”Läppänä” heitetty koulu-uhkaus somessa aiheutti poliisioperaation Porvoossa

Itä-Uudenmaan poliisi selvitteli keskiviikkona 14.11. porvoolaisissa kouluissa sosiaalisen median kautta julkaistujen ja huolta aiheuttaneiden viestien alkuperää sekä tarkoitusta. Poliisin mukaan tilanne kouluilla on ollut koko päivän rauhallinen ja virkavalta jatkaa edelleen tapahtumien selvittelyä. 

Poliisi kertoo suhtautuvansa erityisesti kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Jos poliisi näkee rikoksen tapahtuneen, on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kiinniotot, kotietsinnät ja takavarikoinnit, jotka tällaisessa tapauksessa koskisivat esimerkiksi epäiltyjen puhelimia ja tietokoneita. Ajattelemattomuus siis voi tässäkin asiassa kostautua ikävällä tavalla.

Itä-Uudenmaan poliisi toivoo, että sekä koulut että oppilaiden vanhemmat keskustelisivat tästä vakavasta asiasta kotona nuorten kanssa. Koulu-uhkauksen esittäminen, vaikkakin vain ajattelemattomana ”läppänä” sosiaalisessa mediassa, aiheuttaa joka kerta suuren viranomaisoperaation ja sitoo runsaasti poliisin resursseja.

Tapauksen esitutkinta on kesken eikä poliisi voi siitä syystä toistaiseksi kertoa tarkemmin tapauksiin liittyvistä olosuhteista vaarantamatta asioiden selvittämistä.

Lähde: Poliisi

12 thoughts on “”Läppänä” heitetty koulu-uhkaus somessa aiheutti poliisioperaation Porvoossa

 • 15.11.2018 at 10:59
  Permalink

  Poliisi ei uskalla kertoa edes mitä kieltä uhkauksissa on käytetty. Suomea, Ruåttia vaiko jotakin monikultuurisuus hulluuden tuomista kymmenistä vieraista kielistä.
  Sirkus liberaalin kokoomuksen Sanni Gran-Laasosen ja koulutuksen pilaaman punavihreän taistolaisopin tuloksena Suomen kaikki koulut mainostavat itseään monikulttuurisina riemun ja raton opinahjoina, joissa vallitsee ihan uusi edistynyt opetusmetodi.

  Reply
  • 16.11.2018 at 00:16
   Permalink

   Eihän suomalaiset räjäyttele ostoskeskuksia eivätkä ammu koulussa tai katoilta.

   Reply
    • 16.11.2018 at 12:43
     Permalink

     Jeppe tietenkään öyhötkseltään tai hoitojaksojensa aikana ole kuullut Myyrmannista, jokelasta, kauhajoesta, hyvinkäästä. Öyhöti öyhöti vaan, rehveli.

     Reply
     • 16.11.2018 at 14:10
      Permalink

      Mitään niistä yksittäistapauksista ei tehty uskonnollisista syistä, kuten islamistirakkaasi tekemät uskonnolliset murhat. Mikään niistä yksittäistapauksista ei oikeuta islamistirakkaittesi tekemiä uskonnollisia murhia.

      Onneksi olet jo niin vanha että enää pitkään ei tarvitse umpi-idioottimaisia trollauksiasi lukea vaan eräänä päivänä ne vain loppuvat koska kuolet vanhuuteen tietäen tuskallisesti sen että kansallismielisyyden voittokulku ja sinun kaltaistesi suvakki-idioottien tappio jatkuu etkä voi sille vanhuuteen kuolleena yhtään mitään:)

      Tuohon vielä Pirkolle iltalukemista:

      https://www.thereligionofpeace.com/

      9/11 jälkeen tehty 34 138 islamistista terrori-iskua.

 • 15.11.2018 at 12:03
  Permalink

  Nykyajan poliisiviranomaiset eivät todellakaan ole mitään reinikaisia. Hermot menevät hulluja paimentaessa?

  Reply
 • 15.11.2018 at 14:11
  Permalink

  ”Minkä” maalaisesta oli kyse? Tyhmä kysymys, sillä muutoinhan kyse olisi ollut ”vain” ”kirkonmenoista”!!!

  Tulemme näkemään vielä ajan, jolloin jokainen lausuttu vitsi on ”poliisiasia”!

  Reply
  • 15.11.2018 at 15:21
   Permalink

   Sopii hiukka miettiä uudestaan mistä ”vitsejä” alkaa vääntelemään, mites olisi jos kyseessä olisikin ollut tapahtuma joka käy toteen.

   Reply
   • 15.11.2018 at 19:23
    Permalink

    Viimeinen loppuheitto oli tarkoitettu enemmänkin yleispäteväksi kuvaamaan orwellilaista yhteiskuntaa kuin tätä yksittäistapausta, joka koski ”kuoluläppää”. Sama ”läpättömyys” koskee – aivan oikein – myös lentomatkustusta varsin ”jyrkästi”, kuten jo lukuisissa käytännön esimerkeissä on nähty, mitä seuraa lentomatkustajan vitsailuista tai yksisttäisestä sanasta: ”Pommi” etenkin kaksoistornien iskujen jälkeen Yhdysvalloissa. Kyse onkin loppupäässä siitä, että riskikartoitusta tekevät ”kunnon ihmiset” eivätkä psykopaatit tai sosiopaatit, jotka omaavat kaikki ne luonteenpiirteet ja niistä koituvat loppu seuraamukset, joita kukaan tavallinen kansalainen ei välttämättä näe edes painajaisunissaan.
    Esim. 9/11 terroristi hyökkäyksen tehneeltä yhdeltä arabilta sisämaan lennon turvatarkastuksessa metallinpaljastin ilmaisi mattoveitsen, mutta sen annettiin jäädä omistajalleen, koska sitä ei silloin pidetty vaarallisena.

    Reply
 • 17.11.2018 at 04:49
  Permalink

  Eihän sitä kannattaisi poliisien korviansa lotkauttaa suomalaisten tekemille uhkauksille kun mielipide-vaikuttaja jeppeksen mielestä ei suomalaisten tekemät ja breivikin tekrmät joukkotapot ole edes rikoksia. Eikä jeppestä haittaa kuin mamujen tekemät rikokset.

  Reply
 • 17.11.2018 at 09:09
  Permalink

  Äläpä valehtele minun mielipiteistäni, sinä toinen jalka (onneksi) haudassa häälyvä ruttuvittutrollimummo jonka tytär jakaa n**kereille persettä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.