnassa ja ulkoasianvaliokunnassa. Velvoitetta ei ole, on tavoitteita. Prosessia on tehty YK:ssa ja ulkoministeriössä täysin julkisesti vuoden 2016 alkupuolelta johtuen 2015 pakolaisaallosta. Prosessi ei ole miltään osin laiton.

  Reply
  • 14.12.2018 at 21:18
   Permalink

   Nuo perusteet ovat vain yksi näkemys. Yksi kysymys: Väheneekö tulevaisuudessa sopimuksen johdosta siirtolaisuus afrikasta ym. EU-alueelle, pysyykö se ennallaan, VAI LISÄÄNTYYKÖ?

   Reply
  • 14.12.2018 at 22:19
   Permalink

   Tämä nimimerkki Pirre.

   Eikö olekkin ihmeellistä, että kovin moni maa vastusti sitä.

   Voisit kenties ”vähemmän hyökkäävällä” tavalla valaista meitä, MINKÄ TÄHDEN NIIN MONET MAAT VASTUSTI SITÄ?

   Tietänet maat.

   Reply
  • 15.12.2018 at 00:05
   Permalink

   Eri puolilla maailmaa on 258 miljoonaa siirtolaista, jotka elävät syntymämaansa ulkopuolella. Pakolaisia oli jo alkuvuodesta yli 65 miljoonaa, enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan! GCM pyrkii yhtenäistämään maahanmuuttoon ja siirtolaisuuteen liittyviä käytäntöjä eri puolilla maailmaa, tarkoituksena on saada muuttoliike hallintaan.

   ”Mm. Puola, Unkari ja Yhdysvallat jäivät GCM-linjauksen ulkopuolelle. (USA ei olllut alunperinkään mukana linjaamassa käytäntöjä). Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Vuorio toteaa, että enemmistö maista on kuitenkin linjauksen taka; YK:ssa on lähes 200 jäsenmaata. Poisjäävät maat vetoavat poliittisiin syihin.
   –Asiakirjassa ei ole kyse kansainvälisestä sopimuksesta eikä se vaikuta maiden suvereniteettiin. Globaalissa yhteistyössä esimerkiksi tiedonvälitys, rajavalvonta, palautukset ja siirtolaisten peruspalvelut on helpompi hoitaa, mutta maat päättävät itse, mitä osia kompaktista ne ottavat käyttöön.” – Lännen Media

   Vaikuttaa siltä, että poisjääneet maat ovat pääosin niitä, joissa hallinto on ns. populistien tai diktatuurin vallassa.
   Siirtolaisten ja pakolaisten määrän odotetaan kasvavan johtuen monista eri syistä, muun muassa väestönkasvusta, kaupankäynnistä, kasvavasta eriarvoistumisesta ja ilmastonmuutoksesta.

   Afrikasta: Esimerkiksi Saharan (joka laajenee nopeammin kuin koskaan) eteläpuoleisella alueella juomavesi loppuu ja kaikenlainen viljely ja laiduntaminen käy mahdottomaksi ilmaston lämpenemisen vuoksi hyvin nopeasti. Afrikan väestöräjähdyksestä: Trump rahoituksen = lopetti tuhannet ehkäisyklinikat Afrikassa! Niistä oli aikaisemmin saatu kierukoita ja ihonalaisia kapseleita myös niille naisille, jotka kaukana kaupungeista. Lisäksi mittavasti valistusta tarvitaan, etteivät tytöt joudu sivotuiksi ja myötäjäsiten takia naimisiin ja synnytyskoneiksi 11-12-vuotiaana. Pelkästään tyttöjen mahdollisuus käydä koulua tiputtaa lapsilukua dramaattisesti https://yle.fi/uutiset/3-10173814 Myös Suomi leikkaa jatkuvasti näistä tuista. Meistä jokainen voi toki kustantaa afrikkalaisille tytöille koulua ja ehkäisykapselin tai kierukan.
   Jos siirtolaisuus on huonosti säädeltyä, haasteet ovat mittavia.

   Reply
   • 15.12.2018 at 19:11
    Permalink

    ” Meistä jokainen voi toki kustantaa afrikkalaisille tytöille koulua ja ehkäisykapselin tai kierukan.”

    Ei voi eikä edes tarvitse. Afrikkalaisten ongelmat eivät kuulu meille Suomalaisille.

    Reply
  • 15.12.2018 at 19:16
   Permalink

   ”No niin Jeppes, perusteltu on. Onko kysymyksiä?”

   Et ole perustellut mitään, ainoastaan lainaillut toisten tekstejä. Et tainnut edes tajuta että kaikessa tuossa mitä illan ja yön mittaan olet palstalle suoltanut, selität samaan aikaan että sopimus ei ole sitova ja että se on sitova 🙂 No, ei kai sitä trolliksi muuten joutuisikaan 🙂

   Reply
 • 15.12.2018 at 00:09
  Permalink

  GCM:n käännekohdat: In September 2016 the General Assembly decided, through the adoption of the New York Declaration for Refugees and Migrants, to develop a global compact for safe, orderly and regular migration.

  The process to develop this global compact started in April 2017. The pages in this section detail 18 months of consultation and negotiation, and provide the relevant documentation for each of the events.

  On 13 July 2018 UN Member States finalized the text for the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration (Text available in all official languages).

  The Intergovernmental Conference to Adopt the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration will be held on 10 – 11 December in Marrakech, Morocco. – UN

  Reply
  • 15.12.2018 at 00:28
   Permalink

   Eikö ole ihanaa, että eeuu on hajoamisen partaalla?
   Kansalaiset, ihan tavalliset ihmiset ovat saaneet ihan tarpeekseen ”kaikesta paskasta”, mitä ”on tuputettu”/valehdeltu”.

   Arvaa mitä,nyt kun kurkistetaan tulevaisuuteen, …näyttää siltä, että kaikki ”lahot rakenteet” hajoavat ja siinä taitaa mennä tuo yykookin.

   Ajattele, että sitä joskus mietti, että oi kuinka hyviä järjestöjä kaikki nämä olivat.

   Kun katsoo yykoon ihmisoikeusneuvostoa, mitä maita siellä on, järkytys on valtaisa.
   Maita,joissa omat ihmisoikeudet ovat ihan ”päin vattua”, tosi uskottavaa tälläisessä tapauksessa ihmisoikeusneuvosto.

   Maailma olisi ihana paikka, jos täällä olisi vallalla viisaat,hyvät,oikeudenmukaiset ihmiset.
   Tuollaisia ”soppareita” ei edes tarvittaisi, vaan kaikki kansat elelisivät pääsääntöisesti omissa maissaan.

   Kehitysapua maksettu kolmansiin maihin Suomesta 1970-luvulta lähtien……ja näemme tulokset, nyt ne tulevat tänne.

   Älä suotta enää vedä ”noita kuivia” tekstejä, koska ne on niin kaukana maalaisjärjestä kuin olla ja voi.
   Et sinä vakuuta noilla jutuilla yhtään mitään.

   Eikä suotta tarvitse leijua ”Lontoon kielellä”.

   Oletko nähnyt sen pakolaisuudesta kertovan ”purkkapallovideon”?
   Se on aika valaiseva,tyhmemmillekin.

   Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä kaikelta pahalta.

   Reply
   • 15.12.2018 at 01:00
    Permalink

    Vai on EU erityisesti enemmän hajoamisen partaalla kuin muutoin lähivuosina?

    Yhdistyneet kansakunnat on maailmanlaajuinen hallitusten välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin toisen maailmansodan jälkeen edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia. Ei se minnekään hajoa, vaikka sen vaikutusvalta onkin surullisesti vähentynyt.

    Ihmisoikeusneuvostosta olen todellakin samaa mieltä!! Onneksi UNHRC nykyään keskittyy lähinnä valitsemaan yhdessä kohdemaan kanssa pakolaisleireiltä pois pääseviä kiintiöpakolaisia. Merkittävät päätöslauselmat ovatviime vuosikymmeneltä.

    Tulokset? Niin todellakin George Bushin joukkotuho-asesekoilusta lähti se, minkä satoa nyt korjaamme. Ja kyllä Suomi oli mukana ja on ollut viime vuosina mukana, yleensä kouluttamassa sotilaita. Miksi vitussa Suomi ei pysy ulkona tällaisista katastrofeista. On oikea vetovoimatekijä. Olen monelta kuullut, että se suomalainen sotilas oli ainoa kiva. 15 vuotta, oli välissä vähän rauhaakin, ISIS tappoi ja valloitti kyliä ja kaupunkeja, ISIS:kin useita satoja suomalaisia tappamassa, Onko ihme, että useat kokevat, että koko elämä on ollut sotaa.

    Syyriassa oli taas hurjimmillaan yli 120 osapuolta sotimassa keskenään, maailman kaikkien aikojen hulluin sisällissota ikinä. Jotkut täysin saatanan pihalla olevat suomalaiset kehtaavat kommentoida, että ne jotka sieltä pakenivat, ovat ”sotilaskarkureita”. Vittu, ne kommentoijat pitäisi lähettää sinne edes nyt, on enää muutama kymmenen puolta joista valita ja suomalaisia taistelee sielläkin!

    Ei ole kuivia tekstejä, ihan on normaalia arkisuomea!

    Reply
    • 15.12.2018 at 14:58
     Permalink

     Pirre: J.Käteisen ja EU:n mukaan Suomeen mahtuu 60 miljoonaa ”pakolaista”.
     Valmistaudu luovuttamaan kotisi näille ”poloisille”. Jos et tee sitä vapaaehtoisesti, niin sinut häädetään, koska maamme ”on täytettävä kansainväliset sitoumuksensa”. Mutta epäitsekkäänä ja vastuunsa tuntevana ihmisenä varmasti luovutat kotisisi ilomielin omasta aloitteestasi näille ressukoille – kuten Sipilän/Orpon/Mykkäsen suloisille partalapsille, joiden harrastuksiin kuuluu rikostilastojen mukaan ei-muslimien raiskaukset – ja muutat vaikkapa telttaan asumaan.

     Suomen tuhoamisohjelma: http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     Valmistaudu myös kääntymään muslimiksi tai kuolemaan:

     ”Saksan Muslimiveljeskunta haluaa maasta islamistisen valtion”,
     https://www.kansalainen.fi/saksan-muslimiveljeskunta-haluaa-maasta-islamistisen-valtion/

     Saksa varmastikaan ei jää ainoaksi tällaiseksi maaksi.

     KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen punaporvari-ministeri Mykkänenhän kävi tosiasiallisesti avaamassa portit apposen auki muslimiarmeijoille Suomeen – siviilivaatteissa, ipadit kourassa ja muotivaatteet päällähän ne tänne marssivat kuten 80% Petturi Urpon jo syksyllä 2015 avosylin vastaanottamista nuorista miespuolisista pakolOisista nauttimaan jo p-aukiseksi velkaannetun Suomen veronmaksajien kustantamaa ilmaista täysihoitoa ja terveydenhoitoa.

     Reply
 • 15.12.2018 at 00:36
  Permalink

  Todettakoon Pirrelle, että niitä viisaita valtaapitävinä löytyy juuri niistä maista,jotka eivät allekirjoittaneet tuota sopparia.

  Reply
  • 15.12.2018 at 01:14
   Permalink

   He siis eivät halua rajavalvontaa eli esim. tiedonvaihtoa maastansa lähtevistä pakolaisista (esim. mahdolliset rikolliset), eivät halua, että kaikilla ihmisillä pitäisi olla oikeus vähintäänkin henkilöllisyystodistukseen.. En tiedä mitä viisasta siinä on.
   Liekö oma lehmä ojassa sillä tavoin, että halutaan esim. omasta romanivähemmistöstä eroon? (Bulgaria, Romania) Halutaan eroon hazara-väestöstä, rohingya-vähemmistöstä jne. Näistä ihmisistä joita tämä valtiot kiduttamalla teurastavat syntyperän takia! Jättivät jättämättä myönteisen kannanoton GCM:n koska eivät ne halua esim. ikinä antaa kaikille maassaan syntyneille kansalaisuutta. Juuri kenelläkään Romaniassa, Bulgariassa jne. syntyneillä romaneilla ei ole laisinkaan minkään maan kansalaisuutta. Viro ehkä vastusti siksi, että koska Virossa ei ole mitään ”Kelaa”, Viron kansalaisista lähes 10 prosentilla ei ole minkäänlaista sairausvakuutusta ja siksi he käyvät Helsingissä siellä salaisessa paperittomien klinikassa.

   Reply
   • 15.12.2018 at 13:40
    Permalink

    Rajavalvonta on jokaisella itsenäisellä maalla, niinkuin Suomella oli ennen eeuta.Siksi on tärkeää päästä eroon eeusta, että saamme takaisin rajavalvonnan.Toimi hyvin ennen eeuuhun liittymistä ja on tärkeää saada isänmaalliset ihmiset Suomessa kaikkialle ihan kaikkialle päätöksentekoon.

    Suomi ei voi ottaa yhtään pakolaissirtolaisturvapaikangakijaa enää ja edellisetkin enimmäkseen vain sosiaaliturvan varassa eläneet/ elävät ja julkiselle ”tempputyöllistetyt”pitäisi lähettää takaisin kotimaihinsa.Kantasuomalaisia on eri laskentatavoilla n. 500 000 työtöntä ,sen tähden me emme tarvitse tänne edes ”työvpimaa”.
    Tärkeintä on saada Suomen asiat KAIKILLA TASOILLA KUNTOON.

    Miten sinä jaksat vatvoa näitä asioita?

    Mene pelastamaan maailma omilla rajoillasi ja resursseilla-meitä ei kuule kiinnosta.
    Voisin kertoa sinulle maamme ”vanhustenhuollon” tilasta hirveitä juttuja-siksikin minua EI KIINNOSTA MUIDEN MAIDEN ONGELMAT YHTÄÄN.

    Reply
   • 15.12.2018 at 19:20
    Permalink

    ”He siis eivät halua rajavalvontaa eli esim. tiedonvaihtoa maastansa lähtevistä pakolaisista (esim. mahdolliset rikolliset), eivät halua, että kaikilla ihmisillä pitäisi olla oikeus vähintäänkin henkilöllisyystodistukseen.”

    Tietenkin haluavat ja harjoittavat oikeata itsenäistä rajavalvontaa, idiootti. Silloin ei edes tarvita kuulopuheiden vaihtoa siitä kuka mahdollisesti on rikollinen, vaan jo epäilyttävä voidaan käännyttää jos ei pysty todistamaan olevansa oikealla asialla. Henkilöllisyyden ja syntymäajan keksiminen ja niiden pohjalta ”henkilöllisyystodistuksen” teettäminen itselleen toisten kustannuksella ei ole ihmisoikeus, ääliö.

    Reply
 • 15.12.2018 at 00:43
  Permalink

  Minua huolestuttaa tämän meidän rakkaan isänmaamme asiat.
  Vanhustenhuollossa on vain korjattavaa.Missä heidän ihmisoikeudet?
  Maassamme on ilmaantunut jopa lapsiin kohdistuneita ”raiskaustapauksia”, median mukaan monissa ollut ulkomaalaistaustaisia miehiä tekijöinä.Aivan kamalaa,järkyttävää.

  Lapsiperheiden köyhyys, eläkeläisten köyhyys,keskiluokka alkaa olla korkeiden verojen vuoksi myös ahdingossa,massatyöttömyys,leipäjonot Suomessa jne..tässä pikkasen epäkohtia Suomessa.
  Mitä tehty?
  Avaahan silmäsi ja herää todellisuuteen.

  Reply
  • 15.12.2018 at 02:09
   Permalink

   Vähän nyt alastomalla keisarilla karkailee.. tässä langassa on kysymys GCM:tä ja Luukkaisen sekopäisestä (ei yllätys koska desantti Bätmänin kollegaosastoa) kansalaisaloitteesta..

   Suomen ihmisoikeudet olivat SAATANA SOIKOON kaupan viime hallitusneuvotteluissa. Tällaista ei liene Suomessa aikaisemmin tapahtunut? Kes-kusta sai maakunnat, persussuomalaiset saivat maahanmuutto-ohjelman ja kokkelit saivat valinnanvapauden. (Todellakin toivon, ettei valinnanvapaus toteudu kokkareiden suunnittelemalla tavalla, jotta kaikki niiden poliitikkojen johtajiksi siirtymiset, massiiviset osakeostot jne. kusahtais kunnolla!!!) Suomen ihmisoikeuksissa on tosiaan ollut helvetisti mätää, koska hallitus ajoi läpi Jussi Halla-ahon kirjoittaman maahanmuutto-ohjelman ulkomaalaislakiin 5/2016 voimaan astuen 82 kpl tiukennuksella.

   ”Maassamme on ilmaantunut jopa lapsiin kohdistuneita ”raiskaustapauksia”, median mukaan monissa ollut ulkomaalaistaustaisia miehiä tekijöinä.”
   Raiskaukset ovat järkyttäviä täysin riippumatta onko tekijänä
   *persun postimyyntiluettelovaimo Thaimaasta (joka oli myyty prostituoiduksi 7-vuotiaana, eikä ymmärrä, että ko. toiminnassa olisi mitään outoa),
   *suomalainen vanhus, joka on tehnyt sitä 23 vuotta (erityisen sairaan oksettava tapaus!),
   *ISIS-joukkoihin 6-vuotiaana värvatty irakilainen, jolle on opetettu, että raiskaamalla palkitaan itseään samalla tavalla kuin suomalainen palkitsee itseään saunomisella tai viinilasillisella,
   *täysin saatanan kylmän rauhallisesti metsästävä, mielenterveys vinksahtanut Suomessa, lähi-itäläinen, joka kostaa suomalaisten white power-rasismin raiskaamalla niin lujaa kuin pystyy (menettää samalla poikuutensa), koska ”millään ei ole enää mitään väliä” (älkää itse luoko näitä tyyppejä hei rasistit!!, Te synnytätte eli luotte näitä!!!!)
   *s***iä kokeillut/tai ei ja älyttömässä puutteessa oleva nuori mies Lähi-Idästä. Vanhemmat ja imaami ovat kotona aikoinaan kertoneet, ettei siementä saa laittaa hukkaan (vanhoillinen kasvatus = runkkaaminen kielletty) saattaa hillittömän pitkän harkitsemisen jälkeen päätyä seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai jopa raiskaukseen. Syynä tähän 2-3 vuotta täällä, jolle ainakin afgaani- tai lähi-itäläispojalle maaseudulta koko Suomi näyttäytyy porno- ja seksikatalogina, siis koko Suomi, miten ihmiset pukeutuvat ja käyttäytvät.. Kun Taleban-alueelta on päässyt karkuun…
   *raiskaa samasta syystä kuin suomalaisetkin: ai et tänään anna…
   *avioliitossa vaimon kuuluu..
   *suomalaiset pariskunnat, jotka yhdessä ”sekstailee” pienten lasten, jopa omiensa kanssa (tutustukaa case Auer, se lienee ainoita edes hieman sellaisia, joka ei ole kokonaan salattu?)

   Kaikki viime aikaiset ”Lapsiperheiden köyhyys, eläkeläisten köyhyys,keskiluokka alkaa olla korkeiden verojen vuoksi myös ahdingossa,massatyöttömyys,leipäjonot Suomessa jne..tässä pikkasen epäkohtia Suomessa.” Kaikki nämä johtuvat PERUSSUOMALAISET-KOKOOMUS-KESKUSTA-HALLITUSOHJELMASTA, jonka ne ajoivat läpi väkisin.

   Hereillä ollaan ja NIIN SAATANASTI VITUTTAA Kok-PS-Kesk-hallitusohjelman jääräpäinen läpiajo budjetissa (muita juttuja ne ovat peruneet ja himmaneet) ettei mitään määrää!! MEILLÄ ON EDUSTUKSELLINEN DEMOKRATIA = ÄÄNESTÄKÄÄ!!

   Reply
   • 15.12.2018 at 13:46
    Permalink

    Vaikutat aika ”aggressiiviselta tyypiltä”kirjoituksesi perusteella ja tuntuu , että sinulla ei liene ”kokonaiskuvaa” asioista.,

    Pitikö mennä ”tölväisemään” nimerkkiänikin?

    Kertoo sinusta paljon eli et pysty asiakeskusteluun.Minulla on kokemusta sinuntyyppisistä ihmisistä paljon(välittyy kirjoituksestasi).

    Aika ikäviä tapauksia..

    AU REVOIR

    Reply
    • 15.12.2018 at 19:08
     Permalink

     Kertoo aika paljon että tyyppi paasaa ja oksentaa palstan täydeltä sekopäisyyksiään aamuyötä (ja Auereita) myöten, vain paikatakseen alkuperäisen viestinsä totaalista typerehtimistä.

     Reply
 • 15.12.2018 at 02:15
  Permalink

  HUOM: nuo yllä olevat raiskaajat ovat mielikuvitukseni tuotetta!

  Kannattaa muistaa, että: (uskomatonta kyllä) luvut, joista melskataan, ovat rikosilmoituksien määriä!! Suomessa pitkäaikaisimman ja sitä kautta kansainvälisestikin erittäin validiksi todetun seurantatutkimuksen mukaan alle 10 % naisista ilmoittaa poliisille raiskauksistaan.

  Reply
  • 15.12.2018 at 02:55
   Permalink

   Rikosilmoituksien määrä on erittäin huono tilastointimenetelmä. Miettikääpä vaikkapa Tiina Keskimäkeä, joka ”leipätyökseen” tehtailee rikosilmoituksia! Rikosilmoituksen – erityiseti netissä – voi tehdä kuka tahansa,mistä tahansa. Poliisi sulki sähköisen rikosilmoituspalvelun klo 00-06-väliseksi ajaksi, koska kävi ilmi, että ainoastaan ”kansallismielisten” ip-osoitteiden lähistöllä olivat tp-hakijat ja muut ulkomaalaiset raiskanneet NIIM MAAM perkeleesti sadoin kappalein joka yö, että poliisin oli pakko sulkea sähköinen rikosilmoisten vastaanotto klo 00-06.

   Rikosilmoitusten perusteella tilastoituna ulkomaalaisista tehdään noin 30 % raiskausuutisista. Niinkö se meni? Poliisi-AMK:n mukaan niistä ilmoituksista lähes 40 % on perättömiä! ”Matu-Petteri raiskas mun Suomi-Lauran”.
   Miehet, Suomen urhokkaat.. ymmärrättekö yhtään mitä teette raiskauksen uhreille?

   Ette! Lopettakaa perättömien ilmoituksien tekeminen! Juuri kun miespoliisit ovat oppineet käyttäytymään inhimillisesti raiskattua naista kuulustellessaan (vittu 40 vuotta niitä koulutettiin!!), niin te olette taas vetämässä pohjan pois kaikelta.
   SAATANA!! ”Lakupetteri raiskasi kuningatar Lauran”?? Nolompaa ei voi enää olla.

   Poliisi VALITETTAVASTI joutuu kirjaamaan kaikki rikosilmoitukset ja käsittelemään ne. Tutkija (poliisi) tutkii, että onko rikosilmoituksen sisältämissä tapahtumissa tapahtunut rikos. Yleensä asia on suoraviivaisesti tulkittavissa, ellei niin konsulttiapua on valtakunta täynnä. Jos vaikka nm. Juha Nieminen tekisi ”Matu-Petteri raiskas mun Suomi-Lauran”- rikosilmoituksen, poliisin on pakko käsitellä se.
   Tässä on huomionarvoisia asioita: ilmoittajan nimi & tiedot jää rekisteriin. Mahdollisuus saada syyttäjältä syyte perättömästä ilmiannosta ei myöskään ole mahdoton. Olettamus, että tämä moka pyyhkiytyy rikosrekisteristä viidessä vuodessa ON VÄÄRÄ!
   GCM, joo <3

   Suomi-uroot uhoaa kuinka he Suomi-naisia puolustavat? Raporttia toki tähän, että montako pahoinpitelyä tai ylipäätään rikosta on estetty? Ja montaks naista ite piesty / tapettu??

   Reply
   • 15.12.2018 at 19:29
    Permalink

    Mitä vittua se Ulrik.. eikun ”Pirre” oikein sönköttää ja yrittää valkopestä?

    Ulkomaalaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa kun huomioidaan heidän osuutensa koko väestöstä.

    https://yle.fi/uutiset/3-9251395

    https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/152441/265_Lehti_ym_2014.pdf?sequence=2

    Kaivellaan vielä joskus se Optula:n tutkimus joka osoittaa raiskausalttiuden olevan noin 17 kertainen kantasuomalaisiin verrattuna 😉

    Taisi muuten se Oulun lapseen kohdistunut joukkoraiskailu saada suvakin pään noin höyryämään ja ylikierroksille..

    Reply
    • 15.12.2018 at 22:23
     Permalink

     Pirre on loistava esimerkki siitä miksi suomen tila on katastrofaalinen.

     Tämä ”keskustelu” oli pakko taltioida niin sen voi kaivaa esiin 1-2 vuoden päästä kun veri virtaa pitkin suomen katuja ja kysyä pirreltä että #mitenmeninoinniinkuomastamielestä?

     Reply
 • 15.12.2018 at 07:41
  Permalink

  Tossakin hyvä kansalaisaloite, johon on syytä tehdä allekirjoitus:

  Kansalaisille oikeus äänestää Ministerin/Kansanedustajan luottamuksesta.
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3572

  Näin sen pitää mennä, että kansa äänestää eduskunnan ja varsinkin hallituksen luottamuksesta, eikä näin, että sisäsiittoiset kusipäät äänestävät keskenään luottamuksesta eduskunnan sisällä. Koska kansa on äänestänyt nuo pellet tuonne, on kansalla oltava valta myös erottaa nuo pellet.

  Reply
  • 15.12.2018 at 14:25
   Permalink

   Kun kansa on luullut äänestäneensä luottamusmiehensä ja -naisensa eduskuntaan, ja ne ovatkin osoittautuneet KANSANPETTUREIKSI, niin kansalla on oltava oikeus myös erottaa nuo petturit – ja sellaisia rottiahan Arkadianmäki on melkein täynnä. Siitä on tuoreena osoituksena se paskamyrsky, jonka totuudenpuhuja Tavio sai äskettäin aikaan siellä ja noita rottia tukevassa viherkommunisti-toimittajien dominoimassa valtaVALEmediassa.

   Reply
 • 15.12.2018 at 10:41
  Permalink

  Mistähän nyt on kysymys ja mitä asiakirjaksi ja sopimukseksi väitetyn GCM-paperin allekirjoittaminen tarkoittaa? Eiköhän ole niin, että asiakirjan tultua hyväksytyksi ja allekirjoitetuksi siitä tulee sopimus.

  ISO-standardin mukaan asiakirjat ovat: ”organisaation tai henkilön tehtäviensä tai lakiperusteisten velvollisuuksiensa hoitamisen yhteydessä todisteeksi tai informaatioksi tuottamaa, vastaanottamaa ja ylläpitämää tietoa”. Sopimus eli välipuhe on kahden tai useamman tahon välinen toimi, jolla luodaan tai muutetaan velvoitteita. Taas suomalaiset vallanpitäjät huijasivat kansaa.

  Reply
 • 15.12.2018 at 15:48
  Permalink

  Ei ihmiset ymmärrä että tästä ei ole enää paluuta entiseen.

  Tämä nauha on suunnattu amerikkalaisille mutta se on yhtä käypä ja ajankohtainen eurooppalaisille.

  Reply
 • 16.12.2018 at 10:21
  Permalink

  Yk:sta pitää erota kokonaan.

  Reply
 • 18.12.2018 at 02:35
  Permalink

  Keltaliivien pitäisi tuhota Hollywood, tuo saatanan pesä joka levittää saastaa joka puolelle.

  Reply
 • 26.12.2018 at 10:39
  Permalink

  On vaikea uskoa että Suomessa olisi vain 15 000 ihmistä jotka ovat huolissaan Suomen nykytilasta, siitä mihin sitä ollaan viemässä ja Suomen tulevaisuudesta.

  Mistä Paavo sai ne nimet kortteihinsa jotta sai rekisteröityä puolueensa? Ne ihmiset ovat varmaan globalistien puoella koska jos se joukko olisi kirjoittanut aloitteen, olisivat nimet jo kasassa.

  Vaikka aloite on kömpelö ja kirjoitettu puhekielellä, on se kuitenkin paras niistä aloitteista jotka kansanedustajamme ovat saaneet aikaan. Kieliasu kuvastaa osaltaan kansanedustajiemme älyllistä tasoa mutta heidät me olemme valinneet edustamaan meitä. Tukekaamme heitä nyt ponnisteluissaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.