Poliisiylijohtaja Kolehmainen motivoi uusia poliiseja – ”Poliisin voimavarat viritetty äärimmilleen”

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen piti puheen uusien poliisien valatilaisuudessa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella, antaen eväitä ja motivaatiota uraansa aloitteleville virkamiehille. Realismi ei ole aina kaunista ja sen saivat uudet poliisitkin viimeistään nyt kuulla.

– Olemme olleet useamman kerran tilanteessa, jossa voimavarat on viritetty äärimmilleen, eikä särkymisvaraa ole enää ollut. Vaikka poliisin henkilöstö on erittäin sitoutunutta työhönsä, vaarana on, että henkilöstö väsyy ja kansalaisten luottamus poliisin kykyyn kantaa päävastuu arjen turvallisuudesta laskee, Kolehmainen totesi puheessaan.

Kolehmainen pohti puheessaan nykytilanteen vaikutusta kansalaisten saamiin palveluihin. Pysyykö kansan luottamus ja kestääkö palveluverkko?

– Ihmiset odottavat, että palvelumme ovat nopeasti saatavissa, rikoksia estetään ennalta ja ne selvitetään tehokkaasti. Tilastojen valossa palvelumme ovat kuitenkin kokonaisuutena heikentyneet. Hengen ja terveyden turvaavista tehtävistä emme ole halunneet tinkiä. Nyt tämänkin tavoitteen suhteen suorituskykymme on äärirajoilla.

Poliisin keskimääräinen toimintavalmiusaika A-kiireellisyysluokan tehtävissä on koko maassa noin kymmenen minuuttia. Eduskunnan hallintovaliokunnalle vastikään annetussa lausunnossa on arvioitu, että vuonna 2 020 poliisi on kiireellisissä hälytystehtävissä paikalla keskimäärin 14 minuutissa. Odotettavissa on siis melkoista kasvua niin vasteajoissa kuin turvallisuudessakin.

– Jo nyt meillä on 136 kuntaa, joissa avun saaminen kesti tammi-elokuussa keskimäärin yli 30 minuuttia hälytyksestä. Haja-alueilla apua voi joutua odottamaan yli tunnin, Kolehmainen totesi.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana poliisien määrää on vähennetty yli 600:lla. Saman verran on suunniteltu vähennettävän vuosina 2020 – 2024. Tällä matematiikalla poliiseja olisi siis pian 1200 vähemmän kuin vuosikymmenen alussa. Samaan aikaan muissa pohjoismaissa poliisien määrää on lisätty, ja lisätään edelleen.

Lähde: Poliisi

12 thoughts on “Poliisiylijohtaja Kolehmainen motivoi uusia poliiseja – ”Poliisin voimavarat viritetty äärimmilleen”

 • 16.11.2018 at 16:44
  Permalink

  Kuulostaa kovin siltä, että Kolehmaisen keihäänkärki sojottaa ”vihapuhujia” ja ”rasisteja” vastaan. Siis niitä, jotka eivät osaa paheksua ”oikeita” epäkohtia.

  Reply
 • 16.11.2018 at 16:55
  Permalink

  Oikeat briorieetit kateissa ,nopeuksin kyttäys on ennen muita asioita tärkeintä ,vaikka sen pitäis olla yässä tilanteessa ja voimavarilla vasta häntäpäässä samoi kun nämä rasisteset puuheetkinSuurin ongelma on epäpätevä polisijohto.

  Reply
 • 16.11.2018 at 17:14
  Permalink

  Kyllä täällä kohta on tarpeeksi ammattirosvoja, entisiä sotilaita ja poliiseja joista saadaan kätevästi ankaria sharia-poliiseja. Siinä on kantaväestö pohjasakkaa sen jälkeen.

  Reply
 • 16.11.2018 at 17:21
  Permalink

  Täällä lojuu mitä ilmeisemmin varastettu auto kerrostalon parkkialueella ilman kilpiä ja kesärenkailla, poliisille ilmoitettu mutta mitään ei tapahdu, 3 päivä jo menossa.

  Reply
  • 16.11.2018 at 20:31
   Permalink

   Kaverin kanssa taas otettiin varas kiinni stadin keskustan alueella. Kytillä kesti yli 2,5 tuntia tulla
   paikalle – ja syytettä ei koskaan edes nostettu.

   Vastaavasti ajoin vahingossa 14kmh ylinopeutta erittäin leveällä ja täysin(!) tyhjällä tiellä koska kukkahattutädit ja sesät ovat vastikään laskeneet vanhat järkevät nopeusrajoitukset retardikuskien tasolle ja kytät oli heti kyttäämässä ja sakot tuli.

   Koko kaupunki, valtio, poliisi ja koko järjestelmä joutaa kaatua. Helvetin tyhmä kansa täytyy vaan ihmetellä. Ja persutkin olis vaan lisäämässä kyttiä eikä vaatimassa priorisoinnin järkeyttämistä ennen mitään muuta kuluja kasvattavaa.

   Reply
   • 17.11.2018 at 08:58
    Permalink

    Eiköhän poliisi tee mitä käsketään.. pääinsinööri pipilä & sos-mielisairaala hallitus on nämä rakenteet saanut vinoon rikkinäisellä eu-vatupassillaan..

    Suurin osa suomalaisista elää niin unessa ja aivopestyinä, että ne menee ennemmin hautaan kuin tunnustaa olleensa väärässä.. tämä ja seuraava perskeko/vihervasemmisto-sukupolvi on menetetty. Degeneroitunut kansa..

    Reply
    • 17.11.2018 at 16:41
     Permalink

     Poliisi tekee toki mitä käsketään, mutta järkevä poliisi tekee henkilökohtaisen päätöksen miten kohtelee väkeä tilanteen iskiessä.
     Ja kuten on nähty jo monta kertaa, poliisi kohtelee isänmaallisia kuten olisivat vesikauhuisia rakkeja.

     Reply
 • 16.11.2018 at 19:10
  Permalink

  ”– Olemme olleet useamman kerran tilanteessa, jossa voimavarat on viritetty äärimmilleen, eikä särkymisvaraa ole enää ollut. ”
  Tilanne on sama joka alalla. Taloudellisen- ja poliittisen eliitin mantra globalisaation ja Eu:n tuomasta hyvinvoinnin paratiisista onkin todellisuudessa orjuus. Toiset ovat työn orjia toiset kokonaan vailla töitä ja molemmat osapuolet ovat toistensa tukassa kiinni. Haittamaahanmuutolla on saatu aikaiseksi lisäksi turvattomuus.
  Korruptoituneen kolehmaisen itkuvirsi tähtää vihapuhepoliisien resurssien ankaraan lisäämiseen ja peltipoliisien määrän räjähdysmäiseen kasvatamiseen. Raiskuu-,murha- ja ryöstötutkinnat eivät kolehmaista kiinnosta koska niiden uhrina ovat kantasuomalaiset.

  Reply
 • 16.11.2018 at 22:43
  Permalink

  Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut viikon kuluessa kaksi henkilöä törkeistä lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Jälkimmäinen vangitseminen tapahtui perjantaina (15.11.). Silloin vangittiin syyrialainen mies.

  Perjantaina vangituksi julistettu Syyrian kansalainen on syntynyt v.2001. Häntä epäillään kahdesta teosta: Törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet Porissa 15.-28.10. tänä vuonna.

  Edellinen vangitsemis-istunto pidettiin maanantaina (11.11.). Silloin vangittiin samanikäinen ulkomaalainen mies. Hän on epäiltynä 08.11. tapahtuneista törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

  gojimit saa tuvan täydeltä 🙂 Ei muutakun vastarinnan ja magneettimedian sivut kieltoon!!

  Reply
 • 16.11.2018 at 23:01
  Permalink

  Poliisi menee sisäministeriön käskemänä, siitä mistä aita on matalin.
  Poliisi on muutenkin viime viikkojen aikana ollut paljon esillä, puhuttu mm. sillä taikasanalla eli
  järjestäytyneestä rikollisuudesta yhteyksissä joihin ne eivät edes liity.
  Ihmisten pitäisi ymmärtää se seikka, että tähän aikaan vuodesta päätetään
  seuraavan vuoden määrärahoista ja se aiheuttaa liioittelua julkisuudessa asioista, sekä ihmisille täysin uusien uhkakuvien esille tuontia.
  Tämä liioittelu koskee myös muita valtion määrärahoilla toimivia virastoja tai muita vastaavia järjestöjä.

  Reply
 • 17.11.2018 at 05:44
  Permalink

  Poliisi alkaa menettää sitä arvokkainta mitä sillä on ollut, kunnioitus ja vankka luotto poliisiin omilta kansalaisilta.Sitä ei voi rahalla ostaa vaan se pitää ansaista. Nyt ainakin pääkaupunkiseudun poliisi on viimevuosina ansioitunut ylempien poliisien korruptiolla, kansalisten kyttäämisellä, sensuurilla mm. matujen rikosten suhteen. Valittavat resurssipulaa ja aikaa on netissä kytätä omia kansalaisiaan siitä että joku sanoo kuten asiat ovat valtavan media sensuurin takia. Liikenne on mennyt kyttäämiseen ja tavoitteena valtavien sakkomaksujen kerääminen älyttömän pienistä rikkeistä ja valvontaa ollaan lisäämässä, koska valtion kirstuun pitää saada täytettä.

  Reply
 • 17.11.2018 at 09:15
  Permalink

  Ei mätäpoliisiin enää voi luottaa samalla tavalla kuin ennen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.