Valtamediassa vaihtuu nimet paperissa – Muu ei Otavan mukaan muutukkaan

Kustannusyhtiö Otava Oy on tänään betonoidut kaupan, jolla se on voimakkaasti lisännyt omistustaan Alma Media Oyj:ssä. Kaupan seurauksena Otavasta tuli suurin omistaja Alma Mediassa n. 29%:n omistusosuudella. Kaupan toinen osapuoli, Ilkka-Yhtymä Oyj säilyttää kaupan jälkeen n. 10,9%:n omistusosuuden Alma Mediassa.

Alma-medialla on vahva asema suomalaisessa valtamediakentässä ja se on onnistunut löytämään uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Tällaisia ovat mm. erilaiset markkinaliikepaikka- sekä rekrytointipalvelut.

– Kauppa on Otavalle merkittävä investointi. Uskomme Alma Median kehityspotentiaaliin ja kilpailukykyyn, toteaa Otava Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Tehty kauppa ei vaikuta Otavan tai Alma Median operatiiviseen liiketoimintaan, joten mm. Ilta-Lehti ja muu Alma-median journalistinen suoltaminen pysyvät yhä lukijoiden silmien edessä.

Lähde: Otava

4 thoughts on “Valtamediassa vaihtuu nimet paperissa – Muu ei Otavan mukaan muutukkaan

 • 16.11.2018 at 13:06
  Permalink

  Vähän kuten persujen suhteen.
  Muutama prosentti siirtyy sinne tänne ja samalla vastuu-suhteet muuttuvat ja joku kapteeni vaihtoon. Käytännössä kuitenkin porukka ja sen linja osottautuu ainakin lähes samaksi, joissakin tapauksissa jopa pahemmaksi (stasi-lampaat) ja kuinkas muuten olisikaan kun kerran sama ydinporukka edelleen porskuttaa ja samalla jytky-teeman (maahantulvijat) tuulilla. Laivueen keulakuvat ovat vain vaihtuneet mutta se miehistö on 95% sama.
  Poliittisesti valistuneempi ymmärtää että vain tosialliset teot (äänestyksissä sekä onko pitänyt ääntä vai pysynyt hiljaa, toivoen ettei kukaan huomaa – oliko valtiomiesmäistä selkärankaa hallitustaipaleella tai edes sen jälkeen? Valtiopäiväjärjestyksemme 11 :n mukaan toiminut vaiko laumojen johtajia seuraava puudeli?) ovat luotettava mittari ja indikaattori.
  Melkein koko poppoon tosiasialliset teot kertovat jotain muuta kuin mitä vaalien alla yritetään maalailla. Potentiaalia olisi kentällä, mutta vasta kun ns. ykkösketju on täysin toinen on aika jälleen kypsä.

  (Uudemmat) Avocadot siis hyllylle kypsymään, ellei sitten aio syödä niitä samoja joiden maku on jo todennettu, jolloin myös tervehtyminen estyy pidemmäksi aikaa.

  Reply
 • 16.11.2018 at 13:45
  Permalink

  Jaha täytyykin katsastaa kirjahylly ja heittää takkaan kaikki Otavan kustantamat kirjat.
  Otavan päätoimiala on näemmä rahoitusalan holdingyhtiöiden toiminta. Eipä ihme että se lähti mukaan vihervasemmistolaiseen kusetukseen.
  Alma media julistaa sivullaan olevansa kestävä ja vastuullinen media:))):))::))):)
  Myöntää siis olevansa vihreiden puoluetoimiston ohjauksessa oleva Moskovan Tiltu.

  Reply
 • 16.11.2018 at 16:42
  Permalink

  Otava on perinteinen kommani -firma ja kulloistakin valtapolitiikkaa myötäillyt kirjankustantaja, jossa ei poikkitieteellisyydellä ole pahemmin myllätty. Tämä tarkoittaa sitä, että ellei kirjailija noudata ”suomettunutta” linjaa. On turhaa tarjota tuotoksiaan sinne, koska asemoituu nk. ”valkoiseen roskaväkeen”.
  Suomi-eurostoliitto seura kyllä pitää huolen siitä, etteivät nk. ”populistit” saa ääntään kuuluviin ja jos kyseiseen ryhmään asemoituva saa jotain ”julkisuutta” on se yksinomaan paskamyrsky -luokkaa olevaa kunnianloukkausta ja vääristelyä ”arvopohja -väeltä”.

  Reply
 • 19.11.2018 at 19:48
  Permalink

  Juornalistinen suoltaminen,…suoltaminen,…suoltaminen,…suoli,…suoli,…PERÄSUOLI. Oikeastaan hyvin valittu kielikuva Alma Mediasta uutisoitaessa, mielleyhtymä sen itsensä lähteeseen istuu kuin pieksu ”Vehkoon faktaan”.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.